Komentowana treść: Konkurs na 25. urodziny Amigi
[#121] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Grzegorz Kraszewski, post #24

adwersarze potrafią tylko powtarzać, że kłamię.

A czy cały czas jesteś sprawiedliwy, uczciwy i mówisz prawdę.
[#122] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

Mostek PCI Prometeusz. Przeszedłem wszystkie etapy od wstępnego projektu po projektowanie szczegółowe, projektowanie płytki drukowanej, wykonanie prototypów, testy, pisanie oprogramowania, wdrożenie produkcji seryjnej i testowanie gotowych produktów.

Grzegorzu inne czasy, inna technologia, inne metody projektowania, inna kasa, nie masz specjalnie czego porównywać.
[#123] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

Poza tym jeżeli Hyperion jest ściśle personalnie powiązany z A-Eonem, a jednocześnie w garści ma licencję na system operacyjny, czy pozwoliłby na jakąkolwiek konkurencję dla X1000? Nie sądzę.

Jaką konkurencję, to są inne przedziały cenowe. X1000 na pewno nie będzie kosztowało ~600e
[#124] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@AmiChris, post #25

Pokazali by ten sprzet, a nie renderingi plyty glownej.

Napisz coś od siebie (chyba, że nie umiesz), a nie kopiuj bezmyślnie po Krashanie.

Btw. kiedy wyjdzie mos na pbooka bo mi sie kurzy??

To sobie jeszcze poczekasz.

Ostatnia edycja: 06.04.10 15:13:20
[#125] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Grzegorz Kraszewski, post #37

A jak myślisz, po co stworzyłem MorphOS Files? Nie wspomnę już o tym, że oprogramowania dla MorphOS-a...

I dobrze by było gdybyś na tym poprzestał, a jakość i ilość mosowego softu powinna wtedy przekonać niezdecydowanych.

Ale masz trochę racji, pracujmy konstruktywnie.

Teraz mówisz jak niejaki Donald Dusk.

Ostatnia edycja: 06.04.10 17:06:04
[#126] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@AmiChris, post #41

Trzeba być ignorantem żeby nie zauważyć, że ściemniasz.
[#127] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@SzaryWilk, post #44

A układało by się wielkoego szarego wilka z 1001 kawałków. Smiech
[#128] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Grzegorz Kraszewski, post #47

Szkoda, że są osoby, których cała energia skupia się na atakowaniu newsów o MorphOS-ie i wypisywaniu tekstów o struclach ze śmietnika. No ale nie są i nie będą dla mnie wzorem.

No pewnie, że nie.
[#129] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@AmiChris, post #50

Za dlugo siedze w tym swiatku aby byc tak naiwnym jak Ty/Wy.

Chyba jednak za krótko żeby go dobrze znać.
[#130] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@AmiChris, post #57

zgodnie z groźbą moderanta - kasuje ten poscik

Ostatnia edycja: 06.04.10 17:18:11
[#131] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Grzegorz Kraszewski, post #82

To przykład, jak się stosuje techniki marketingowe. Bo co on takiego powiedział? Na czyjąś sugestię, że fajnie by było, jakby niespodziewanie pojawiło się wraz z X1000 Open Office, odpisał "uważaj na to, czego sobie życzysz". Czy to jest zobowiązanie do czegokolwiek? Nie, chodzi o to, żeby czytelnicy "sami dopowiedzieli sobie resztę", co jak widać robią. A gdy się OOffice nie pojawi, z czystym sumieniem będzie mógł stwierdzić, że przecież nic nie obiecywali...

Całkiem podobnie jak mosteam w sprawie mosa na różny sprzęt makowy, kiedyś i teraz - może będzie może nie, niewiadomo kiedy, ale jak nie wyjdzie to przecież niczego nie obiecywaliśmy (dużo mosowców już kumuluje makówki ppc na które jeszcze nie ma mosa bo może będzie).
[#132] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi
Tak, tak a od 1 maja dostępne będą już puzzle w sklepach z zabawkami. Będą w trzech wersjach, dla dzieci ( 100 puzzli ), dla młodzieży ( 500 puzzli ) i seniorów ( 4 puzzle ).

[#133] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@grxmrx, post #96

Krashan ma bana? A skąd, sam sobie założył?
[#134] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Kiv_Master, post #133

Tak, bo ty zaczales komentowac i stwierdzil, ze jestes nazbyt denny
[#135] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Kiv_Master, post #126

Moze, tak bardziej rzeczowo. Wszyscy znamy ciebie, pieniacza i osobe ktora rzeczowej dyskusji prowadzic nie potrafi.
[#136] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Kiv_Master, post #131

Jak juz piszesz to chociaz powiedz jakiez to makowki kupuja na ktore nie obiecano mosa?
Tylko nie pisz mi o pbooku bo sie zblaznisz.
[#137] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi
Autor każdego kolejnego komentarza, który nie będzie związany z wiadomością, zostanie nagrodzony banem.
[#138] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi
Eureka!!!

Pan z numerem 88 to Jay Miner - legendarny ojciec Amigi
Numer 16 to Andy Warhol który był i uczestniczył w prezentacji Amigi malując Debbie Harry z numerem 79.
Jest jeszcze kilka znajomych twarzy jak Marylin Monroe, Terminator, czy Neil Armstrong, który rzekomo wylądował na księżycu (nie chce się wierzyć), tylko co oni mają wspólnego z Amigą?
[#139] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Kiv_Master, post #138

Zapewne, tyle co ty
[#140] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Kiv_Master, post #138

Aha zauważyłem, że za Jayem czai się Jack Tramiel i Petro Tyschenko.
[#141] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Kiv_Master, post #138

Co do Terminatora, to Amigi podobno miały jakiś udział w modelowaniu scen do tego filmu, które później liczono na siliconach, stąd pewnie ten portrecik Terminatora.

A ten portret pani Monroe jest malowany przez Warhola - teraz znalazłem.

Ostatnia edycja: 06.04.10 20:04:09
[#142] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Kiv_Master, post #140

Na execu masz chyba pełną listę kto jest pod jakim numerkiem.
[#143] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@AmiChris, post #139

mailman prosimy o stosowną reakcję
[#144] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Ender, post #142

OK, dzięki tylko zastanawiam się dlaczego niektórych tam umieszczono z pozoru niezwiązanych z Amigą.
[#145] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Ender, post #142

W komentarzu 59 podałem odnośnik do wątku na AW.net z pełną listą.
[#146] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@AmiChris, post #139

AmiChris - 24 h na przemyślenia.

Bully Boys - 24 h na przemyślenia.
[#147] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@mailman, post #146

Ja mysle tak ci nasi domorosli biznesmeni marketingowcy sprzetowcy idt sa do d..y najlepszym przykladem jest ten nowy commodorek ktory mozna wypusci w rasadnej cenie a nas jak zawsze robic sie w bambuko ja proponuje taki konkurs zeby znalesc 10 osob na tych puzlach ktore najbardziej przyczynily sie do upadku commodora i ami.
[#148] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@SzaryWilk, post #147

10 osob na tych puzlach ktore najbardziej przyczynily sie do upadku commodora

Wystarczy dwóch - Mehdi Ali oraz Bill Sydnes

@ Kiv_Master - Za napisanie 17 postów jeden po drugim moderatorzy na zawsze powinni wystrzelić Twój futrzany łeb w kosmos :D
[#149] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@mailman, post #145

Sorki nie zauważyłem.
[#150] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@SzaryWilk, post #147

nowy komodorek? mowisz o tej rebrandowanej pokrace ktora wyszla lata temu i jest niczym wiecej jak zwyklym pc klepanym masowo?. niemasz zadnego pojecia o rynku i robieniu ludzi w bambuko. co juz zreszta nie raz udowadniales.

prosze przygotuj mi kosztorys projektu, wykonania,testowania i produkcji masowej plyty glownej zblizonej specyfikacja do x1000 , tak powiedzmy w liczbbie 1000-2000 egzemplarzy ,a pozniej przelicz to na cene jednostkowa plyty wliczajac ofkolz wszystko co sie wiaze z uruchomieniem sprzedazy ,ale takze wczesniejszymi testami ,atestami ,napisaniem systemu etc.

nie umiesz? to o czym mowimy?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem