[#70]
Re: AmigaOS 4.1 w działaniu - odsłona druga
@zxcvb8000,
post #67
Jako, ze to jest czesciowo zwiazane z tematem AmigaOS 4.1 to odpowiem.
Niekoniecznie - primo Commodore nie mialo wizji i zajelo sie odcinaniem kuponow. Przetrwaloby gdyby ja mialo i szybciej wprowadzilo w zycie.
Paradoksalnie jednak, Commodore albo produkowaloby karty graficzne dzieki posiadaniu specjalistow od grafiki, albo...
Tutaj czesc zwiazana z tematem:
Samo uzywaloby nadal marki tak jak Hyperion czy mnostwo innych firm i system AmigaOS 4.1 bylby zapewne w podobnym stadium rozwoju (czyli daleko za konkurencje), moze zapewne pojawilby sie wczesniej.
Jesli ktos by mial jednak wizje to rzeczywiscie AmigaOS 4.1 bylby lekkim systemem glownie dla telefonow komorkowych. Przykro to stwierdzic - ale ten AmigaOS nie jest rewolucja i tylko potwierdza teze, ze AmigaONE X1000 jest tylko taka seria jubileuszowa(co mimo wszystko jest mile i ciekawe).
Zauwazcie, ze nie ma tam jakiego szczegolnie zaawansowanego wykorzystania funkcji nowej AmigaONE, a co powinnismy juz zobaczyc - kilka dni temu minela pierwsza rocznica wiadomosci o x1000 - wiec powinni miec juz dopracowana obsluge i jakies fajerwerki dzialajace na tej Amidze. Szkoda, jesli jej potencjal nie bedzie wykorzystany, ale wyniknie to zapewne z tego co pisalem czyli zbyt malych 'mocy przerobowoych' rozdrobnionych dodatkowo na projektowanie plyty i wojenki...
Zebyscie nie odniesli zlego wrazenia - ja goraco kibicuje wszystkim systemom z amigowym duchemem, ale trzeba stwierdzic fakty bo moze Hyperion wyciagnie jakies wnioski.
Mam nadzieje, ze nie dostane za to bana, bo wydaje mi sie, ze jest to jak najbardziej zwiazane z tematem - wazniejsze od tego co jest w AmigaOS 4.1 jest chyba to czego nie ma, a co powinno byc po niedlugim juz, zapewne wypuszczeniu x1000 na rynek....