Komentowana treść: MorphOS 3.0
[#61] Re: MorphOS 3.0

@gilban, post #37

w przypadku TVP silverlight to tylko gui w zasadzie, strumien jest w windows media, i jak zajrzysz w kod strony to znajdziesz linka, mplayer na linuksie mi odtwarza, na efice nie probowalem :)
[#62] Re: MorphOS 3.0

@ede, post #59

Wszystko jest ok. Testowałem u siebie na Pegasosie2 wszystkie wygaszacze i wszystkie chodzą dobrze. A te 3D z nowym wsparciem 3D dostały niezłego kopa.
[#63] Re: MorphOS 3.0

@AS, post #62

Jeśli jest ok to się cieszę ;) w każdym razie po odpaleniu bezpośrednio z płytki na mac mini (ekran 1680 x 1050) jest tak jak napisałem i nawet gdy po instalce dalej bedzie tak, to nie będzie to problemem dla mnie,
bo i tak nie używam wygaszaczy. Aktualnie klikam we wszystko co się da :) na instalacji bo nie mam teraz możliwości zrobienia backup-u, no i zgłaszam od razu co zauważyłem, "a nóż widelec się przyda" .

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2012 22:09:12 przez ede
[#64] Re: MorphOS 3.0

@ede, post #63

Ja miałem zaraz po instalacji kilka błędów, które szybko zniknęły po restarcie i wyczyszczeniu się pamięci. Ogólnie MOS jest super, ale kilka drobnych błędów jest przeoczonych.
Możliwe, że po instalacji na HD będzie lepiej chodzić.

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2012 22:13:59 przez AS
[#65] Re: MorphOS 3.0
Heh - zainstaluje dopiero w poniedziałek, bo sprzęt cały mam aktualnie w pracy. Trzeba będzie najpierw na czystym HDD zainstalować i się pobawić a potem zrobić aktualizację. Tak czy inaczej plusik jest OK
[#66] Re: MorphOS 3.0
OK

Serdeczności
Des
[#67] Re: MorphOS 3.0
nie pamietam kiedy ostatnio dalem rade odpalic owb, wejsc na ppa i skomciowac :) a jeszcze 7.5 mega ramu wolne :))
[#68] Re: MorphOS 3.0
No to ja eMaca muszę zaktualizować do wersji 3.0 i powoli zacząć szukać PB. :)
[#69] Re: MorphOS 3.0

@Sventevith, post #68

No to mos 3.0 zakupiony:D
[#70] Re: MorphOS 3.0
I to jest dopiero dobra wiadomość, MorphOS wygrywa :)
[#71] Re: MorphOS 3.0

@pampers, post #70

Ja mam na swoim 2.7. Mogę od razu instalować 3.0? I czy mi zachowa ustawienia systemu, znaczy konfigurację?
[#72] Re: MorphOS 3.0

@Deftronic/..., post #71

Lepiej zrób sobie kopię katalogów Prefs i S. Gdy robimy updejt, to tak się robi na kazdym systemie typu AmigaOS. :)
[#73] Re: MorphOS 3.0

@Deftronic/..., post #71

Jeśli zrobisz update to zachowa.
[#74] Re: MorphOS 3.0

@Deftronic/..., post #71

Zachowa. Chociaż ja i tak mam zawsze kopię ostatniej całej wersji systemu. W Pegasosie mam dwa dyski. Drugi jest dosłownie idealną kopią pierwszego. Jednym ruchem ręki odpalam skrypty, które kopiują mi poszczególne partycje na ten dodatkowy dysk. Kiedyś mocno ucierpiałem z powodu braku backupu (to akurat było na PC/WinXP) i od tamtej pory mam świra na tym punkcie. Na MacBooku też TimeMachine ciągle robi mi backupy, iOS standardowo robi backup przy każdej synchronizacji (czyli nawet kilka razy dziennie).
[#75] Re: MorphOS 3.0

@krashan_, post #57

Rozumiem, ze airport wbudowany nie działa (w powerbooku) ale przez gniazdko ethernet net działa. Z jakimś adapterem na pcmcia wifi działa? I co ma do niego ten router TP-Linka (musi byc ten konkretny?)?
[#76] Re: MorphOS 3.0

@Deftronic/..., post #71

ja bootnalem z iso, odpalilem update, po chwili reboot i juz. wszytskie ustawienia zachowane
[#77] Re: MorphOS 3.0
Wczoraj odpaliłem z płyty, sprawdziłem co i jak, a dziś jak tylko się odrobię z tzw. obowiązków biorę się za instalację.
[#78] Re: MorphOS 3.0

@Raul, post #75

Z jakimś adapterem na pcmcia wifi działa?

Póki co nie.

I co ma do niego ten router TP-Linka (musi byc ten konkretny?)?

Router robi za kartę WiFi podłączoną przez Ethernet. Nie musi być ten konkretny, może być tańszy TL-WR702 (taki sam, ale bez 3G), inni producenci mają w ofercie podobne urządzenia. Trzeba się tylko upewnić, że ma tryb "client" no i poza tym żeby brał zasilanie przez USB, w przeciwnym wypadku mobilność takiego rozwiązania jest jeszcze bardziej dyskusyjna...
[#79] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#80] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#81] Re: MorphOS 3.0

@mailman, post #80

Dodam moze jeszcze, ze MOSTeam jest bardzo wyrozumialy. JA popelnilem literowke przy rejestracji i bez problemu wygenerowali mi nowy klucz. To tak dla nerwowych zeby sie nie derwowali przy rejestracji ze cos pojdzie nie tak i spapraja rejestracje i bedzie placz. Placzu z MOSTeamem na pewno nie bedzie :)
[#82] Re: MorphOS 3.0

@krashan_, post #78

Dziękuję :)
[#83] Re: MorphOS 3.0
Kaszana się robi z wygaszaczem Feathers na mini na ekranie 16 bitowym. Niestety, 24 bity żrą pamięć równo. I coś dziwnego - uruchomiłem sobie muzyczkę na YT - nie działa regulacja dźwięku z belki ekranu. OWB gra swoje a na belce jest dźwięk wyłączony i na nic regulacja.
[#84] Re: MorphOS 3.0

@gilban, post #34

Mi też flash wiesza całą przeglądarkę...

Właśnie na Facebooku Meta-MorphOS podali, że wyszedł Flash plugin dla OWB 1.17. Ściągam przez Gruncha i zaraz sprawdzę czy już się nie wiesza.
[#85] Re: MorphOS 3.0

@MDW, post #84

Tak wyszedł nowy flash i już się nie wiesza. Potwierdzam.
[#86] Re: MorphOS 3.0

@MDW, post #84

Hmm, ślepy jestem, ja tam nie widze tego. Proszę o linkę.]
Dobra, już mam ;) .

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2012 23:27:21 przez deez
[#87] Re: MorphOS 3.0

@gilban, post #85

A mi zaczęły się wieszać strony, które na starym flashu się nie wieszały. Co ciekawe ze starym teraz też się wieszają

Edycja: chyba chodzą lepiej. Ale z flashem od razu wiesza mi youtube (pierwsze testy były na tej stronie), a wcześniej wchodziłem bez problemu. Teraz youtube wiesza się zarówno z nowym flashem jak i ze starym. Po skasowaniu flasha strona chodzi poprawnie, ale jest to niewygodne - kasować plugin dla tej strony.

Ostatnia aktualizacja: 11.06.2012 00:40:09 przez AS
[#88] Re: MorphOS 3.0

@gilban, post #85

Wszedłem na jakieś flashowe strony i już prawie miałem napisać, że plugin nie wiesza OWB. Zrobiłem back i... OWB się powiesiło. :) Czyli plugin Flash poleciał u mnie do śmietnika.

Ostatnia aktualizacja: 11.06.2012 08:15:32 przez MDW
[#89] Re: MorphOS 3.0

@AS, post #87

Hmmm.... dziś na youtube wchodzę z nowym flashem bez problemu i OWB się nie wiesza. Mogę też wejść bez problemu na stronę o której pisał Gilban - tvnwarszawa. Natomiast na kilku innych wiesza się jak dawniej.
[#90] Re: MorphOS 3.0

@Valwit, post #61

Czyli wystarczy jakiś skrypt? Może ktoś zmontuje takie cudo?
I tak z ciekawości - MosTeam - nie jest brane pod uwagę wsparcie dla iBook? Widziałem na Allegro takie maczki w ciekawych cenach, a przecież sprzętowo to to samo co wspierany Mini? Mnie osobiście by taki lapek zadowalał!
PS: Wielkie dzięki za wspaniałą pracę!

Ostatnia aktualizacja: 11.06.2012 11:54:38 przez Pero
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem