Komentowana treść: MorphOS 3.14
[#61] Re: MorphOS 3.14

@michal_zukowski, post #60

Nie strasz - ja jeszcze nie robilem update na Quadzie z Radeonem
[#62] Re: MorphOS 3.14

@Kwiatki, post #61

O, to może być ciekawe bo też masz X1950. Daj znać czy Ci się udało.
[#63] Re: MorphOS 3.14
A ja znowu się umordowałem z instalacją z pena, strasznie wybredny ten moj powerbook. Ale mos jest i działa.
[#64] Re: MorphOS 3.14
Mój PB zaktualizowany do wersji 3.14 OK
Teraz czas na testy Wayfarer ok, racja
[#65] Re: MorphOS 3.14
A mój PMG4 wyzionął ducha ino ostała sie po nim buda :( (o ile mi z piwnicy nie zwinęli).
Może jeszcze kiedyś lub niebawem zanabędę cosik nowego.
dobre wibracje
[#66] Re: MorphOS 3.14
Super, że jest nowy soft. Wielkie dzięki za pracę.

Czyli PM MDD G4 1.25 to już do niczego? drunk Szkoda, że dwóch procków to nie wykorzystuje wtedy miałbym jakby 2.5 ghz
[#67] Re: MorphOS 3.14

@KM_Ender, post #66

Ze spokojem możesz go podkręcić na 1.5Ghz. Wiele z tych procków poszło na 1.67 ze zmiana napięcia, ale wtedy już trochę trzeba zmodyfikować chłodzenie, bo się staje uciążliwe.
Ja u siebie mam 1.5Ghz , wymieniłem wentylator główny i wentylatory w zasilaczu - jest znaaaacznie ciszej .
[#68] Re: MorphOS 3.14

@recedent, post #62

Ja mam Applowskiego Radzia X1900gt. Instalka poszła bez problemu na QUADzie , robiłem jak zwykle z płyty CD.
[#69] Re: MorphOS 3.14

@recedent, post #30

A ja jeszcze nie piszę z wayfarera, bo na razie nie mam czasu się tym zająć, ale już z nowego MorphOSa. Poszło gładziutko bez problemów. Jedynie to co zaesze, czyli brak danuch dla MagicBeacon w data/ Poza tym znikły mi hotgadżrty w owb i cookies. Ale pokopiowałem co trzeba i już jest. Na początku tylko był mały zgrzyt, bo za 1. tazem z cd nie wystartował, a zamiast tego pojawiło się jakieś info, którego nawet nie przeczytałem, ale potem już ok.

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2020 21:17:37 przez lubmil
[#70] Re: MorphOS 3.14

@lubmil, post #69

Nie mów że kliknąłeś Ok, na oknie z pytaniem o sprzedaniem duszy?

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2020 21:41:18 przez michal_zukowski
[#71] Re: MorphOS 3.14

@michal_zukowski, post #70

Przecież nie od dziś wiadomo że MOSowce już dawno duszę sprzedali za Morphos :)
[#72] Re: MorphOS 3.14

Do duszy pewnie jeszcze nie dotarł, utknął na pytaniu o nerki, płuca i jądra
[#73] Re: MorphOS 3.14

Jeśli boot z płyty się nie uda to wyświetla się requester, że owszem - komputer zauważył że boot cd jest w napędzie i komputer chyba nawet próbował z niej wystartować, ale nic z tego nie wyszło i że programiści MorphOSa polecają swoje usługi również w przyszłości... A konkretnie żeby spróbować wcisnąć na starcie Alt następnym razem.
[#74] Re: MorphOS 3.14

@Kwiatki, post #71

DuszaOne
[#75] Re: MorphOS 3.14

@recedent, post #30

Hihi, że sprzedałem duszę. Coś tam było o MorphOS 3.14 Jedyne co złe to menu mi się przeźroczyste porobiło, ale już to naprawiłem. Poza tam nie loguje mnie auto do google. A z palca się nie da, bo gadżet dalej jest nieklikaty - mowa o owb rzecz jasna. Poza tym coś mi się w iwb zwpsuło, że szybkie linki nie są widoczne po odpaleniu. Jak każę je pokazać to są, ale nie zapamiętuje tego. Wchodzę w prefsy, daję zapisz i nic to nie daje...
--

Ostatnia aktualizacja: 08.10.2020 00:42:51 przez lubmil
[#76] Re: MorphOS 3.14
iMac A1145 zaktualizowany bez problemów. Jeden programik mi nie działa. Imac fan control... czyżby nie był już potrzebny ??
[#77] Re: MorphOS 3.14

@Kwiatki, post #76

Jest nowsza wersja (0.3), dostępna na MorphOS Storage.
[#78] Re: MorphOS 3.14

@recedent, post #77

Sypię głowę popiołem...... no racja , jest i działa
[#79] Re: MorphOS 3.14

@Kwiatki, post #78

Wszyscy szczęśliwi....Tia....
Jak wreszcie kupiłem licencję do PB to ten mi po dwóch dniach ZDECHŁ sssssss.......yn....!
[#80] Re: MorphOS 3.14

@Pero, post #79

A co mu się stało? Może da się jeszcze ożywić?

A klucza nie straciłeś. Jak kupisz nowego to za darmola Ci przeniosą na niego licencję jeśli sprzęt jest nie do odzyskania.
[#81] Re: MorphOS 3.14

@recedent, post #80

Wiem! Tylko trzeba mieć nowego!
Kurna, tak samo miałem z miniakiem. Drugi jeszcze działa.
A co mu się stało? Nie działa wifi- tzn działa, ale z musu. Problem nawet wczytać PPA. I pojawiły się śmieci na ekranie logowania. co drugi start.

Ostatnia aktualizacja: 08.10.2020 18:43:53 przez Pero
[#82] Re: MorphOS 3.14

@Pero, post #81

I pojawiły się śmieci na ekranie logowania. co drugi start.

Zarzuć nas fotami. Czyżbyś zanabył PowerBooka z wygrzaną grafiką przy pomocy szuszary/opalary czy piekarnika?

EDYTA: Jaki to model? Może coś uda się wykminić.

Ostatnia aktualizacja: 08.10.2020 18:50:04 przez waldiamiga
[#83] Re: MorphOS 3.14

@waldiamiga, post #82

Działał dobrze. Nagle odechciało mu się łowić w sieci, pobieranie Aż 512 kB. Masakra. Model najlepsiejszy z najlepsiejszych. Fotki porobię jak mnie przestanie trzepać ze złości. Dalej męczę mini. Może się zleżał. Rok był nie użzywany. A jescze zasilacz i bateria gorące jak piec.
[#84] Re: MorphOS 3.14

@Pero, post #83

Ja mam niedziałający PB G4 na części.... może Wifi by podeszła do Twojego?
[#85] Re: MorphOS 3.14

@Pero, post #79

Nie martw się . Ja właśnie uzdrowiłem mojego iMaca po wysypaniu się zasilacza, też się spociłem jak chciałem odpalić a on nic....ale udało się ,recap zrobiony i ruszył.
Rzuć fotkami, ew podmień płytę gł.
[#86] Re: MorphOS 3.14

@Pero, post #83

Mam trzy mobaski do A1138, tylko.... nie zaznaczyłem sobie które testowałem (dwie były sprawne, trzecia nietestowana)
[#87] Re: MorphOS 3.14

@Pero, post #81

Nie rozumiem - Teraz nawet strona ppa weszła bez bólu. Nie muli i zachowuje się dobrze.
[#88] Re: MorphOS 3.14
nie sprawdzałem tej wersji, ale na swojej 3.10 właśnie przed chwilką wgłębiłem się w ustawienia Obrazka Startowego i Tekst informacyjny wygląda tam tak:

%o loading...\n %s, %cMHz, %m MB RAM

nie wiem czy ktokolwiek zauważył i czy było to poprawiane w późniejszych wersjach, ale ten tekst jest krzywy! Tańczący banan
Bo ma spację po \n!

Dostanę darmowego morphosa za spostrzegawczość? Albo lepiej dopiszcie mnie do creditsów. Bo tak to musiałbym go aktualizować, a tego nie zrobię.

Ostatnia aktualizacja: 08.10.2020 23:59:06 przez snajper
[#89] Re: MorphOS 3.14

@snajper, post #88

Ten bug jest już dawno poprawiony. Zaktualizuj do 3.14 to sam zobaczysz.

@wątek:

Musiałem wymienić kartę graficzną na inną, teraz nie ma żadnych problemów. Ewidentnie to sterownik karty graficznej przeszkadzał mojemu maczkowi.
[#90] Re: MorphOS 3.14

@recedent, post #89

Musiałem wymienić kartę graficzną na inną

Radeon 9600? Czy coś innego?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem