Grę wczoraj odebrałem z paczkomatu.
Dzisiaj otworzyłem pudełko z grą, zainstalowałem z dyskietek na dysku twardym według instrukcji obsługi. Instalacja przebiegła bezproblemowo.
Zagrałem. Widzę, że jest dodany taki mini-etap wprowadzający. Na początku nie wiedziałem co robić, klikałem FIRE i przycisk myszy. Okazało się, że trzeba iść w prawo robocikiem. Na dole wyświetlane są napisy "FAST RAM" i "procesor 68030".
Przeszedłem mini-etap wprowadzający i jestem na pierwszym etapie. Słyszę komunikat "We have to be careful. This is emergency area" i ruszam do przodu.
Według mnie należą się gromkie brawa
Tukinemowi jak i firmie
Retronics. Wydanie jest w pełni profesjonalne i idealnie zabezpieczone na czas transportu - pudełko, dyskietki. Dyskietki OK.
Uwagi (na przyszłość):
1. Według mnie ten mini-etap na początku powinien być wyjaśniony w instrukcji,
2. Gra uruchomiona z ikonki wymaga jeszcze potwierdzenia Enterem,
3. Przydałaby się dedykowana grze ikonka (na zrzutach ekranu wcześniej zdaje się że widziałem ikonę robocika),
4. Muzyka mogłaby być troszkę bardziej doszlifowana, by być przyjemniejsza dla ucha.
Jak na debiutanckie wydanie pudełkowe gry Tukinema jestem bardzo zadowolony z jakości produktu.
Serdecznie życzę sukcesu sprzedażowego i jeszcze lepszych produkcji na przyszłość.
W grę oczywiście pogram więcej. Dopiero przeszedłem kilka komnat etapu pierwszego.

A gra ma wiele poziomów. Poziom trudności wysoki, ale amunicji jakby więcej niż w wersji demonstracyjnej.
Podsumowując solidna robota zarówno ze strony autora jak i wydawcy. Z mapki na płótnie jeszcze nie korzystałem, a na pewno będzie pomocna, bo etapy są złożone.
P.S. Jako programista dodam jeszcze na marginesie, że wiem, że kolega bardziej poszedł w kierunku pisania w Blitz Basic pod sprzęt aniżeli system (za wyjątkiem swojego klonu Minesweepera).
Mimo, że z grą nie ma żadnego problemu na mojej konfiguracji, gorąco zachęcam do korzystania więcej z systemu, który oferuje niezawodność i kompatybilność.
Poza tym gratuluję wszechstronności. Twoje gry są z różnych gatunków, ukończone, dopracowane.
Pozdrawiam.
Ostatnia aktualizacja: 07.09.2024 10:59:43 przez Hexmage960