Komentowana treść: Apollo A6000 "Unicorn"
[#181] Re: Apollo A6000 "Unicorn"

@Don_Adan, post #180

Idź się przewietrz, może rozjaśni Ci to w głowie, bo widzę, że jest bardzo ciemno.
Inny sposób - przeczytaj mój komentarz kilkanaście razy, być może (mam nadzieję) za którymś razem klapka Ci "zaskoczy"...

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2025 13:26:03 przez Drakon
[#182] Re: Apollo A6000 "Unicorn"
Oto zdjęcie czerwonej wersji z targów Amiga 40. Mi się faktura podoba, odróżnia A6000 od dotychczasowych modeli Amigi (choć i te mają podobną, tylko drobniejszą). Dla mnie jako estety jest ciepła i fajnie się mieni.

Klawiatura wymiata. Aż tryska amigowością od perfekcyjnych nadruków, po kształt samych klawiszy i układ. No i te mechaniczne przełączniki CherryMX znane z pierwszych amigowych klawiatur, aż łezka się w oku kręci...

2
[#183] Re: Apollo A6000 "Unicorn"

@Banter, post #182

O matko, nie zauważyłem wcześniej tych LEDów. Rzeczywiście poszli po najmniejszej linii oporu.
3
[#184] Re: Apollo A6000 "Unicorn"

@Drakon, post #183

Dzięki temu jest 4x więcej ledów niż w A600/A1200, szkoda, że tą zaletą nie pochwalili się już w renderach

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2025 12:02:56 przez Jacques
1
[#185] Re: Apollo A6000 "Unicorn"
A ja myślę, że wydruk obudowy ro test jak rynek zareaguje. Na mój gust zareagował lepiej niż na poprzednią obudowę. Być może teraz zobaczymy obudowy innej jakości.
1
[#186] Re: Apollo A6000 "Unicorn"
Z jednej strony to fajnie że ktoś coś wyprodukował ale cena to z kosmosu wykonanie drukarka 3d przepraszam bardzo ale to ma zastąpić Amigę klasyczna piszą że zgodność z portami Amigi pokażcie mi gdzie się znajdują bo ja nie widzę chodźby dali port do zewnętrznej stacji dysków i jeszcze brak wi-fi. Śledze te poczynania Apollo mam jedno zasadnicze pytanie co z oprogramowaniem bo na razie hardware przewyższa kilka razy wypasioną Amigę 1200 i 4000 a jadą na starym sofcie to znaczy chyba widziałem 4 gry na itcho pod 68080 . Jest już tyle klonów Amig że sam nie nadążam tak klonów nie tam AmigaNG to wypasione klony bez softu wykorzystującego ich potencjał na nie z portami z PC wow! Łatwiej odpalić starego PC z win95, robią kasę na naszych zamiłowaniach do 68K mam A1200 warp1260 i co pokażcie mi chodź jedną grę wykorzystującą w pełni ten procesor nie port nie grę na 020 specjalnie napisaną pod 060 i aga lub RTG, stworzyli SAGA megi3d gdzie soft deweloperzy powinni wsadzać na sd z 4 do 10 gier do A6000 wykorzystujących cały potencjał a tu co Apollo OS i whdload możesz sobie odpalić to po co 600 mips znowu odpalić Quake II a może III ludzie z PC zapomnieli o tych grach.

Amigi to my już mamy brak ludzi którzy by nas zasypali softem na nasze uturbione przyjaciółki.

Apollo lepiej by zarobiło tworząc procka 68080 pasującego do każdego turbo z gniazdem do 68060 w fpga lub arm nie jestem elektronikiem.

Sprzedawali by go na potęgę. Cena procka do 150 euro
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem