Spieszę z informacją iż oto uruchomiłem kolejną "sympatyczną" kartę do naszych ukochanych Amig.
Tym razem jest to FAST RAM dla A1200 .. Dzięki zaradności znanego wszystkim Architekta karta ma nowiutkie "oryginalne złącze" .
Krótki filmik jest dostępny tu, a zdjęcie karty tutaj
Obecnie karta ma na pokładzie 8MB Auto-konfigurowalnej pamięci.
Planuję również dodać automatyczne przełączanie w tryb PCMCIA Friendly .. ale póki co nie mam żadnej karty PCMCIA zgodniej z Amigą.
Odezwij się do mnie na PM to podeślę Ci kartę PCMCIA do testów.
Będziesz mógł potestować to nowe rozszerzenie do A1200 i rozszerzenie do A600 też.
Myślę, że pomoże to Ci w wyłapaniu ewentualnych niekompatybilności ze slotem PCMCIA.
Obie karty dobrze wyglądają. Dobra robota.
Zawsze rozwala mnie opcja z RTC, albo bez RTC, szczególnie w nowych kartach. Układ zegara kosztuje ze złotówkę, nie wspomnę, że można było by dać powiedzmy M62X42B z rezonatorem na pokładzie w SMD i naprawdę nie wygłupiać się z opcjami dodatkowymi w postaci RTC ile by ten luxus nie miał kosztować.
Karta powstala niezależne i jest to w 100% autorski projekt.. nie wiedzialem nawet o istnieniu tej od kippera .
Wg. mnie jedno drugiemu nie przeszkadza im wiekszy wybór tym lepiej.
A o cenie bedzie mozna powiedzieć jak sie podliczy koszty produkcji.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.