[#91] Re: kraszman #24

@amigafan, post #87

Chcesz, żeby wykładać przygody AmigaNIC vs. Hyperion? Prowokujesz kolejnego flamea?

[#92] Re: kraszman #24

@baderman, post #91

Moze poczestuje kazdego po "dyńce" i bedzie wreszcie spokoj pomysł

[#93] Re: kraszman #24

@Hellena, post #92

A ja moge zrobic tak: http://www.youtube.com/watch?v=Whk8CZFRS7Q ;)

[#94] Re: kraszman #24

@Lokaty, post #93

;)

[#95] Re: kraszman #24

@Hellena, post #92

Ja lubię dynię..

[#96] Re: kraszman #24

@Kokos, post #95

Kokos, a kto by nie lubił... :P
Szczególnie wydrylowane, w jakimś sosie, nie pamiętam jakim.
[#97] Re: kraszman #24

@Lokaty, post #93

Czyżby jakiś zwolennik AOS 4 rozprawiał się z ludzmi MOSa2 (MOSTeam?)...
Z drugiej strony symptom oblężonej twierdzy jak nic... ok, racja

[#98] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@grxmrx, post #78

grxmrx nie obwijaj w bawełnę tylko napisz od razu żeby Ci się nie przymilać, bo zazwyczaj Ty robisz za "moderatora" a twoim hasłem przewodnim zawsze było AOS 4 sukcs - MoS rulez, więc amigafana nie koniecznie musisz lubić... ok, racja
...co ciekawe zresztą podobną postawę co raz częściej widać u SirLEO a ponoć używa on WinUAE i ponoć też nawet amigi jakiejkolwiek nie ma, tudzież nawet Pegaosa etc... więc nie jest użytkownikiem żadnej z wymienionych maszyn tudzież systemów ew. AOS 3.9 góra, więc czemu mu w niesmak, że AOS 4 na klasyki wspiera układy AGA, skoro ich na pewno nieużywa w swoim pececie z UAE??

Ostatnia modyfikacja: 21.06.07 22:30
[#99] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Hugen, post #98

Mnie natomiast sygnatura amigafana w niczym nie przeszkadza. Wychodzę bowiem z założenia, że Pegasos jest lepszym sprzętem od jakiejkolwiek oficjalnej Amigi. Sygnaturkę tę traktuję zaś jako leczenie kompleksów czy też uzewnętrznianie frustracji. Sygnatura na forum bowiem, przynajmniej w założeniu, ma nam coś mówić o jej posiadaczu, z sygnaturki amigafana dowiadujemy się tylko jak Pegasos go uwiera...

[#100] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Grzegorz Kraszewski, post #99

Ja pier*...

Ludzie...

Czy jeśli widzicie jakiegoś smyka z t-shirtem na klacie, na którym jest liść konopi to automatycznie ten dzieciak staje się kimś kto strzela sobie trawkę?

Nie dorabiajcie sobie ideologii do siebie, Waszych maszynek i Waszych działań.. Wychodzicie na tym nie najlepiej..

[#101] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Kokos, post #100

Czy jeśli widzicie jakiegoś smyka z t-shirtem na klacie, na którym jest liść konopi to automatycznie ten dzieciak staje się kimś kto strzela sobie trawkę?

Z jednej strony niby nie. Ale z drugiej po coś akurat taką koszulkę włożył i coś chce nią wyrazić. Chyba że założymy, że innej nie miał czystej akurat... Natomiast chyba nie podejrzewasz, że amigafan sobie ustawił taką sygnaturę przez przypadek? Po prostu dorobił sobie ideologię i zapragnął się nią z nami podzielić.

A tak zupełnie na marginesie, to chyba wmawiasz mi (i innym może) pewne rzeczy, że to my niby spięci i niewyluzowani, sam pozujesz na pierwszego luzaka PPA , a tymczasem się strasznie nerwowy zrobiłeś ostatnio i chyba wychodzisz na tym nie najlepiej . Tak więc wyluzuj Kokos i nie dorabiaj do PPA ideologii cool.

[#102] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Grzegorz Kraszewski, post #101

101 postow o niczym .hehe ..zabolalo ze moderacja w koncu zrobila to od czego jest ..no coz

a co do liscia na koszulce ,kiedys moja babcia widzac takiego jednego powiedziala : "patrz jaka ladna koszulka z ladnym kwiatkiem"
[#103] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Grzegorz Kraszewski, post #101

Grzegorz Kraszewski napisał(a):

> Z jednej strony niby nie. Ale z drugiej po coś akurat taką
> koszulkę włożył i coś chce nią wyrazić. Chyba że założymy, że
> innej nie miał czystej akurat... Natomiast chyba nie
> podejrzewasz, że amigafan sobie ustawił taką sygnaturę przez
> przypadek? Po prostu dorobił sobie ideologię i zapragnął
> się nią z nami podzielić.

Oczywiście, że jest tu pewien element prowokowania, zwracania na siebie uwagi, ale jest to na tyle mało widoczne (przynajmniej w przypadku syga), że nie ma o co kopii kruszyć.

> A tak zupełnie na marginesie, to chyba wmawiasz mi (i innym
> może) pewne rzeczy, że to my niby spięci i niewyluzowani, sam
> pozujesz na pierwszego luzaka PPA , a tymczasem się
> strasznie nerwowy zrobiłeś ostatnio i chyba wychodzisz na tym
> nie najlepiej . Tak więc wyluzuj Kokos i nie dorabiaj do
> PPA ideologii cool.

Z tym luzakiem to bez przesady, ale to fakt, że ostatnio spoważniałem. Środowisko na PPA nam się sypie, próbuje z Wami normalnie z dobrymi intencjami rozmawiać, wyjaśniać, dochodzić do wspólnych wniosków i porozumień, ale to co widzę.. ugh... nie ma posta, żeby ktoś nie dał komuś prztyczka w nos i tym tanim kosztem poczuł się lepiej..

Nadal uważam, że to wszystko to chwilowy kryzys, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przy takiej dosyć smutnej okazji wyjaśnić sobie parę spraw..

Dobrowolnie znużyłem rękę w szambie. Niech ktoś to doceni.

[#104] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@DRACOX, post #102

bo babcia pewnie mak sama kiedyś hodowała a i konopie przeciez popukarne było

[#105] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@DRACOX, post #102

Apropos.. Fajne zdjęcie ustrzeliłem? ;d

[#106] Re: kraszman #24

@Hugen, post #97

Czyżby jakiś zwolennik AOS 4 rozprawiał się z ludzmi MOSa2 (MOSTeam?)...
Z drugiej strony symptom oblężonej twierdzy jak nic...

No co Ty, fffffILOZofffija na to nei pozwala... .

[#107] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Kokos, post #105

Fota - "wymiatacz"... ciekawe, czy ta "spolka" eksportuje do Holandii??

[#108] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@amigafan, post #76

Czego się mnie czepiasz.

Co ty? Myslisz ze bawie sie w rzepa albo jakiegos kleszcza? :P

Przecież sam komentujesz w wiadomościach, które cię wogóle nie interesują - czyli na temat Amigi

Przestan insynuowac. Tego posta pisze z A1200PPC, poniewaz przerwalem grac na drugiej Ami w Boulder Dasha ;)

i wszczynasz burdy głupawym gadaniem o naklejkach i tym że ci się nie chce czekać.

I juz nie czekam. Ale nie draznij mnie jakimis Teronami. Troche godnosci amigowej i powagi.

Ale daj ludziom, którzy w przeciwieństwie do ciebie cenią Amigę święty spokój od swoich komentarzy.

Ty tez daj nam swiety spokoj i przestan biadolic o jakichs wirtualnych projektach, ktorych AOS4 sie nigdy nie doczeka. Takie rzeczy to tylko na iXie.
[#109] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Mandi^ATO, post #77

Musiałbym być debilem aby na siłę ludzi zmuszać do korzystania z mojej pracy...

To nie jest tak. Bielski i amigafan, skutecznie zniechecaja i odstraszaja ludzi od tego, nad czym pracujesz.
Mozesz im tylko podziekowac.

Wasza niereformowalna Amiclassicowca
[#110] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Andrzej Drozd, post #108

Czego wszczynasz kolejnego flame`a.

Tego posta pisze z A1200PPC

I co z tego. Już ci tyle razy pisałem, że nie chodzi o posiadany komputer a o postawę jaką się reprezentuje. Ale widzę że to jak grochem o ścianę, bo nie rozumiesz słowa pisanego. Jak to ktoś napisał - niby litery zna, umie złożyć w słowa ale sens wypowiedzi to jakaś totalna abstrakcja.

Ale nie draznij mnie jakimis Teronami. Troche godnosci amigowej i powagi.

Jaki biedny, nowe Amigi cię drażnią. Jak tak cie drażnią to właśnie miej trochę godności i nie udzielaj się w komentarzach i wątkach na ich temat.
Poza tym, skoro sprzęt działa na ciebie tak drażniąco to chyba czas sobie odpuścić komentowanie i zająć się czymś innym.
Kup sobie zwierzątko i może przy nim ukoisz zszargane przez nowe Amigi nerwy.
Komentujesz tylko po to aby wszcząć kolejny flame. Powiem więcej - chyba NIGDY nie napisałeś żadnego rzeczowego posta.
Ja w komentach dotyczących mosa się nie udzielam.

tez daj nam

To ilu was tam jest przed tym komuterem? Czy może jesteś kolejnym o komuistycznych zapędach decydowania za wszystkich?

jakichs wirtualnych projektach

Jak narazie jedynym wirtualnym projektem jest nowy MOS (1.5 czy 2 czy 3 czy może 8.5) - tak jak potwór z LochNess - niektórzy nawet twierdzą, że go widzieli i czasem przedstawiają na ten temat jakieś fotki/filmy ale tak naprawdę nikt im nie wierzy.

AOS4 sie nigdy nie doczeka

Patrzcie państwo kolejny jasnowidz się znalazł. Za kogo wogóle się uważasz że wydajesz osądy czy nigdy się nie doczeka czy się doczeka.
Nie interesują cię Amigi i AmigaOS to w wiadomościach ich dotyczących się nie udzielaj a nie pojawiasz się w z góry przewidywanych miejscach i o nowym oprogramowaniu czy sprzęcie wypisujesz bzdury że coś nie istnieje bo ty tego nie masz. Już ci dawno napisano, to że nie masz w domu broni masowego rażenia nie znaczy, że ona nie istnieje.

skutecznie zniechecaja i odstraszaja ludzi od tego, nad czym pracujesz

A nie pomyślałeś, że to własnie ty i ludzie twojego pokroju odstraszają ludzi od Amigi! Możesz sobie pogratulować bo na pewno zniechęciłeś wiele osób do tego komputera.

Ostatnia modyfikacja: 22.06.07 00:37
[#111] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@amigafan, post #110

Ehhh, czlowieku...

Jestes niereformowalny bardziej niz ja. Dajmy juz spokoj - Ty zostan przy swoich mrzonkach, a ja przy swoich AmigachClassic. Narazie :)

A narazie jest mi z nimi dobrze :)

Ostatnia modyfikacja: 22.06.07 00:48
[#112] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Mandi^ATO, post #77

Na specjalną prośbę Mandi i jako przejaw dobrej woli usunąłem sygnaturkę.

EDIT:
Szkoda, że zniknęła też ze wszystkich moich wcześniejszych postów

Ostatnia modyfikacja: 22.06.07 01:00
[#113] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@amigafan, post #84

Amigafan - wiem skąd się to wzięło, ale w ten właśnie sposób pokazujesz, że właśnie ta naklejka, że to ma błogosławieństwo tej a nie innej firmy jest dla Ciebie najważniejsze, a nie ludzie. Może tak użytkownicy Nokii i np. Motoroli powinni też zacząć się tak poniżać tekstami w stylu - Nokia - prawie jak telefon... etc... Pomyśl chłopie trochę o tym szerzej, a nie co najdalej patrząc na czubek własnego nosa. Pamiętaj, że wiele osób kupiło Pegasosa, gdyż przez długi czas był to jedyny dostępny sprzęt, inni kupili go z wyboru, gdyż specyfikacja im odpowiadała i na płycie nigdzie nie pisze, że jest to Amoga czy jakiś inny Amega, pisze Pegasos. To, że system jest wzorowany na amigowym API i ma korzenie amigowskie, a dodatkowo pozwala na uruchomienie części starszego softu to tylko należy zaliczyć na plus. Albo z innej beczki, czy nagle przestani9esz się spotykać z kolegami, gdyż zamiast Żywca zaczęli pić Żubra i zaczniesz ich za to wyśmiewać właśnie czymś podobnym do swojej sygnaturki?

Dalej pisać mnie się naprawdę nie chce...
[#114] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Mandi^ATO, post #113

Może tak użytkownicy Nokii i np. Motoroli powinni też zacząć się tak poniżać tekstami w stylu - Nokia - prawie jak telefon... etc...

zly przyklad ,od dawna tak robia ;) na tym bodajrze forum jezdzi sie po siemensach :P

ale co do reszty posta zgadzam sie i podpisuje wszystkimi mackami
[#115] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Mandi^ATO, post #113

Może tak użytkownicy Nokii i np. Motoroli powinni też zacząć się tak poniżać tekstami w stylu - Nokia - prawie jak telefon... etc...

Ale po co - nie od dzis wiadomo,ze jak fon to tylko Motorola ;)

[#116] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@koodlaty, post #115

Dokladnie wszyscy z Nokia na drzewo! o.O sam mam Nokie, no to ide posiedziec na galezi

[#117] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Hugen, post #98

Hugen napisał(a):

> ...co ciekawe zresztą podobną postawę co raz częściej widać u
> SirLEO a ponoć używa on WinUAE i ponoć też nawet amigi
> jakiejkolwiek nie ma, tudzież nawet Pegaosa etc...

Dobre, to jest dobre.
I co w związku z tym?

> więc nie
> jest użytkownikiem żadnej z wymienionych maszyn tudzież
> systemów ew. AOS 3.9 góra, więc czemu mu w niesmak, że AOS 4 na
> klasyki wspiera układy AGA, skoro ich na pewno nieużywa w swoim
> pececie z UAE??

Ano dlatego, że jest to kulą u nogi rozwijającego się sprzętu i systemu.
Producenci Amig zrobili największą głupotę przy projektowaniu - ponazywali imiennie różne układy i teraz widać doskonale, jak to niektórzy są wprost zakochani w tych układach, że nawet nie widzą, że może być coś znacznie lepszego bez tego.
Myślisz, że zaimplementowanie w nowym systemie wsparcia dla AGA to takie configure/make i gotowe? Zapewne trochę czasu im to zeszło, zanim zrobili tak jak trzeba. Dzięki temu wielu ludzi NADAL CZEKA na ten system. A mogliby go używać już dawno...
Jeśli program będzie wart tego, to zostanie spatchowany/przepisany tak, że zadziała na nowym sprzęcie bez wspierania się archaicznymi układami.
Jak ktoś z nowym amigowym sprzętem będzie chciał te układy do czegoś to wyciągnie A500/A1200 z szafy lub po prostu za grosze kupi.

[#118] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@SirLEO, post #117

Ale właśnie te układy dały Amidze wielkość, przewagę, power...... Ja jestem w nich zakochany. Kompatybilność wsteczna to zawsze kula u nogi...ale chyba niezbędna. Ja chcę 'nową Amigę' do której włożę dyskietkę 3,5'' 880KB z N&S to sobie w N&S pogram.
Osobiście, jak mam kupić płytę główną do wkładania w nią kart, to wole PC+Linux...taniej, wydajniej, pełna kontrola. Nie wydaje się wam że G4 to ślepa uliczka? Czemu wycofuje się z tego procka firma, która w jego rozwój utopiła najwięcej kasy (Apple)?

[#119] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@mosfet, post #118

Slepa nie slepa ;P jak by to wygladalo jak by wszyscy jechali na intelach/amd.Ja sie z tego ciesze bo zawsze to jakas alternatywa i mam nadzieje ze userow z ppc bedzie przybywac, a kiedys moze za 200 lat Intel i pochodne nie beda juz monopolistami ?

[#120] Re: Usuwanie postow przez moderatora

@Hugen, post #98

grxmrx nie obwijaj w bawełnę tylko napisz od razu żeby Ci się nie przymilać, bo zazwyczaj Ty robisz za "moderatora" a twoim hasłem przewodnim zawsze było AOS 4 sukcs - MoS rulez

Nie mam co obwijać, a za moderatora nie robię i mało się ostatnio (w tym roku) udzielam bo mam ważniejsze problemy na głowie niż zajmowanie się hobby :(

A co do tego hasła przewodniego to po prostu szukasz jakiejś prowokacji bo trzeba by było żyć w jakimś innym, równoległym wszechświecie żeby mi przyklejać takie stwierdzenia. Dla mnie zawsze był i jest tak samo istotny rozwój każdego z systemów (zarówno AmigaOS, MorphOSa jak i AROSa). Wszystko co robię, co robiłem i co robimy w ramach strony PPA.pl ma na celu rozwój społeczności użytkowników tych systemów.
Po prostu coś Ci się pomyliło, osoby, rzeczywistość lub jeszcze coś innego (lub najzwyczajniej w świecie trollujesz bo nie masz nic innego do roboty).

Jedyne hasło przewodnie jakie przychodzi mi do głowy, a jakie mam i miałem to powiedzenie "Każdy chciałby coś powiedzieć, ale nikt nie zdąży" (jest to cytat z jednego z polskich filmów).

Natomiast czepianie się SirLEO za to, że nie ma takiego czy innego sprzętu a posiada swoją opinię w temacie jest moim zdaniem słabym (choć znowu prowokatorskim) kontrargumentem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem