Wątek zamknięty
[#1] Ceny na eBay'u ciąg dalszy...
Zakładam kontynuację tego teamtu:

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=7&t=5160&startliczba=200#reply_5160

i przykład starej gry w bardzo wysokiej cenie (jak na Amigę):

Beyond Zork by Infocom za 79.99 f.

http://cgi.ebay.co.uk/Amiga-Game-Beyond-Zork-Infocom-/110694487757?pt=UK_VintageComputing_RL&hash=item19c5e7d6cd

[#2] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Deftronic/..., post #1

Dokładam natępną pozycję na cdtv/cd32 za +- 2700zł:

http://cgi.ebay.pl/Loom-Commodore-CDTV-Amiga-CD32-boxed-like-UNUSED-/120740493411?pt=UK_PC_Video_Games_Video_Games_JS&hash=item1c1cb1b863

Ostatnia modyfikacja: 23.06.2011 16:40:22

Ostatnia modyfikacja: 23.06.2011 16:41:04
[#3] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@atarens, post #2

No ten LOOM to już gruba przesada. Tak w ogóle to jaka to może być wersja? Z poprawioną grafiką czy pierwotna?

Ostatnia modyfikacja: 23.06.2011 17:56:50
[#4] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@frywolny_marian, post #3

Raczej pierwotna wersja, wyszla na pc 286, komputery atari /amiga i na konsole PC Engine. Wydana zarówno na fdd i CD

[#5] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@atarens, post #4

Czyli, że ta z polepszoną grafiką nigdy nie ukazała się na Amidze?

[#6] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@frywolny_marian, post #5

hmm

jak wydana na CD to pewnie z polepszoną grafiką

[#7] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@atarens, post #6

Na HOL nie widać aby miała ona poprawioną grafikę - w końcu przeznaczona jest na CDTV czyli maszynę z OCS/ECS. Cena wynika pewnie z faktu, że jest to wersja na płycie, przeznaczona specjalnie dla CDTV. Niewiele chyba w ogóle wyszło gier dla CDTV - programy edukacyje, kompilacje programów, ale gier pewnie mało. Sam pierwszy raz teraz dowiedziałem się o LOOM w wersji przeznaczonej dla CDTV.

[#8] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Deftronic/..., post #1

Amiga 4000T z VideoTosterem:

http://cgi.ebay.co.uk/Working-Amiga-Video-Toaster-4000-A4000T-w-Keyboard-/380352240843?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item588ec29ccb

oraz A3000T z 040 i VT:

http://cgi.ebay.co.uk/Working-Commodore-Amiga-Toaster-A3000T-040-3000-/380352559597?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item588ec779ed

i niezły zestaw pism amigowych:

http://cgi.ebay.co.uk/Vintage-lot-AMIGA-FORMAT-MAGAZINES-Discs-1990-2000-/300573965162?pt=UK_VintageComputing_RL&hash=item45fb9abb6a

Ostatnia modyfikacja: 07.07.2011 11:10:08
[#9] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Deftronic/..., post #8

Jest facet na Amibay.com który dorwał się do jakiegoś magazynu i sprzedaje A4000T jeszcze z folią ochronną na dzwiczkach!!!
Pytał się mnie czy nie chcę jakiegoś innego stuffu; ma między innymi nowe, nigdy nie otwierane CD32 (ciekawe ie zostało jeszcze tego na świecie).
[#10] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #9

No nieźle... U mnie niestety zaczeło już brakować powoli miejsca. :(

Ostatnia modyfikacja: 07.07.2011 11:25:30
[#11] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #9

W jakiej cenie ma te CD32?
[#12] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Ender, post #11

Nie interesowałem się.
Jest na Amibay.com pod nickiem tbtorro
[#13] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #9

Swoją drogą ciekawe w jaki sposób można "dorwać się do jakiegoś magazynu"? To jeszcze takowe istnieją? W czasach sprzedaży internetowej, kiedy ludzie potrfią sprzedawać przez sieć naprawdę drobiazgi - uchowały się jakieś zapasy magazynowe? Jak, gdzie? W Malezji w opuszczonym hangarze? Ciekawa sprawa powiem szczerze...

[#14] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Deftronic/..., post #13

@tbtorro jest z Danii i z tego co wiem (nie mówił mi zbyt wiele) "dorwał się" właśnie tam.
[#15] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Deftronic/..., post #13

uzytkownik z ALLEGRO Hemat tez sie chwalil ze kupil pol tira Amig/Atari ST& Falcon z likwidowanego sklepu w Austri pod koniec lat 90 tych za przystepna kwote

wiec okazje byly

Ostatnia modyfikacja: 07.07.2011 12:09:13
[#16] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #15

[#17] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Skiba, post #16

i w dodatku BOX !!! OK

[#18] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Deftronic/..., post #13

Istnieją istnieją, ja swoją Amigę 1200, nówkę, z plombą itp itd kupiłem od gościa który miał dojście właśnie do takiego magazynu (ESCOMu). Przez pół roku jeszcze obserwowałem jego poczynania na Ebay i sprzedał około 50 komputerków. Oczywiście nowych.

[#19] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@bombermax, post #18

Nowych A1200 nie trzeba dlugo szukac. W Amigakit maja ich pelny magazyn. Sam jedna od nich kupilem.
Kiedys snilo mi sie, ze odkrylem w pobliskim lesie magazyn pelen nowych A3000 ;) To by było cos.

[#20] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@frywolny_marian, post #19

Tak z tym że refurbished i to w cenie ~140 euro,
moja kosztowała 80 euro i nie jest "z renowacji". Kuzyn kupił z Amigakit taką właśnie ref i widziałem znaczącą różnicę w jakości plastiku.

Mnie się nawet ostatnio śniło że mi spadła Amiga CDTV z rąk i zleciała po schodach

Ostatnia modyfikacja: 13.07.2011 16:53:20
[#21] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@bombermax, post #20

Ale ja nie mówię o refurbished. Mają, a przynajmniej mieli nowiutkie "new old stock" i refurbished. Mój egzemplarz rozpakowywałem z fabrycznie zaklejonej folii. Zresztą spójrz do mojej galerii:
http://www.ppa.pl/graffiti/obrazki/sprzt/frywolnymarian/3583_1.jpg
http://www.ppa.pl/graffiti/obrazki/sprzt/frywolnymarian/3583_9.jpg
http://www.ppa.pl/graffiti/obrazki/sprzt/frywolnymarian/3583_3.jpg

EDIT:
Zerknąłem teraz na stronę sklepu i rzeczywiście zostały tylko refurbished. Wygląda na to, że skończyły się im zapasy.
Ja swoją kupiłem w lipcu 2009. Od tamtej pory tylko raz podłączyłem do prądu i pod TV. Ciągle pachnie fabryką ;)

Ostatnia modyfikacja: 13.07.2011 18:17:24
[#22] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@frywolny_marian, post #21

zwracam honor ;)

moja jest identyczna! OK
aż normalnie nie mogę się przestać z niej cieszyć

[#23] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@bombermax, post #22

Taka pachnąca Amiga to niesamowita sprawa ;) Raz na jakiś czas na nią zerkam i wtedy przypomina mi dzień gdy rozpakowywałem zaraz po zakupie swoją A500 dawno, dawno temu.

[#24] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

Frywolny tez mam taki model tyle ze from Commodore :))
a tak btw bardzo wiele radochy miec taki model w takim stanie :=]

[#25] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

Ja swoją kupiłem w lipcu 2009. Od tamtej pory tylko raz podłączyłem do prądu i pod TV. Ciągle pachnie fabryką

Trochę mnie rozwalacie. Kupować sprzęt tylko po to by stał na półce i włączać go raz na dwa lata? IMHO szkoda kasy, to już lepszy emulator. Jeśli kupić, to po to żeby intensywnie użytkować. Zawsze uważałem że sprzęt jest po to aby na nim pracować, a nie żeby służył za podstawę ołtarza czy kapliczki, przed którymi trzeba się kilka razy dziennie modlić (albo je wąchać). Może jestem dziwny, ale to wynika z mojego pragmatyzmu. Sam sprzęt nigdy mi nie dawał radochy, dopiero użytkowanie go tak. Właśnie dlatego idea kupowania komputera dla kolekcji jest mi cokolwiek obca - nie lubię otaczać się rzeczami z których nie będzie żadnego pożytku. Retro czy nie, klimat czy nie, mają być potrzebne i używane, inaczej nie mają racji bytu.

Ostatnia modyfikacja: 14.07.2011 20:48:29
[#26] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@cpt. Misumaru Tenchi, post #25

Temat był już kilka(naście) razy wałkowany. Osobiście też jestem przeciwnikiem trzymania w szafie sprzętu dla samego trzymania. M.in. dlatego ceny niektórych akcesoriów do klasyka są tak absurdalnie wysokie. Za dużo ludzi trzyma je w swoich szafach. I co gorsza, nie korzysta z nich. Gdyby jeszcze to byli aktywni użytkownicy.

Rzecz w tym, że każdy może swoje pieniądze przeznaczyć na to, na co ma ochotę. I nie można tego zabronić. A że potem często brakuje sprzętu dla osoby, która faktycznie chciałaby go używać... to inna sprawa.

Ok, sam mam dużo Amig, więc ktoś mógłby mi zarzucić, że tylko chowam sprzęt po szafkach. Nie z każdej korzystam codziennie, to prawda. Ale staram się, żeby jak najczęściej były "w ruchu", używane. Obawiam się nawet, że zbyt intensywnie używam ich. W końcu złacza kart turbo się obluzowują od ciągłego wyjmowania i wkładania, złącza krawędziowe kart Zorro się wycierają, nie mówiąc o ryzyku zwykłego uszkodzenia. Swoją A3000 to już w tym roku ze 4 razy rozłożyłem na części. Teraz stoi znów rozłożona na środku biurka, bo przy pisaniu sterowników ciągle coś musze odłączać, przełączać, zmieniać konfigurację do testów itd. To moja główna Amiga nie wiem co bym zrobił gdyby padła ;). Czasami uda się zrobić coś pożytecznego dla środowiska z pomocą tych sprzętów...

Ostatnia modyfikacja: 14.07.2011 21:08:56
[#27] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@strim, post #26

Temat był już kilka(naście) razy wałkowany.

Musiało mi umknąć, jako że nie czytam całego forum.

Rzecz w tym, że każdy może swoje pieniądze przeznaczyć na to, na co ma ochotę. I nie można tego zabronić.

I też nie taki był mój zamiar. Wyraziłem tylko swoje zdanie na ten temat nikogo za nic nie potępiając.

Ok, sam mam dużo Amig, więc ktoś mógłby mi zarzucić, że tylko chowam sprzęt po szafkach. Nie z każdej korzystam codziennie, to prawda. Ale staram się, żeby jak najczęściej były "w ruchu", używane. Czasem nawet uda się zrobić coś pożytecznego dla środowiska z ich pomocą...

Do mnie raz na tydzień lub dwa wpada kumpel, też retro maniak. Przy piwku wspominamy stare czasy, grając sobie w to na co akurat mamy ochotę. Zatem może niestety nie robimy nic pożytecznego, ale dobrze się bawimy.
Inną sprawą jest C=64, ale o tym pisałem przy innej okazji. Emulator jest dla mnie po prostu wygodniejszy, no i mam na niego więcej gier których nie mam jak spowrotem zgrać na dyskietki 5,25.

Ostatnia modyfikacja: 14.07.2011 21:11:56
[#28] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@strim, post #26

Rzecz w tym, że każdy może swoje pieniądze przeznaczyć na to, na co ma ochotę. I nie można tego zabronić.

no to kup za posiadane pieniadze (Twoje nie sa, swoje pieniadze mialbys jak bylbys ich emitentem) np: 100kg kokainy, albo 1kg uranu, albo... i tutaj dluga lista :). Takze jak widzisz, mozna zabronic. Samo posiadanie pieniedzy jeszcze nie daje prawa na wszystko, na co ma sie ochote.

--
A tak na marginesie. Zycie jest zdecydowanie prosciejsze jak uzywa sie jednego komputera. Dwa to moje maksimum, wiecej nie ogarniam, wiec reszta lezalaby w piwnicy :)

Ostatnia modyfikacja: 14.07.2011 21:36:01
[#29] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@1989, post #28

no to kup za posiadane pieniadze (Twoje nie sa, swoje pieniadze mialbys jak bylbys ich emitentem) np: 100kg kokainy, albo 1kg uranu, albo... i tutaj dluga lista usmiech. Takze jak widzisz, mozna zabronic. Samo posiadanie pieniedzy jeszcze nie daje prawa na wszystko, na co ma sie ochote.

Słuszna uwaga, ale tutaj chyba niejako z założenia rozmawialiśmy o rzeczach które nie są prawnie zabronione...

[#30] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@cpt. Misumaru Tenchi, post #27

Inną sprawą jest C=64, ale o tym pisałem przy innej okazji. Emulator jest dla mnie po prostu wygodniejszy, no i mam na niego więcej gier których nie mam jak spowrotem zgrać na dyskietki 5,25.

buha ha ha ha :))))))))))))))
A o kabelku XM1541 do PC slyszales ..zgrywa sie na 5.25 w kilka minut :))

ja kupilem wlasnie dla demosceny Commodore 64 ktora rozwija sie preznie taki zestaw jak wymieniles .. i kupe dyskietek 5.25 ...przy puszczaniu dema musi byc zywy komputer musi byc stukot glowicy i szum nosnika...jak wyskoczy na ekranie pleas Side B ...to musze zareagowac i przekrecic nosnik

TO JEST FUN !!!! jesli lubisz tak emulatory to pewnie lubisz ogladac dema na YT ... wiec jak dla mnie niczego nie rozumiesz ;-]

ps.wlasnie lecie mind riot z DYSKIETKI na A500 :P

EMULATORY SUX !!!!!

Ostatnia modyfikacja: 14.07.2011 22:14:57

Ostatnia modyfikacja: 14.07.2011 22:52:07
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem