[#61] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #60

Do amigowania wystarczy.
Do gier i filmów HD już nie, ale nikt nie kupuje MOSa specjalnie do takich zastosowań ;)
[#62] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@widelec, post #57

Nie baw sie w obrazanie i wyzywanie od troli, bo to wlasciwie jedyne co Ci wychodzi pewnie w calym zyciu, tutaj przy aplauzie tej MOSowej gawiedzi, ktora lubi obrazac innych Amigowcow, bo mysli inaczej.., bo ja tylko dowodze, ze MOS ugrzezl na starym nie wydajnym sprzecie (a mija juz 7 rok i zaden Powerbook niewiele tu zmienia), a chyba nie po to Amiga kiedys wchodzila w guwaniane PowerPC from IBM (brrr.. IBM tfutfu:) i spolka, zeby teraz wachac dym i to daleko od peletonu

Mysle, ze obok emulatora spokojnie nie przejdziecie . Jeszcze podziekujecie
[#63] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@kjb666, post #61

Do amigowania wystarczy.

do tego wystarcza A600/1200 :). Wlasciwie to nie wiem do jakich zastosowan jest MOS ?. Gdyby MOS dzialal na wydajnym sprzecie to jego aututem bylaby lekkosc i moglby sluzyc za centrum multimedialne do filmow HD etc. Wydajnosc generalnie przyciaga... :), nie tylko troli, jak mysli widelec OK
[#64] Re: MorphOS a x86 - daremne żale

@recedent, post #1

pewnie daremne zale , fajny system okolo amigowy, tylko wdepnal... moze nie na amen
[#65] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@kjb666, post #61

Do gier i filmów HD już nie, ale nikt nie kupuje MOSa specjalnie do takich zastosowań

uwierz mi, to brzmi zalosnie, bo powinien byc takze do tego co wykreslasz, bo to nie jest nic takiego, a oprogramowanie do tego jest !!! :)
[#66] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #63

Do amigowania wystarczy.

do tego wystarcza A600/1200

Niby A500 też, ale jednak cały czas piszesz coś o potrzebnej mocy :)

Wlasciwie to nie wiem do jakich zastosowan jest MOS ?

Więc nie wiesz też do jakich zastosowań jest AOS3.x, bo MOS to jego nowoczesna kontyuacja.

Gdyby MOS dzialal na wydajnym sprzecie to jego aututem bylaby lekkosc

Czy jeśli działa na PPC G4 , to jego lekkość nie jest jego atutem? Oczywiście że jest :)

i moglby sluzyc za centrum multimedialne do filmow HD etc.

Dopiero co napisałem: "nikt nie kupuje MOSa specjalnie do takich zastosowań".
Fajnie by było gdyby filmy HD chodziły na nim, ale i tak mało kto by tego używał. Chyba że do trailerów, albo tego przeklętego filmiku z królikiem w HD, normalnie co jakaś prezentacja AROSa na youtube,to od razu królik w HD :)
[#67] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #65

Żałosną rzeczą byłoby kupić MOSa tylko po to by oglądać filmy w HD :)
Najpierw trzeba obadać wszystko co daje nowa wersja systemu, a póki co, filmy se można w kinie zobaczyć albo w wersji DVD :P (ew. kupić X1000 clown )

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2012 09:23:11 przez kjb666
[#68] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #60

bo na kolejne 15 lat ten sprzet od shitowatego Apple nie wystarczy

A tu Cię boli. I postanowiłeś swoją applefobię leczyć na morphosowcach? Mało ambitne.
[#69] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #62

Mysle, ze obok emulatora spokojnie nie przejdziecie

Daj znać jak uruchomisz MorphOS-a na emulatorze. Mniej trollowania, więcej pracy, szybciej będziesz mógł uszczęśliwić użytkowników.
[#70] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@kjb666, post #66

Niby A500 też, ale jednak cały czas piszesz coś o potrzebnej mocy

tylko tej mocy PowerPC G4 nie zapewnia :), wiec co to zmienia wzgledem A600/1200 i Amigowania ?

Więc nie wiesz też do jakich zastosowań jest AOS3.x, bo MOS to jego nowoczesna kontyuacja.

czyli brak atutow wzgledem AOS3 ?, czyli MOSisci kreca sie w okol tylko wlasnej osi i drepcza w miejscu ? :). AOS3 juz mam na Amidze, nie potrzebuje drugiego przyszywanego na sile do Apple :)

Powiem wiecej, gdyby MOS byl na x86, to MOSTeam moglby sie wyslic na sprzedawanie do MOS'a wlasnych nowych maszyn x86 w pelnej wlasciwej konfiguracji :). I to nie kosztuje min. miliona dolarow...

Fajnie by było gdyby filmy HD chodziły na nim, ale i tak mało kto by tego używał.

malo kto do tego uzywa, bo jak nie dziala jak nalezy to po co sie meczyc, juz napisalem, oprogramowanie jest juz do tego, tylko mocy w PPC G4 brak, takto bylby tutaj ah i oh, MOS HD Ready :)
[#71] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@krashan_, post #69

Daj znać jak uruchomisz MorphOS-a na emulatorze

dam znac jak bedzie uzywalny
[#72] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #70

Może to głupie, ale ja bym wolał oglądać film fullHD na duzym TV i odtwarzaczu BR. Na kompie to jakieś divix-y, rmvb oglądam od czasu do czasu. Nie wiem, co żeś się tak uczepił tych filmów? Gdyby jeszcze o gry chodziło... .
[#73] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #70

AOS3 juz mam na Amidze, nie potrzebuje drugiego przyszywanego na sile do Apple

Skoro więc nie potrzebujesz, to o co Ci chodzi? Ktoś Ci każe używać MorphOS-a? Masz przecież na swoim x86 dwie możliwości. Możesz sobie emulować klasyka w WinUAE, możesz też zająć się AROS-em, jest tam też MPlayer i jak sądzę na odpowiednim sprzęcie poradzi sobie spokojnie z full HD. Co więcej możesz się przyłączyć do developerów AROS-a i rozwinąć go tak, że będzie zabijał MorphOS-a śmiechem, co to dla Ciebie w końcu, tydzień przy klawiaturze.

Ale Ty wolisz wpakować się na morphosowe forum i uprawiać tani trolling (tak jest, widelec po prostu nazwał rzecz po imieniu) pod tytułem "haha, Pentium M jest szybsze od G4". Ponieważ jakość Twoich postów zaczyna lawinowo przechodzić w ilość, nie można nie postawić pytania, co właściwie chcesz osiągnąć? Udowodnić, że są szybsze pecety niż PowerBook G4? Nikt by przecież na to nie wpadł, gdyby nie Twoje głoszenie dobrej nowiny, prawda?
[#74] Re: MorphOS a x86 - daremne żale

@recedent, post #1

Przeczytałem ten wątek i to był błąd, bo straciłem kilka minut cennego czasu, gdyż ten wątek nie wnosi absolutnie NIC konstruktywnego. Fantastycznie, że mamy opcję ignorowania wątków .

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2012 10:23:07 przez strim
[#75] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@Ender, post #72

Gdyby jeszcze o gry chodziło... .

O wszystko chodzi, o gry tez chodzi. Wydajny sprzet pozwala na duzo wiecej we wszystkim. W przypadku gier, na pewno latwiej portowac bardziej wymagajace tytuly np: Doom3, bo na wysyp komercyjnych hitow to raczej nie ma co liczyc.., a poza tym, emulatory nowych konsol: Wii, Dreamcast, PS2, xbox3 :) i wiele innych - czasami z lepsza jakoscia obrazu w stosunku do oryginalu, oraz starych komputerow/konsol z dodatkowymi filtrami obrazu itp. Wieksza moc daje wieksze mozliwosci, tym ktorzy potrafia z tego korzystac.

Ja akurat ogladam filmy, choc jeszcze nie 1080p, ale poluje zawsze na wersje 720p h264/avc zamiast starej h.263, bo roznica jest naprawde widoczna golym nieuzborojnym okiem nawet na laptopie... a plik nie tak znow duzy, wiec przydaje sie wiecej mocy. A RMVB tez ma chyba nie male wymagania, bo raczej trzeba wl. pp zeby to jakos wygladalo :)
[#76] Re: MorphOS a x86 - daremne żale

@strim, post #74

Przeczytałem ten wątek i to był błąd, bo straciłem kilka minut cennego czasu

Przecież został przeniesiony do Pręgierza, co jednoznacznie świadczy o jego wartości merytorycznej .
[#77] Re: MorphOS a x86 - daremne żale

@strim, post #74

Fantastycznie, ze musiales wtracic swoje 3 grosze, jak cos Cie nie interesuje, ja generalnie nie odzywam sie jak watek jest dla mnie nieciekawy, nawet po to zeby o tym napisac :).
[#78] Re: MorphOS a x86 - daremne żale

@strim, post #74

Świetna wiadomośćOK
[#79] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@krashan_, post #73

Co więcej możesz się przyłączyć do developerów AROS-a i rozwinąć go tak, że będzie zabijał MorphOS-a śmiechem, co to dla Ciebie w końcu, tydzień przy klawiaturze.

trzy mozliwosci, zapomniales o tym emulatorze dla MorphOS :)

Udowodnić, że są szybsze pecety niż PowerBook G4

ten sprzet w momencie premiery byl cieniasem wzgledem x86, teraz to juz prehistoria . Sprowadzam tylko na ziemie przy okazji premiery MOS3, bo niewiele sie zmienilo, a taka zmiana numerkow .
[#80] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@kjb666, post #67

(ew. kupić X1000 )
eee... jeśli PBook nie daje rady tym trailerom to X1000 też nie da rady
cena w tym wypadku nie pokrywa się z wydajnością

ps. no chyba że uruchomią te filmy na Xenie
ps. albo na dwóch rdzeniach pod Debianem OK

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2012 11:20:34 przez XoR
[#81] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@XoR, post #80

albo na dwóch rdzeniach pod Debianem

teraz najpredzej tak, bo Xena sie do tego zupelnie nie nadaje. Wlasciwie podwojny G4 na MacOS X czy Linux tez powinien dac rade.
[#82] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #79

trzy mozliwosci, zapomniales o tym emulatorze dla MorphOS

Nie ma emulatora MorphOS-a na x86. O niczym nie zapomniałem.

Sprowadzam tylko na ziemie przy okazji premiery MOS3

Kogo mianowicie sprowadzasz i w jakim celu? Chcesz, żeby użytkownicy MorphOS-a sprzedali sprzęt Apple, kupili jakieś x86 i uruchomili na nim... właśnie, co? A może mają po prostu zająć się beztroską konsumpcją filmów w full HD? Chyba że chodzi o proste podładowanie sobie ego za pomocą "hehe mam szybszy komputer niż wy, cieniasy?" z wygodnej pozycji, bo nikt Cię nie może tu przelicytować?

Odnoszę wrażenie, że istnienie MorphOS-a na PowerPC Cię gniecie w jakiś sposób. Użytkownicy tego systemu to nie są nawiedzeni nastolatkowie ślepo zapatrzeni w gwiazdę przewodnią mostimu. To są ludzie twardo stojący na ziemi i sprowadzać na nią nikogo nie musisz. Skoro mają ochotę używać tego systemu na tym sprzęcie, to używają. Ewangelizatorzy są tutaj zbędni, chociaż regularnie się pojawiają, nie jesteś ani pierwszym, ani ostatnim.

bo niewiele sie zmienilo, a taka zmiana numerkow

To już jest zwykły wykręt w odwrocie. Zmiana numerka wynika z faktu, że jest to pierwsza wersja MorphOS-a działająca na laptopie. Wymagało to dodania do systemu wielu elementów. Popatrz sobie jak numerki zmieniają przeglądarki internetowe, a potem czepiaj się numerologii. Użytkownika interesuje lista zmian, a nie numerek.
[#83] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #79

Sprowadzam tylko na ziemie przy okazji premiery MOS3, bo niewiele sie zmienilo, a taka zmiana numerkow

Dzięki Ci bardzo, bo p************ z moim PB już w kosmosie po wyjściu 3.0. Dzięki że uświadomiłeś mnie że... no własnie, że co?

Ps. Okraszanie swoich postów niezliczoną ilością emotek nie czyni go bardziej śmiesznym.
[#84] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #81

widze nudzisz się bardzo ....
[#85] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@krashan_, post #68

bo na kolejne 15 lat ten sprzet od shitowatego Apple nie wystarczy

Panowie, szkoda zdrowia. Jeżeli gość pisze "shitowaty Apple" to widać, że nigdy nie miał do czynienia z tym sprzętem. Ciekawe, że wielkie firmy do obróbki grafiki, video itp. używają sprzętu Apple. Ciekawe, że znawcy wolą shitowaty sprzęt ze swoim systemem, niż super peceta.
[#86] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@AS, post #85

Widać zły dotyk Steva Jobsa boli całe życie.
[#87] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@AS, post #85

Marzenia scietej glowy
[#88] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@pampers, post #86

Akurat dotyk Steve Jobsa okazal sie zbawienny dla Apple. Wyrwal firme z toksycznego zwiazku AIM. W swoich nowych firmach nie stosowal PPC, czy nawet sprzet Apple. W Pixar byly Sun SPARCki, a Next to 68k z planami na x86 itd. brak na liscie PPC :)
[#89] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #88

To dobre jest. Ale co z tego wynika i o co w ogóle chodzi?
[#90] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #88

Nie chodzi o to że Steve dotykał Apple

System z Apple mi się nie podoba, sprzęt za to tak, bo jest solidny jak firmowe kompy z x86. (bynajmniej nie mam na myśli takich firm jak Vobis albo Optimus clown )
Moc G4 zobaczysz jak porównasz z najmocniejszym 68k albo nawet WinUAE odpalonym na Twoim magicznym x86 (a wałkowałeś to już nie raz) :)

G4 ma dużą moc, ale widać nie aż taką żeby obejrzeć fullHD.
Za jakiś czas wprowadzą UltraHD albo inny badziew do TV 100 cali, i co? I nic, nam to będzie zwisać :)
I tak mamy szybsze sprzęty niż UAE :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem