[#151] Re: nowe produkcje? nowy projekt?

@sachy, post #150

Proszę bardzo. Jakieś tam pierdoły które leżą w podręcznym katalogu. Resztę musiałbym poszukać na starych płytach CD. Ta platformówka w stylu lode runnera nawet działa (pisane na fona - MIDP 2.0). Jakieś próby na zrzutach z cannona. Wprawne oko zauważy, że doszły nowe elementy - główne związane z próbnym skalowaniem elementów (np nie co zmienione korony drzew, wystarczy porównać 2 sąsiadujące zrzuty), oraz zmianą kolorystyki.

Tylko czy to coś da? nie stać mnie teraz na luksus poświęcenia czasu na coś, co niczemu nie będzie służyło. Podejrzewam, że ktoś skrytykuje i na tym się skończy.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2012 20:39:51 przez newguru
[#152] Re: nowe produkcje? nowy projekt?

@newguru, post #151

Cała scena poświęca(ła) czas na coś co niczemu nie służy(ło) :) a krytyka jest nieodłączną częścią sztuki - to nie powód by rezygnować z tworzenia.

Trochę mało tej grafiki (zakładam że masz więcej). Lode runner'a można napisać w dowolnym języku wysokiego poziomu - każdy da radę, bo nie jest to rzecz wymagająca. Jak masz kod na fona, to większość problemów programistycznych masz już rozwiązanych - trzeba tylko przepisać kod na docelowy sprzęt (bardzo fajne ćwiczenie programistyczne).

Co do CF to proponuję pójść drogą którą już ktoś proponował - podmienić grafikę w istniejącym produkcie. Pisanie CF od zera to ogromna robota i moim zdaniem jest zupełnie bez sensu. Szkoda pary, którą można wykorzystać na coś innego. Sam pomysł mnie nie przekonuje, bo po co zmieniać CF który jest kultowy i zarąbisty sam z siebie. Lepiej zrobić choćby Nurka (czy inny własny w miarę prosty pomysł), przeportować jakąś grę/bibliotekę albo wesprzeć istniejący projekt, z szansą na realizację.

Z drugiej strony, jak masz chęć/zapał/czas to rób na co masz ochotę (nawet na przekór takim jak ja). Wydaje mi się jednak że trudno będzie Ci znaleźć i zachęcić ludzi do realizacji tej wizji, ale powodzenia.

Pozdro.

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2012 15:03:13 przez sachy
[#153] Re: nowe produkcje? nowy projekt?

@kjb666, post #30

Francuz oficjalnie poszukuje grafika/grafikow do swojej gry (strategia z elementami RPG):
http://www.natami.net/knowledge.php?b=6¬e=47254
Gra ma byc tylko na Amige i tylko w asemblerze.
Wiec jak sa jacys chetni graficy to moga sie zglosic. Podejrzewam, ze muzycy trakerowi, tez by sie przydali.
[#154] Re: nowe produkcje? nowy projekt?

@Don_Adan, post #153

Dzięki takim produkcjom Amiga może przeżyć drugą młodość - w postaci NatAmi. Wymyśliłem żeby takie produkcje klasyfikować jako "NatAmi Ready!" :) Nic tylko czekać na NatAmi-Team by ziścił marzenia wielu amigowców.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem