[#152]
Re: nowe produkcje? nowy projekt?
@newguru,
post #151
Cała scena poświęca(ła) czas na coś co niczemu nie służy(ło) :) a krytyka jest nieodłączną częścią sztuki - to nie powód by rezygnować z tworzenia.
Trochę mało tej grafiki (zakładam że masz więcej). Lode runner'a można napisać w dowolnym języku wysokiego poziomu - każdy da radę, bo nie jest to rzecz wymagająca. Jak masz kod na fona, to większość problemów programistycznych masz już rozwiązanych - trzeba tylko przepisać kod na docelowy sprzęt (bardzo fajne ćwiczenie programistyczne).
Co do CF to proponuję pójść drogą którą już ktoś proponował - podmienić grafikę w istniejącym produkcie. Pisanie CF od zera to ogromna robota i moim zdaniem jest zupełnie bez sensu. Szkoda pary, którą można wykorzystać na coś innego. Sam pomysł mnie nie przekonuje, bo po co zmieniać CF który jest kultowy i zarąbisty sam z siebie. Lepiej zrobić choćby Nurka (czy inny własny w miarę prosty pomysł), przeportować jakąś grę/bibliotekę albo wesprzeć istniejący projekt, z szansą na realizację.
Z drugiej strony, jak masz chęć/zapał/czas to rób na co masz ochotę (nawet na przekór takim jak ja). Wydaje mi się jednak że trudno będzie Ci znaleźć i zachęcić ludzi do realizacji tej wizji, ale powodzenia.
Pozdro.
Ostatnia aktualizacja: 01.02.2012 15:03:13 przez sachy