[#121] Re: Bobbo - klon Robbo

@*y, post #119

U autora :), to darmowy projekt wykorzystujące wiele elementów opartych na licencji GNU, jak pogadasz z autorem, to pewnie dostaniesz.
[#122] Re: Bobbo - klon Robbo

@rafgc, post #121

Ale mnie nie chodzi o GS Return - to jest dla mnie średnio grywalne. Mnie chodzi o to: http://www.youtube.com/watch?v=ohFWWfPPDFk - wyszło na c64 ale nie wyszło na ami :/
[#123] Re: Bobbo - klon Robbo

@WojT_GL, post #122

To nie jest oficjalna wersja, grupa New Wave dodała nowe plansze. Zarówno stare jak i nowe poziomy są na dyskietce w osobnych plikach , więc to tylko kwestia przeniesienia tego pomysłu do wersji amigowej. Poza tym czytałem gdzieś, że gra się zawiesza na ostatnim poziomie, bo go nie ma na dysku. Oprócz tej wersji powstała także Giana Sisters II grupy 7A3 na C64, takze można grać w poziomy z pierwszej części, ale potrzeba jakiegoś Construction Disk, którego nie można znaleźć. Tym projektem musiałby się zająć jakiś assemblerowiec :)
[#124] Re: Bobbo - klon Robbo

@rafgc, post #123

Szkoda zamykać taki projekt, który jest już ukończony. W każdym razie dzięki Asman za źródełka, warto poznać dokładne działanie oryginału. Dzięki!
[#125] Re: Bobbo - klon Robbo

@Benedykt Dziubałtowski, post #107

"Wszystkie umowy lk avalonu które ja widziałem pisane były na 10 lat."

Hmmm Ciekawe. U kogo je widziałeś? Bo czuje się trochę wydymany... ;)
Wszystkie które ja mam w domu są na 99 lat. (ponad 10szt)
A i widziałem kilkanaście innych moich znajomych i były podobne.

Pozdrawiam
[#126] Re: Bobbo - klon Robbo

@asman, post #30

@AsMan

Jeszcze raz dzięki za kod źródłowy. Mam pytanie - dlaczego nie wydasz Bobbo w takiej postaci jaka jest z dodaną własną grafiką i dźwiękami? Uważam, że nie złamałoby to praw autorskich. Z utęsknieniem czekam na dobry klon Robbo, a Twój spełnia moje oczekiwania! Chciałbym, żebyś wypuścił pełną wersję z własną (nie kopiowaną) grafiką. Jeśli problemem jest zamiana grafiki (bo z tego co zobaczyłem jest to grafika w formacie RAW), to czy mógłbym ja na bazie Twojego kodu źródłowego zaktualizować moją wersję Amiga Robbo?

Dziękuję za odpowiedź.

P.S. O żart ociera się postawa firmy L.K.Avalon. W Internecie panoszą się tysiące klonów przeróżnych gier i nikt do nikogo nie ma pretensji...
[#127] Re: Bobbo - klon Robbo

@Robert-Minimat-Szacki, post #126

Witam,

Zbierałem się z odpowiedzią już kilka ładnych dni ...

dlaczego nie wydasz Bobbo w takiej postaci jaka jest z dodaną własną grafiką i dźwiękami?

Ta gra w mojej opinii wymaga jeszcze wiele rzeczy do dodania i do poprawienia. Są błędy, niektóre wprowadzone świadomie ( przez to niektóre plansze z Tre Robbo nie działają ). Aby uniknąć plagiatu oraz praw autorskich - trzeba jeszcze wiele rzeczy pozmieniać - począwszy od grafiki/ muzyki / plansz a skończywszy na zachowaniach obiektów.

czy mógłbym ja na bazie Twojego kodu źródłowego zaktualizować moją wersję Amiga Robbo?
Przede wszystkim źródła zawierają błędy i to dyskwalifikuje je jako coś na czym mógłbyś się oprzec. Według mnie Robbo to prosta gra i łatwo jest napisać zachowanie poszczególnych obiektów. Z czym konkretnie masz problem ?

Pozdrawiam
[#128] Re: Bobbo - klon Robbo

@asman, post #127

W tym stuleciu gra zostanie ukończona? :D
[#129] Re: Bobbo - klon Robbo

@parallax, post #128

W tym stuleciu gra zostanie ukończona?

Czas nie ma znaczenia - liczy się zadanie, ale specjalnie dla Ciebie przyspiesze prace.
[#130] Re: Bobbo - klon Robbo

@asman, post #129

Och dziękuję Po prostu po prostu... OK
A tak serio, to w tym roku będzie? :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem