@RadoslawF, post #27
@sachy, post #31
@sachy, post #31
Podsumowanie: najwieksze szanse powodzenia ma podejscie w wersji BOUNTY - zrzuta na projekt, albo na etapy. Jak zespol pokaze co ma, dalsza transza. Jesli zainteresowanie male/jakosc nedzna, to zakonczenie projektu.
@sachy, post #31
@odo, post #33
@WojT_GL, post #36
@RadoslawF, post #37
@odo, post #25
Nie zgadzam się. 3D było i jest naturalną drogą rozwoju gier i bardzo dobrze się stało, że na przekór niedowiarkom i wbrew technicznym problemom (bitplany, brak trybu chunky), Amiga dorobiła się paru ciekawych tytułów.
@flops, post #20
Na razie nie dysponuję ani jednym człowiekiem Może jeden samobójca się znajdzie -ja. Ale to jest odległe, każdy przy zdrowych zmysłach powie, że to strzał w stopę, ale nie wykluczone, że zacznę patrzeć jak co można by zacząć robić. Może ten wątek zachęci jeszcze kogoś innego do zrobienia własnego projektu. Na forum jest kilka osób, które mają większe doświadczenie i zdolności ode mnie.
Troszkę doświadczenia w dziedzinie oprogramowania już mam i wiem, że większość projektów programistycznych nawet za pieniądze kończy się fiaskiem, lub sporo przekracza się ramy czasowe i finansowe. W stosunku do gry na Amigę, prawdopodobieństwo niepowodzenia jest jeszcze większe i zdaję sobie z tego sprawę.
@michal_zukowski, post #43
@Minniat, post #42
Gra klasy tych ze stajni Sensible Software, Team 17? Stąpajmy po ziemi, tak jak Flops pisze, nie dysponuje on firmą, bądź studiem. Ja widziałbym nawet jakąś fajną grę Shareware, nawet gdyby rejestracja wynosiła 100 zł. Coś w y k o n a l n e g o, niewykonalne zadania to tylko Tom Cruise i próba dorównania komercyjnym grom. Choć zdarzały się wyjątki, np. gra Foundation.
@michal_zukowski, post #2
2) docelowo 030 i fast, oraz podwersja ktora dziala systemowo
@flops, post #1
@parallax, post #49
@marianoamigo, post #51
@flops, post #1
@sachy, post #52
@RadoslawF, post #55
@sachy, post #52
@marianoamigo, post #56