@flops, post #20
No właśnie, trzeba ją stworzyć, a to nie jest zadanie trywialne. Poziom skomplikowania zagadnienia jest dużo wyższy niż w przypadku platform 8-bit, gdyż Amiga ma większe możliwości, przez co wymagania w stosunku do gry są wyższe. Patrząc na rozwój wątku, optymistycznie w Polsce może poszło by do 100szt. gry. 100x50pln daję 5000pln. Teraz pytanie ile wykonanie takiej gry będzie kosztowało? Jestem optymistą więc zakładając że się nigdzie indziej się nie pracując i poświęcając 8h dziennie tylko na Research&Development jakieś dwa lata (estymując przy wykorzystaniu historii innych starych produkcji - tylko jeszcze trzeba pamiętać, że osoby piszące w tamtch czasach to byli prawdziwi kozacy, a tutaj nie koniecznie musi być tak kolorowo). A teraz pytanie, ile potrzebujesz pieniędzy, żeby prze wegetować przez 2 lata? Jak dla mnie wychodzi 36000pln, 18000 rocznie (rata za mieszkanie + żeby coś czasem zjeść, jak ktoś mieszka z rodzicami to na te dwa lata, może 5000pln mu styknie :thumbsup. Więc nie ma co czekać na wydanie gry na klasyka, przy założeniu że się za nią nie zapłaci. I tak każdy kto porwie się na takie coś zakłada, że robi to bardziej jako hobby, żeby pokazać że da radę. Ale trzeba mieć motor do tego, inaczej to nie ma sensu i lepiej napisać program do obsługi sklepu i zgarnąć za to pieniądze, a nie brnąć w naukę i programowanie na stary sprzęt. Takie są realia :-/
@grg, post #92
@selur, post #93
@mccnex, post #95
@Minniat, post #94
@Leon, post #97
Mógłbym nawet się dorzucić finansowo.
@gx, post #98
@Radek_Cz, post #99
Nie rozumiem tylko jednego, dlaczego ograniczać się do klasyka? Przecież jeśli gra będzie systemowa to porta
na AOSa i MOSa to chyba nie byłoby jakieś czary-mary wielkie(?)
@gx, post #105
@mccnex, post #106
@Minniat, post #107
@Minniat, post #108
@mccnex, post #106
@mccnex, post #106
grafik 2d/3d (cholernie potrzebny!)
@forge, post #109
Ja "umiem" tyle co w kursie C w PPA-magu, moze byc?
@Minniat, post #114
@Leon, post #115
@Minniat, post #116
@Leon, post #117
@Minniat, post #118
@Leon, post #119