@Duracel, post #44
Akiko nie ma tu większego znaczenia.
Głównie chodzi o pojemność nośnika(..)jakości ścieżki audio
pytanie autora wątku o najprostszą konfigurację amigową, korzystającą z hitów amigowych.
Najprostszą i najbardziej ergonomiczną jest kupno CD32.
- zajmuje mniej miejsca nawet niż A600.- to nie jest zaleta dla kogoś kto dysponuje miejscem dla A1200.
- ma możliwości graficzne i dźwiękowe A1200- masło maślane, może powiesz że A1200 nie posiada takiej zalety? Przecież porównujemy CD32 i A1200 :)
ma lepsze sterowanie przy zachowaniu możliwości używania standardowych joysticków w wersjach z A600 i A1200- dalej pociskasz masło maślane, bo te same joysticki pasują do timexa 2048, c64, atari 8/16 bit, amigi. Zawsze tak było, a ty nagle wyjeżdżasz z tym jako atut? A co może w przypadku A1200 to nie jest zaleta?
ma wersje gier ubogacone o animacje, audio i lepsze sterowanie- Ile nie odpali na A1200, trzy tutyły? Które tytuły nie działają pod emulatorem CD32 ?
jest bardziej ergonomiczna Amigą do grania (siadasz w fotelu, wsadzasz płytę do napędu, bierzesz pada i grasz. zapisujesz stan gry w pamięci konsoli).
można grać w większość tytułów z A600 i A1200, które występują na przygotowanych kompilacjach CD.
rozbudowa o FDD, HDD z systemem i Fastem wcale nie graniczy z cudem
przy odrobinie chęci i nakładach nie większych niż kupno karty turbo do A1200 można mieć w pełni używalny odpowiednik A1200 z systemem
ubogacony o wbudowany CD-Rom.
@Duracel, post #48
kjb666, naprawdę nie chce mi się ciągnąć tego
co w moim poczuciu już kilka wpisów wyżej wygrałem na argumenty.
Pozostaje mi zaproponować Ci, abyś zagrał
Parę lat temu zamontowałem sobie slima w ówczesnej A1200. Sprzedałem ją dalej, bo poza ciekawostką dalekie to było od ergonomii.
a desktop z gołym, pecetowym CD-ROMem na taśmie, walającym się obok A1200 też do mnie nie przemawia
@kjb666, post #66
@michalmarek77, post #69
@Duracel, post #71
Niektórych bredni nie sposób komentować jak np. uruchamianie płyty CD z grą w A1200 która nie posiada standardowo CD-ROMu.
@Duracel, post #71
Niektórych bredni nie sposób komentować jak np. uruchamianie płyty CD z grą w A1200 która nie posiada standardowo CD-ROMu.
@R_J_MacReady, post #72
@kjb666, post #74
Jeśli tak bardzo lubisz nazywać czyjeś wypowiedzi bredniami, to ja chętnie odpowiem w "Twoim stylu" usmiech
Niektórych bredni nie sposób komentować jak np. uruchamianie płyty z grami whdload w CD32 która nie posiada standardowo flopa aby zapisać stan gry usmiech
@Duracel, post #75
gdy chorzy na nienawiść(...)bredzili(...)rzygać się chce
Ciebie kjb666 odsyłam do artykułu na PPA o zbiorze gier na CD32, tam się dowiesz co można czego nie można na A1200.
@kjb666, post #77
Chyba jesteś fanatykiem Amigi CD32 usmiech A fanatyzm zdrowy nie jest, nawet w przypadku Amigowania usmiech
@Duracel, post #76
abyś się do reszty nie kompromitował
na czyjąś upartą głupotę
Kto tu bredzi?
Pisałem Ci o kompilacjach gier na CD, które uruchomisz na CD32 bez rozbudowy o FDD.
Jakim cudem chcesz uruchamiać gry z płyt CD32 na gołej A1200?
Jak odtworzysz ścieżki audio CD na Pauli bez podłączonego CD-ROMu i to przy jednocześnie odtwarzanych FX?
Albo ja czegoś nie wiem, albo trzeba zapytać czy jest na sali lekarz
tylko do Twojej szanownej łepetyny.
@kjb666, post #74
@Duracel, post #78
Po prostu piszę o tym co jest lepsze do jakiego zastosowania.
Zachowujesz się jak klasyczny nastolatek z Onetu
Ludzie kochani... gdzie ja żyje???
@Duracel, post #78
Po prostu piszę o tym co jest lepsze do jakiego zastosowania. Do zastosowania o które pyta autor wątku lepsza jest CD32 z czym polemizujesz w sposób wręcz dziecinny gdzie nic do Ciebie nie dociera, ani argumenty o sterowaniu, ani o łatwości w uruchamianiu gier, graniu w nie etc., ani o wielkości urządzenia itd.
@kjb666, post #79
Skompromitować możesz się wtedy gdy sterują Tobą emocje, a ja nie mam emocjonalnego podejścia do CD32
@gorzyga, post #82
@kjb666, post #79
@Duracel, post #83
kilka razy "mijałeś się z prawdą" pisząc o CD32
Niewygodne pytania pominąłeś
Co miałem napisać, napisałem. Dziękuję za uwagę i zdrowia życzę.
Czytając zatem głupoty
deprecjonując jej wszystkie zalety
chcesz możemy kontynuować dyskusję na GG, mailowo czy jak sobie życzysz.