@odo, post #59
@Ender, post #93
Chyba każdy tak miał.
@Ender, post #1
@Duracel, post #96
@michal_zukowski, post #99
@BULI, post #92
@GumBoy, post #105
Nie jestem uprzedzony do konsol (wręcz przeciwnie), jednak wolałbym gołą A1200 niż gołą CD32. Więcej gier bym uruchomił i wiecej save'ów mógłbym zrobić. A że mam lekko rozbudowaną A1200 to w ogóle nie mam nad czym się zastanawiać.
@Duracel, post #106
Co do save'ów jestem w stanie przyjąć ten argument
, ale zważywszy na zestaw kompilacji 100, 200, 444, 888
@Duracel, post #96
Niestety marketing firm tworzących oprogramowanie działał trochę opacznie - bezmyślnie i głupio wydawano te same gry tylko na innym nośniku, bez dodatkowych wprowadzeń, animacji o muzyce odgrywanej ze ścieżek audio nie wspomnę. Sporadycznie zdarzały się nawet kuriozalne wersje okrojone..
CD32 posiada liczną bibliotekę gier. „Znawcy” tematu zazwyczaj wskazują tylko kilka z nich, jako tych godnych uwagi. Resztę krytykuje się za wtórność z wersjami dyskietkowymi.
Opuścimy na to zasłonę milczenia i zajmiemy się całościowo zbiorem wszystkich wydanych na tę platformę produkcji podzielonych na kilka kategorii.
Ale jeśli ktoś koniecznie chce się bawić grami pod WHDLoad - no, to niech sam sobie policzy, co mu się bardziej opłaci.
@kjb666, post #109
jak wygląda działanie menu z takiej składanki, w sensie wyboru gry która jest np. na samym dole listy? Ile czasu to zajmuje i czy jest możliwość wyjścia z gry do menu, czy raczej tylko reset i ponowne przebijanie się przez menu, pozycja po pozycji, aby dobrnąć do chcianego tytułu?
@Ender, post #112
Co do zapisu stanu gier, to na C64 też tego nie miałem i grało się świetnie
@kjb666, post #116
Miałem kiedyś CD32, ale tylko 2 dni.
@Duracel, post #117
@Duracel, post #117
polemizuj tymi "argumentami" z ludźmi którzy CD32 posiadali lata
Zapis stanu faktycznie w niektórych grach jest istotny.
ale jak można było się spodziewać będziesz urabiał to teraz do niesamowitego problemu
w sytuacji gdy dotyczy to tylko części tytułów,
a rozbudowa CD32 o klawiaturę to koszt jakichś 50zł.
nie wspominając o tytułach konkretnie pod CD32, które mają zapis w pamięci konsoli.
@kjb666, post #119