kategoria: WHDLoad
[#91] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #90

Legion 1MB w boxie, to nie rarytas, miałem dwa takie egzemplarze.
W Latach 90-tych w każdym sklepie wysyłkowym była dostepna.
[#92] Re: Nowe gry

@selur, post #84

No widzisz, tak jak pisalem.
Autorzy nie mieli na czym testowac wersji 2MB.
Srodkowy obrazek, pisze 2 MB chip, zamiast 2 MB RAM (1MB +1MB).
No i A3000, ma 2 MB chip, ale nie ma kicku 2.0 w standardzie, wiec tez nie pojdzie, tak od strzala.
Za to wersja Legion na 1MB RAM jest prawidlowo opisana.
[#93] Re: Nowe gry

@selur, post #89

a rozdzielales doswiadczenie w wojakach ? Bo jesli nie to faktycznie moglo byc tak, ze slabo walczyli.

Tak, przeliczałem na siłę i szybkość. Miałem mega koksów.
Jedyna mozliwosc to jeszcze taka, ze w "przygodach" komputer tworzy troche silniejsza armie przeciwnika ale to sa jednorazowe armie nie wystepujace na mapie.

Grałem w ten sposób, że robilem dość silny jeden legion, potem szukałem slabej wioski, zdobywałem. No i potem rozbudowa, kolejne miasta i legiony. Ale zauwarzylem, że po zdobyciu mniej więcej połowy mapy, kolejne legiony przeciwników które były tworzone jako nowe były nie do pokonania. Wysłałem na taki jeden nowy legion kilka moich najbardziej doświadczonych i wszystkie padały jak muchy! W ubiegłym roku grałem od początku, i efekt ten sam!
[#94] Re: Nowe gry

@_Skiba_, post #91

TeenAgent, tez byl dostepny. Ale teraz brak.
[#95] Re: Nowe gry

@_Skiba_, post #92

Nie pamietam juz ale jakos dawalem sobie rade.
W starszej (crack WT, 2MB) wersji Legion-u byl blad, dawalo sie 2 razy lootowac to samo miejsce.
Czyli najpierw normalnie sie zdobywalo loot.
A potem wystarczylo wejsc jeszcze raz w to samo miejsce.
Przeciwnikow juz bodaj wtedy nie bylo, ale skarby byly.
W nowej wersji to poprawili.
A co do walki to glownie strzelalem.
I bodaj mialem 2 bohaterow takich troche specjalnych.
Jeden Ogr (o ile dobrze pamietam) mial 2 tarcze w 2 rekach, i chyba lecznicze ziolka.
On nie walczyl, tylko tankowal.
A drugi chyba rycerz czy jakis podobny, mial 2 miecze w 2 rekach (najlepiej 2x Szczerbiec).
Ten byl od walenia.
Na pewno bylo jeszcze paru strzelajacych.
Koncentujesz sie na jednym przeciwniku, i po kolei wykanczasz truposzy.
[#96] Re: Nowe gry

@selur, post #73

To wystarczy, bo tylko ten crash wyjscie z gry podczas walki pamietam.
Zdarzaly sie moze tez inne, ale bardzo rzadkie.
I jak pisalem, gralem na 1MB chip + fast.
I nie pamietam, zebym mial jakis problem z iloscia chip RAM.
Ale wszystkie dane mialem rozpakowane.
Byc moze RTDD cos miesza z chipem, jak grasz w wersje spakowana.
Ale ja nie uzywalem tego programu jak gralem z HD.
[#97] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #96

Moglbym sprobowac napisac na nowo kod z usunieciem tych najbardziej strasznych baboli w Legionie, zeby wyszla nowa wersja box u jakiegos wydawcy na podstawie starego wydania ale to pod warunkiem, ze bedzie wieksza lista chetnych na cos takiego, bo dla grupki 15 fanatykow legionu, to mi sie nawet nie chce klawiatury dotykac.
A z kolei w tak zabugowanego Legiona nie mam ochoty grac... nawet jesli by sie w ogole nie wieszal, to i tak lista baboli jest olbrzymia a szkoda bo gra ma swietny klimat i nie ma takiej drugiej na Amidze.

Sam chetnie bym przytulil box'a Legiona ale jak patrze na ceny za kilka tysiecy pln na OLX czy allegro, to mi sie rzygac chce
2
[#98] Re: Nowe gry

@snifferman, post #67

No jak na Amigę i Amosa to jest bardzo złożona. Grafika- no jak na polskie standardy i tamte czasy akceptowalna. Gra warta uwagi. Pogram i sprawdzę, czy błędy i niedociągnięcia są do przełknięcia.

pomysł
w pierwszym dniu kampanii,
będąc w jakiejś wiosce, kupujesz w sklepie: tarcze, miecz i co tam jeszcze mają,
potem wychodzisz do głównej mapy, robisz save,
następnie zdejmujesz przedmioty które chcesz "rozmnożyć", po czym wczytujesz save
i masz zdublowany ekwipunek :)

od razu cała ekipa jest uzbrojona i po sprzedaży zbędnych rzeczy, będzie kasa na inne wydatki :)
:)

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2024 18:03:33 przez Cezarykl
[#99] Re: Nowe gry

@selur, post #97

Watpie, czy mozesz sprzedawac w ten sposob gre.
Zalezy od licencji, choc to nie jest Quake.
Ale na pewno mozesz zrobic patcha do gry i dystrybuowac go na Aminecie w formie pliku do SPatcha.
[#100] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #99

Nie ma mowy o 'lewym' Legionie.
Oczywiscie, ze gra bedzie jako pelnoprawny remake Legionu, wiec trzeba bedzie kupic licencje od bylych zalozycieli Gobi'96 zeby wydac w prawie identycznym boxie, oczywiscie z poprawkami w instrukcji tego co bym na pewno zmienil aczkolwiek glowna mechanika gry bym zachowal jak najbardziej zblizona do oryginalu.
Plus jest taki, ze autorzy to bracia (jest gdzies wywiad na PPA) i mysle, ze nie bedzie dochodzenia, ktory z braci Puchta ma wieksze prawa do gry. Tylko bedzie potrzebny kontakt z nimi, dobra wola i checi.... tylko tyle i az tyle

A co do pacza z glownym bugiem, kazdy kto ma zainstalowanego Amosa moze sobie sam sciagnac Legiona z PPA i poprawic to co napisalem i skompilowac i nie bedzie musial miec na to pozwolenia.
4
[#101] Re: Nowe gry

@selur, post #97

Sam chetnie bym przytulil box'a Legiona ale jak patrze na ceny za kilka tysiecy pln na OLX czy allegro, to mi sie rzygac chce

Zrób sobie z pudełka po VHS
3
[#102] Re: Nowe gry

@snifferman, post #101

Zamowie sobie tzw. "replike oryginalu" u slawnego Kamila z PPA w drewnianej trumience

1
[#103] Re: Nowe gry

@selur, post #102

Te etykietki nie wyglądają estetycznie. Przecież jest papier A4 już z nacięciami dla etykiet. Wystarczy wydrukować w odpowiednim miejscu szablonu i nic nie trzeba ciąć.

Ja jakoś wolałbym sobie zrobić w pudełkach po VHS. Ładnie by się układały i łatwo zamienić pudełko jak się połamie. Okładkę też można sobie zamówić w drukarni jak nie masz akceptowalnej drukarki.

Ale to nie jest też nowy pomysł. VBS, który kupiłem w latach 90tych też był w pudełku VHS.
Jakaś gra też chyba była tak wydana. Kajko i kokosz?
[#104] Re: Nowe gry

@selur, post #102

Zamowie sobie tzw. "replike oryginalu" u slawnego Kamila z PPA w drewnianej trumience

Gratis będziesz mial różową świeczkę i skarpety
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem