[#1621] Re: Nowe gry

@mailman, post #1618

Przy pomocy ACE + Claude ponga mozna napisać w kilka minut i będzie śmigał na 500 z 0,5 chipu.
2
[#1622] Re: Nowe gry

@Mirq, post #1621

Jasne- zgadzam się, tyle, że tu nie o samego PONGa chodzi tylko uczenie programowania na Amidze ok, racja
[#1623] Re: Nowe gry

@Mirq, post #1621

Ja pisałem Ponga tydzień i to z pomocą Asmana
2
[#1624] Re: Nowe gry

@tukinem, post #1623

W assemblerze?
[#1625] Re: Nowe gry

@karolb, post #1624

TAK

Ostatnia aktualizacja: 26.01.2026 18:20:09 przez tukinem
3
[#1626] Re: Nowe gry

@BULI, post #1620

Sprawdziłem u siebie na A4000 z 060 i nie jest za szybko

Doczytałem dokumentację i mowa jest tam o blitowaniu do okna i z czystej ciekawości odpaliłem blat Workbencha na AGA (bez sterownika karty graficznej trzymając wciśnięty RMB podczas ładowania systemu) i okazało się, że jest mega płynny i smooth na AGA OK
2
[#1627] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

The Reckoning

https://quantumcodemonk.itch.io/the-reckoning
2
[#1628] Re: Nowe gry

@mailman, post #1627

Gra zrobiona w ScalaMM!
Muszę sprawdzić jak wrócę z pracy
1
[#1629] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Cake Rush - nowa gra:
1
[#1630] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1629

Kolejny hiciorek hihi.
[#1631] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Project Horizon - pełna wersja:
11
[#1632] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1631

Na stronie gry jest informacja, że The game is currently in its final testing phase, and the full version will be available for download within the coming days. Więc nie jest to pełna wersja.
[#1633] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1631

Gra jest niesamowita, dawno się tak dobrze nie bawiłem, jak przy tej grzeOK
[#1634] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1631

Intro zajefajne.
[#1635] Re: Nowe gry

@AD99, post #1633

Kupiona i ściągnięta. Jutro zaczynam zabawę.OK
[#1636] Re: Nowe gry

@betonumysłowy, post #1635

Wreszcie amigowa grafika a nie jakieś wysrywy jak ze Spectrum.
3
[#1637] Re: Nowe gry

@PopoCop, post #1632

EAB jest wazniejszy niz info na tej stronie.

link

"Full version."

"A few bug fixes can be expected in the near future. For now, I can only suggest that fortunately, levels started with level codes start with a full tank!"

Zreszta juz jakis bug z dlugoscia nazwy pilkow dla wersji CD32 zostal poprawiony.
1
[#1638] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1637

Grałem w demo i mi się bardzo podobała ta gierka . Teraz zakupiłem pełną wersję . Super gra na Ami
[#1639] Re: Nowe gry

@rbej1977, post #1636

Wreszcie amigowa grafika a nie jakieś wysrywy jak ze Spectrum.

Proszę nie obrażać zx spectrum bo akurat jeśli chodzi o nowe gry to na spectruma wychodzi ich więcej i często lepszych niż obecnie na amigi, niestety. A sama grafika nie świadczy jeszcze o tym czy dana gra jest naprawdę dobra, liczy się grywalność.
6
[#1640] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1637

Project Horizon miał błąd na poziomie 5, nie można było go przejść. Jest poprawiona wersja na stronie gry.
2
[#1641] Re: Nowe gry

@rbej1977, post #1636

a co Ty masz do zx-spectrum, ty zdajesz sobie sprawe o roznicach technologicznych?
[#1642] Re: Nowe gry

@PopoCop, post #1640

Autor caly czas poprawia jakies bledy, ktore na EAB mu gracze raportuja.
Z tego co widze czytajac EAB to gra w nia dosc duzo graczy.
I ta gra sie podoba.
Wiec marudzacy co niektorzy uzytkownicy PPA, powinni w koncu zrozumiec, ze w AMOS-ie da sie napisac calkiem fajna gre na Amige.
Liczy sie pomysl i wykonanie (czyli dobry warsztat programisty).
I to bodaj jest przynajmniej trzecia bardzo duza gra stworzona w AMOS-ie, ktora ma swoich fanow.
1
[#1643] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Dostępne już jest już Ghosts'N'Goblins AGA w wersji publicznej. Jest ono do ściągnięcia tutaj.

2
[#1644] Re: Nowe gry

@Solo Kazuki, post #1643

Dostępne już jest już Ghosts'N'Goblins AGA w wersji publicznej. Jest ono do ściągnięcia tutaj.

Zagrałem dla porównania w obie wersje: AGA od JOTD i OCS (tę konwersję wydaną przez Elite w 1988 roku). AGA wygląda jak wersja Arcade, a OCS jak NES. Niemniej grywalnością są praktycznie takie same. Może za stary się robię i tego nie dostrzegam, jakoby AGA była jakoś bardziej płynna. Dodatkowo jednoprzyciskowe sterowanie w wersji OCS jest dla mnie znacznie wygodniejsze.
2
[#1645] Re: Nowe gry

@Solo Kazuki, post #1643

Super, dzisiaj będę grau w grę OK
1
[#1646] Re: Nowe gry

@Solo Kazuki, post #1643

W dawnych czasach tę grę odpaliłem ze trzy razy i już nie wróciłem do niej. Trudna i grafika mi się nie podobała. Ciekawe czy są kody na nietykalność do tej wersji, to i by się pograło.
[#1647] Re: Nowe gry

@amikoksu, post #1646

Ciekawe czy są kody na nietykalność do tej wersji, to i by się pograło.

Tak, są. Ustawiasz podczas uruchamiania gry przez WHDLOAD.
1
[#1648] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Creepy Crawlers Goliath:reloaded
[#1649] Re: Nowe gry

@mailman, post #1644

Ja bardzo dawno temu gralem w wersje GnG OCS, ale o ile dobrze pamietam to nie miala chocby przemiane w zabe.
Nie mowiac juz o przemianie w White Arramer-a, ktora bardzo malo graczy zna.
Ja jej nie znalem, a troche w wersje arcade gralem.
Roznic bylo wiecej w logice gry, ale po tylu latach to juz nie pamietam.
A jesli chodzi o sterowanie to z tego co pamietam to w wersji OCS nie da sie chocby wyskoczyc do przodu i strzelic do tylu rownoczesnie.
[#1650] Re: Nowe gry

@mailman, post #1644

Bo ta wersja AGA to po prostu jest konwersją gry z automatów. JOTD używa disassemblera wersji z automatów, dopisuje resztę brakującą i składa razem z danymi (grafika, dźwięki, itp) z automatów.

Dwuprzyciskowe sterowanie jest naturalnym sterowaniem na automatach.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem