[#2266]
Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
@Amcio,
post #2260
Przeszedłem Trapped 2, niezbyt długa to gra, 3 wieczory.
Ooo, nareszcie spotykam kogoś kto przeszedł tę grę. Zawsze uważałem, że jest to bardzo niedoceniona gra. Jest to chyba najlepszy technicznie oryginalny amigowy FPP z epoki. Całkiem szybki, nieźle przyspiesza na szybszych procesorach, obiekty postaci są 3D, świetne dynamiczne światła, zróżnicowane wnętrza, ściany pod różnymi kątami, pochyłości, ruchome ściany, jakieś ogromne ruchome obiekty (kula jak w Indiana Jones, wieki jakby kierat czy wiatrak), ciekawe pułapki, poziomy na zewnątrz.
Tylko niestety z grywalnością podobno jest tak średnio. Generalnie niewielka popularność pewnie wynika z tego, że to nie było bieganie żołnierzem z giwera.

Ja oczywiście nie dałbym rady przejść tej gry. Ale byłem tak ciekawy jak wygląda dalej więc kiedyś sobie usiadłem na YouTube i obejrzałem całe przejście. Faktycznie nie jest długa. Z tego co tam zrobiono można było wydobyć więcej gameplayu.
Gdzieś w sieci można poczytać wypowiedź autora na temat nieukończonego Trapped 3. Było całkiem obiecująco. Szkoda, że to był ten dziwny moment gdy ludzie hurtowo rezygnowali z robienia czegoś dla Amigi. Jeżeli dobrze pamiętam to rozpoczęcie pracy przez autora z gamedevie zabiło hobby i amigowe aktywności. Nie pierwszy to taki przypadek…
Ostatnia aktualizacja: 09.03.2024 12:37:40 przez MDW