[#2311] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Marcin27411, post #2308

Ja byłem fanem F1GP od Microprose, nawet joya analogowego obsługiwał Choć po tylu latach to trudno się w to gra, człowiek przyzwyczaił się do płynności w grach a tu kilka fps tylko (choć jak się stawka po starcie rozjechała nieco to było to grywalne), z tego co wiem to wyszedł jakiś poprawiony plik gry który zwiększa ich ilość, nawet na yt jeden gość wrzucał filmiki z wyścigów z każdego toru w tej "poprawionej" nieco wersji

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2024 16:04:56 przez Madman
2
[#2312] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@koczis, post #2310

Fajne tylko szkoda, że dźwieku nie odseparował autor filmu i wszystkie jednocześnie są odtwarzane :)
Amstradowa wersja widzę, że beznadziejna. C-64 daje radę, ale mało klatek, PC najpłynniejszy ale dźwięk z pc speakera. Amigowa byłaby idealna, gdyby więcej FPS miała.
[#2313] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@sopel, post #2312

Agony. Swiat tej gry chyba nigdy mi sie nie znudzi - fajnie pomyslany i pieknie narysowany, trzyma klimat! Muzyka daje rade, z grywalnoscia roznie, zwlaszcza na dalszych poziomach. Bez "fantasy" w moim wieku chyba bym juz nie poradzil ;)

Pozniej chwila Bridge Strike - tez mocno trzyma klimat!

Pozdrawiam
Bartek

Ostatnia aktualizacja: 28.05.2024 22:27:52 przez Bartek_S
2
[#2314] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Bartek_S, post #2313

Cool spot, ale po 5 minutach wymiękłem. Kiedyś jakoś lepiej się grało w tę grę. Później wszedł Fury of the Furries. Ta gra wymiata nadal.
[#2315] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Powerglove. Przeszedłem całą, niestety z pomocą trainera (próby grania bez trainera nie dawały szans na ukończenie...).
[#2316] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2315

Zrobiłem mały przegląd gier, które leżą od lat na HDD i czekają na swoją kolej.
Awesome - niezła strzelanka.
Biochallenge - słaba.
Cyberblast 2 - coś jak Bloodfest, tylko słabsze.
Elvira 2 - bez przestudiowania dokumentacji się nie pogra.
Projectyle - słaba.
Subtrade - jak ktoś grał w MULE na Atari albo chce mu się studiować zasady, to może będzie miał frajdę. Ja nie miałem.
[#2317] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2316

Przeszedłem znowu Moonstone tym razem znowu w wersji dla CD32 (unofficial port oczywiście). Mam takie pytanie, czy w tej wersji brakuje jednego kanału audio czy to tylko u mnie tak jest że brak jest części muzyki?
[#2318] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #2306

Zacząłem grać w "Ambermoon". Nigdy wcześniej w to nie grałem. Muszę przyznać, że wciąga, choć turowy system walki jest nieco "sztucznie" przeciągnięty.
1
[#2319] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #2318

Zasiadłem za sterami Hurricane i Spitfire w grze pt. "REACH FOR THE SKIES" - The Battle for Britain i ździwiłem się po latach jak ta gra ślicznie biega na A1200 z 030 40MHz. Kiedyś miałem pirata i nie było opisów jak do cywilizacji w czasopismach, jak w to grać, wię dałem sobie spokój. W pierwszej misji dla praktykantów rzucono mnie w wir walki z przeważająca siłą wroga, będąc pod wrażeniem płynności poruszających się po niebie samolotów wroga zostałem zestrzelony po niespełna 10 sekundach, gdy próbowałem znaleźć przycisk pauzy, by zajrzeć do instrukcji czym się strzela i czym się steruje, bo zapomniałem. Po doszkoleniu z klawiszologii zestrzeliłem w misji trzeciej 2 wrogie samoloty (choć zdawało mi się, że więcej tego było). W drugiej p******...m w glebę. szeroki uśmiech
2
[#2320] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@koczis, post #2319

Double Dragon 3
[#2321] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Curse of Enchantia, przygodówka z dobrą grafiką oraz beznadziejnym interfejsem użytkownika i absurdalnymi zagadkami. Autorzy postawili na beztekstową rozgrywkę, więc nie ma np. opisów przedmiotów. Znajdujemy coś i jak jest wyraźnie narysowane to fajnie, ale czasem nie wiadomo co to jest. Przykładowe pomysły autorów: żeby połamać wędkę i podpalić ją trzeba wybrać ikonę ataku; jak złapać spadający kamień? trzeba włożyć na głowę gumę do żucia i spadający kamień przyklei się do niej.
3
[#2322] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2321

Tych gier zupełnie nie rozumiem, jedyną którą próbowałem ogarnąć dłużej to Elvira. Niestety coś nie poszło i nie udało się skończyć. Nie wiem czy to była wina braku znajomości języka czy kody, czy cuś innego, ale szkoda bo gra była nadzwyczajna. Kto wie może zagadki równierz były z du.y. (księżyca)szeroki uśmiech
[#2323] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Skończony tydzień temu, Oscar i Trolls.

Ostatnia aktualizacja: 23.06.2024 08:00:17 przez AD99
[#2324] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@AD99, post #2323

Naszło mnie ostatnio na jakąś bijatykę i pograłem trochę w Shadow Fighter i Ultimate Body Blows na CD32.
[#2325] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@philipo, post #2324

Najpierw Dune, którą przechodzę co 2-3 lata chyba już od 25 lat, ale pierwszy raz przeszedłem na Amidze :D.

A teraz Might and Magic 3 (nie mylić z Heroes...) bo jestem miłośnikiem twórczości Jon'a Van Caneghem'a.
[#2326] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@bfgmatik, post #2325

Colorado.
[#2327] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@AD99, post #2323

Fajne gry od Flair Software.
2
[#2328] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Hubez, post #2327

Quake 2 na PiStormie pożyczonym od Pauliny:)
1
[#2329] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@waldiamiga, post #2328

Ooze. Świetny tytuł.
[#2330] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Dune II. 30 lat temu grałem, ale nie skończyłem. Może teraz się uda.
[#2331] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2330

Uda się, i to znacznie szybciej niż wtedy.
[#2332] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2330

Dune II. 30 lat temu grałem, ale nie skończyłem. Może teraz się uda.

No to mnie zaskoczyles, bo grales i pokonczyles takie crapy, a tutaj odpusciles prawdziwy majstersztyk.
[#2333] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2330

trikiem do ukończenia są częste save 'y
:)
i jak ci za dużo zniszczy duuża rakieta (baardzo słaba celność)
TO load i za następnym razem będzie pudło, hehe

podobnie jak TY nią atakujesz,
jak nie trafi, to load i do skutku, aż trafi, hehe
1
[#2334] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Cezarykl, post #2333

Dragon Strike. Symulator 3D lotu smokiem bojowym z zacnej serii AD&D. Ćwierć wieku temu grę uważałem za absurdalną. W sumie dzisiaj również. Ale w końcu zdecydowałem się pierwszy raz przejść kilka misji zabijając lancą lub ogniem z pyska, wraże smocze hordy .
[#2335] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Cezarykl, post #2333

Tak, ale jak ktoś miał A500 30 lat temu to sejwowanie potrafiło trwać sporo czasu ;)

Czasem szedłem na kompromis i gdy efekt rakiety był w miarę zadowalający to odpuszczałem i nie szukałem już lepszego efektu ;)
[#2336] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Hubez, post #2335

Dune II. Dziś skończyłem piątą misję.
2
[#2337] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2336

Ja wciąż łoje w Quake 2 na Amy 500 z PiStorm.
No i chwilkę w Gunship 2000.
3
[#2338] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@waldiamiga, post #2337

Gunship2000? Ustrzeliłeś jakiego ruskiego radara? :)

SAM site detected! :)
[#2339] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Zaliczona ósma misja w Dune II.
2
[#2340] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2339

Ukończyłem Dune II.
4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem