[#2461] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Ukończyłem dzisiaj Bloodnet. Gra pełna wpadek programistów.
3
[#2462] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #2461

Hired Guns i Premiere.
1
[#2463] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2462

Arabian Nights w ramach konkursu na Lemon/EAB.
[#2464] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #2463

Ruff'n'Tumble, nawet do trzeciego etapu doszedłem Jim Power, Global Gladiators, wyłączyłem po 5 minutach bo normalnie od tego agresywnego przesuwania ekranu wraz z bohaterem zaczęła boleć mnie łepetyna.
[#2465] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@betonumysłowy, post #2464

SWOS ze składami 2024/2025
1
[#2466] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Grałem w trapped 1, jestem na 4 poziomie
3
[#2467] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Amcio, post #2466

Xtreme Racing. Najlepsze wyścigi 3d jak dla mnie.
Golden Axe i Dragon Ninja. Krótkie gry więc akurat na godzinkę grania.
1
[#2468] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@amikoksu, post #2467

Tetris Pro, 9 lvl, później za szybko te klocki spadają
Golden Axe, im większe przerwy sobie od niej robię tym bardziej z każdym uruchomieniem odrzuca mnie ta konwersja ....... (choć muzyka jest fpytkę)
1
[#2469] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@betonumysłowy, post #2468

Amigowa wersja Golden Axe nie jest taka zła, bardziej odrzuca wersja na PS3.
1
[#2470] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@karolb, post #2469

Zgadzam sie z Panem
1
[#2471] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@KaluzynskaE, post #2470

Sensible World od Soccer 24/25,Oscar AGA
1
[#2472] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@enzo83, post #2471

Wczoraj pograłam z męzem w colorado zacna gierka
3
[#2473] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@KaluzynskaE, post #2472

Shadow Fighter. Ta bijatyka jest lepsza od Street Fighter 2 czy to w wersji na Amigę czy arcade. Shadow Fighter wymiata. Ale Street Fighter 2 to też dobra bijatyka! Przejść się nie udało. Z wprawy się wyszło.
[#2474] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#2475] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#2476] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#2477] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@amikoksu, post #2473

ROGUECRAFT - Wczoraj doszedłem do 9 etapu, gra bardzo dobra, szkoda tylko, że to nie rozbudowany rogal, tylko mocno uproszczony. Zero broni, zero zbroi, mało wrogów, oparte tylko na witalności, sile i potionach. Jakby dać tu złożoność z niektórych minimalistycznych (pod względem oprawy) rogali byłby total sztos. Jednakże i tak 8/10 dam bo grało mi się bardzo przyjemnie i chyba kupię boxa.

DUNGEONETTE - tutaj też ala rogal, ala hack n slash i też bardzo dobrze, chociaż nie wybitnie. Na tle innych nowych amigowych produkcji bardzo porządna gierka. Wstępnie też dam 8/10, walka w czasie rzeczywistym, ale w odróżnieniu od Roguecraft jest ekwipunek postaci z hełmami, brońmi, zbrojami. Widać, że to Mutation Software, a oni mają specyficzną grafikę, ale jedna z lepszych gier zeszłego roku. 8-/10

AMIROBBO 2 - jestem wielkim fanem oryginału i tutaj wstydu nie ma, szału też. Szkoda że na początku się kolorystyka nie zmienia, może później grałem tylko chwile, i Robbo wygląda jakby był bez rąk... Bdb sterowanie, oprawa podobna do pierwowzoru, szkoda, że dźwiękowo uboższy niż wersja na Małe Atari. Ogólnie 6+ lub 7/10., wersja 8 bit lepsza, ale kto lubi klasyka to pogra. Wymagania zawyżone.

AMIHERO - jestem wielkim fanem oryginału, którego zapętlam i przekręcam licznik na Małym Atari. Kurde ale ta wersja to jest niestety kasztan... ARTI na A7800 pokazało jak robić udane i rozbudowane w stosunku do oryginału wersje klasyków, ale tu... I już szczerze to wolałbym nawet wersje piksel perfect z Atari XL/XE niż ten twór co wyszedł na Przyjaciółkę. Żałuję, że kupiłem tego boksika...

ELECTRO MAN - dobra konwersja, fanem jednakże oryginału nigdy nie byłem, nie rusza mnie ta gra zupełnie, kto grał w ELECTREO BODY to może atakować, dla mnie do zobaczenia i zapomnienia, grać w to niestety nie będę.

Jeszcze grałem wczoraj w jakieś demka , wipy, nowości, ale nic ciekawego tam nie było. Vigilante miało spieprzoną detekcje kolizji, zbyt restrykcyjne wyłapywanie czy uderzyłeś wroga, czy nie. Last Battle 2 to na razie nadaje się tylko do sfromatowania dyskietki, podobnie Quasaurus X. No Lost Pixel był niezły, ale za wolny. Pozdrawiam

Aha JIM POWER - ciagle sztos.
2
[#2478] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Hired Guns, przeszedłem kampanię.
2
[#2479] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@RetroBorsuk, post #2477

Żałuję, że kupiłem tego boksika...

Mam zwrócić pieniążki za nieudany zakup? Nie widzę problemu. Co do zawyżonych wymagań Amirobbo 2 to jeśli ktoś nie ma Amigi z 1 MB chip ram, to żaden z niego amigowiec.
3
[#2480] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@tukinem, post #2479

Co do zawyżonych wymagań Amirobbo 2

No to niech jakiś guru zrobi wersję w Assemblerze z mniejszymi wymaganiami :)

Odwaliłeś kawał dobrej programistycznej roboty :)

Tak jak przedmówca (RetroBorsuk) również wychowałem się na Robbo Janusza Pelca, ale wiem że na Atari rzeźbiono w Assemblerze i był tryb znakowy sprytnie przełączany, żeby więcej grafiki było na ekranie.

Moim zdaniem nie można porównywać tych dwóch wersji, na korzyść jednej lub drugiej.
[#2481] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@tukinem, post #2479

Dziękuje za dobre chęci, ale AmiHero nie da się już odzobaczyć . Muszę jakoś z tym żyć i nawet kumplowi sprezentowałem . Co do Robbo to chciałem sobie też pyknąć z dyskietki na A500, a tu lipa. Do Robbo wrócę, bo przyjemna wersja. Pozdrawiam.
[#2482] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

The New Zealand Story w ramach konkursu EAB/Lemon.

Fire and Ice
[#2483] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #2482

SWOS 2024/2025 walnąłem mecz Legia - Jagiellonia przed PP. Takie pytanko, jak zaktualizować składy ?
[#2484] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#2485] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

"Speedball 2" w ramach turnieju EAB/Lemon.
[#2486] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

W AmigaBiznes v2.0 w ramach różnych testów! :)
[#2487] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Cannon Fooder, Lotus II, X-OUT.
[#2488] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Legacy of Sorasil i Desert Wolf.
[#2489] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2488

Legacy, ta muzyka! :)

U mnie na A500mini - North@South z młodszym synem (8 lat)... zachwycony! Sam gra w Stunt Car Racer, Arcade Pool :)
[#2490] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Contraption Zack mało znana gra logiczna z dość wysokim progiem wejścia (można się wielokrotnie zaciąć już na pierwszym poziomie). Wymaga dysku twardego i cierpliwości.
Dla relaksu Amnios.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem