[#2671] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #2669

Ta gra nie została ukończona, stąd zapewne trzy etapy...

Po przejściu trzeciego etapu jest obrazek końcowy, więc wygląda to na krotką, ale kompletną grę.
[#2672] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2671

Mercs, Special Forces i Final Fight Enhanced. W tej ostatniej szło mi nieźle, doszedłem do ostatniego etapu i trafiłem na buga - w pewnym momencie, po pokonaniu grupy przeciwników nie pojawili się następni, a nie można było iść dalej. Gra się nie zawiesiła, można było sterować postacią, muzyka grała, tylko nic się nie działo.
[#2673] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2672

Pang, Giana Sisters, Panza Kickboxing, Banshee.

Włączyłem sobie SWIV z cheatami i przeleciałem do końca, żeby sprawdzić jak trudna jest ta gra. Kategorycznie stwierdzam, że bez oszukiwania ta gra jest nie do przejścia. Kosmos jakiś.
[#2674] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mastaszek, post #2673

Kategorycznie stwierdzam, że bez oszukiwania ta gra jest nie do przejścia. Kosmos jakiś.

SWIV jest do przejścia bez oszukiwania. Na Lemon Amiga oraz EAB, w cały czas rozgrywanym turnieju, gra była ogrywana już co najmniej trzy razy i zawsze kilka osób ją ukończyło. Wymaga dużo skupienia i rozeznania, ale to jest możliwe.
3
[#2675] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #2674

Mi również nie udało się przejść, gra bardzo trudna, musiałbym sprawdzić jak daleko udało mi się dojść i ile mi jeszcze zostało do ukończenia.
[#2676] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mastaszek, post #2673

SWIV jak wszystkie shoote'm up to typowa pamięciówka. W porównaniu do gier z automatów jest mega prosta jak się potrenuje. Sam skończyłem ja wielokrotnie tak samo jak jej 1 część czyli "Silk Worm"
[#2677] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@rygar997, post #2676

No to jestem w szoku czytając to, co Ty i mailman napisaliście. Silk Worm też przeszedłem parę razy, ale SWIV wydał mi się duuużo trudniejszy.
[#2678] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Midnight Resistance
1
[#2679] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mastaszek, post #2677

Ja mogę być mało obiektywny bo shoote'm up to jeden z moich ulubionych gatunków
np. "1943: The Battle Of Midway" dla mnie jest trudniejszy niż Swiv
2
[#2680] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@rygar997, post #2679

Moonstone dla relaksu
[#2681] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@misha, post #2680

Co prawda to prawda. ok, racja
Z tego co pamiętam tam był taki myk, że każdego przeciwnika w rogu ekranu można było rozwalić.
[#2682] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@rygar997, post #2681

Z tego co pamiętam tam był taki myk, że każdego przeciwnika w rogu ekranu można było rozwalić.

Na niektórych taka metoda działała .. o ile nie rozwiniesz swojego rycerza na tyle, że atakują po 2-3 na raz
[#2683] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mastaszek, post #2677

Ja też przeszedłem SWIV, ale ja gram jeepem zawsze.
Silk Worm też przeszedłem jeepem, wersję arcade w salonie to chyba do ostatniej planszy doszedłem, ale w salonie gier graliśmy parami (ja jeep + kolega heli), bo była ustawiona na najtrudniejszy poziom.

Ja uważam ze SWIV jest łatwy, dla mnie trudniejsze są gry toaplanu. Na przykład w naszej małej miejscowości to tylko dwie osoby grały w Vimana, oczywiście we dwóch grali i za jednym kredytem przechodzili pierwszego loopa. Ja nie dawałem rady dalej niż do 12 minuty w tym longplayu. U nas w salonie zawsze był ustawiony najtrudniejszy poziom. Wiadomo, chodziło o kasę.
2
[#2684] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Special Forces, Gunship 2000.
1
[#2685] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

SWOS 24/25 tryb kariery. Najpierw klubem Górnik Zabrze wygrywałem ligę i puchar. Następnie także Ligę Mistrzów. Obecnie prowadzę reprezentację mam na koncie Mistrzostwo Europy oraz Świata.
2
[#2686] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Roguecraft DX, całkiem niezła. Dziwnie wygląda sprawa najlepszych wyników. Jest plik "save" z nagranymi wynikami, ale po ponownym uruchomieniu gra ich nie wczytuje i w tabeli są wyniki domyślne.
[#2687] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2686

Thunderhawk. W latach 90-tych gra mnie odrzuciła przez sterowanie myszą, wtedy to było dla mnie nie do przyjęcia. Dziś to co innego, gra się bardzo fajnie.
2
[#2688] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #2687

I na samym końcu plansza. Treść kultowa w rodzaju "Jesteś zajebisty. Emerytura, medale za x y z..." :)
[#2689] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@asman, post #2683

SILWORM jeepem? Szacuneczek!
[#2690] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@aMifan, post #2689

Od wczoraj ponownie katuję demo Metro Siege. Do tego Civilization (ECS), atomówki na ruskich nie zrzucą się same......, Quake 2, Tetris Pro, Lotus 2 w którego ponad rok nie śmigałem.
[#2691] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@aMifan, post #2689

SILWORM jeepem? Szacuneczek

Asmanowi chodziło o SWIV.
[#2692] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #2691

Asmanowi chodziło o SWIV.

Też. W obu przypadkach gram jeepem. Jeśli chodzi o Silkworm, dawno to było i nie pamiętam w której wersji (arcade czy amigowej) można było strzelać do tyłu, bo były takie plansze że wyłaził czołg z samej lewej strony i trzeba było albo przeczekać albo zestrzelić go jeepem właśnie.

A jeśli chodzi o gry w jakie grałem ostatnio to w związku z patchowaniem pod WHDLoad, to pogrywam we Flying Shark i musze stwierdzić że kiedyś nie zwracałem na to uwagi (a teraz już tak) to są spowolnienia jak jest więcej przeciwiników na ekranie i mnie to irytuje. Można odpalić w NTSC i jest lepiej za to muzyka gra szybciej i też mnie to irytuje. Nawet odpaliłem sobie wersję na Atari ST i tam jest większa tragedia z tymi spowolnieniami.
[#2693] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Trapped.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem