[#2581] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@kempy, post #2580

Trzeba tylko na to wpaść... Ja nie wpadłem, ale dzięki Twojej pomocy skończyłem dziś całą grę.
A przy okazji też Yeet.
[#2582] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Deluxa Galaga. Wczoraj, przedwczoraj, dwa dni temu, trzy, itd... :) Cała rodzina konkuruje w bicie rekordów, obecny highscore to coś około 700 tys punktów.

Grałem jeszcze w Dyna Blaster, ale w to nie chcą ze mną walczyć (2-players mode) :(

EDIT: Tak a propos, Deluxa Galaga na Pistorm wywala się w 11 levelu. Niezależnie jaka wersja i czy normalnie z HD odpalona czy przez WHDLoad. Trzeba więc wyłączać akcelerację.

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2025 14:27:19 przez KubikRulez
2
[#2583] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#2584] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#2585] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#2586] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Przypomniałem sobie T-Zero.

Ale ta gra jest drętwa. Spektakularny przerost formy nad treścią. Gra się w to ziewając a levele ciągną się niemiłosiernie. Aż sprawdziłem później longplay i wychodzi na to, że całość trwa prawie godzinę. Co najmniej dwa razy za długo jak na horyzontalny shooter o tak bezpłciowym designie poziomów i przeszkadzajek.
[#2587] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@kempy, post #2586

Od ponad tygodnia codziennie z synem rywalizujemy w Pinball Dreams i Fantassies.
Dla nas to jedyne i najlepsze pinballe jakie kiedykolwiek wyszły.
Jest jeszcze pinball Dreams i dreaming jedna na PSP i na ios jest to to samo co Dreams w odświeżonej grafice i z większą rozdzielczością to też jest super bo nic nie zepsuli.
[#2588] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Biegu86, post #2587

Z pinbali to tylko SlamTilt nigdy nie grałem w nic lepszego.
Odpalam czasami partyjkę.
Natomiast teraz ogrywam Chaos Engine Aga,
mega Giera, świetna grafika przede wszystkim,
Postacie i potworki. No i steampunk.
[#2589] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mateusz_s, post #2588

tylko SlamTilt

Kwestia gustu, dla mnie Ultimate Pinball Quest. :P
[#2590] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Drakon, post #2589

Road Rash, Warzone, Sierra Soccer!
1
[#2591] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Project Osiris - level 4
1
[#2592] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@reactor, post #2591

O w morde jeża! Ale fajny świeży AB3D bez pixelozy :)
[#2593] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Przeszedłem pierwsze trzy poziomy GRIND Lite Vertical Slice v1.0 DEMO prezentowane na 40 lecie Amigi
[#2594] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Seba68030, post #2593

Szczęściarz.
Ja ze dwa poziomy w Quake 2 na Amidze 500.
Aaa i w Settlersach 2 zacząłem misję Europa, też na A500.

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2025 23:17:55 przez waldiamiga
[#2595] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Road Rash, przejechałem ostatnią trasę i ukończyłem grę.
Lotus 96k, ukończyłem etap Medium (10 tras).
2
[#2596] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Biegu86, post #2587

Od ponad tygodnia codziennie z synem rywalizujemy w Pinball Dreams i Fantassies.
Dla nas to jedyne i najlepsze pinballe jakie kiedykolwiek wyszły.
Jest jeszcze pinball Dreams i dreaming jedna na PSP i na ios jest to to samo co Dreams w odświeżonej grafice i z większą rozdzielczością to też jest super bo nic nie zepsuli.

SlamTilt na zawsze w sercu (nie mam screena ale kilka lat temu, przed operacją tętniaka, na stole Ace of Space wystukałem ponad miliard punktów) Dreams i Fantasies są świetne ale uwierz mi, po ST nic już nie jest takie same....

Ostatnia aktualizacja: 13.12.2025 19:55:01 przez betonumysłowy
2
[#2597] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@betonumysłowy, post #2596

gratuluje punktów.
zamierzam w swieta grać w pinbala.
mam nadzieje, że zdrowie u Ciebie ok.
a co sie stało z tym nieszczesnym ST?
[#2598] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@betonumysłowy, post #2596

Możesz porównać czy ten wynik łapie się do Top 10 - tutaj.
[#2599] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #2598

Ciekawe czy ktoś majstrował z tych rekorderowców w pliku dat?
[#2600] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@koczis, post #2599

Zakładałem uczciwość grających. Gdy ta strona powstała i ludzie podsyłali wyniki, kombinatorów i oszustów były nieporównywalnie mniej niż w obecnych chorych czasach.
[#2601] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Subwar 2050, przeszedłem ostatnie misje i ukończyłem grę.
3
[#2602] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#2603] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Szopinski78, post #2602

Ja wczoraj w ramach testów A2000 odświeżyłem sobie Titus The Fox. Urocza platformówka.
[#2604] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@habit, post #2597

gratuluje punktów.
zamierzam w swieta grać w pinbala.
mam nadzieje, że zdrowie u Ciebie ok.
a co sie stało z tym nieszczesnym ST?

Dzięki, tak, temat zdrowia w miarę ogarnięty , ST czyli tamten Slam Tilt poszedł do rodziny razem z kartą na której był wrzucony.
Dzisiaj rano pograłem raz jeszcze ale chyba koordynacja nie ta bo ledwo 400 milionów wystukałem przy 2 godzinach prób
[#2605] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Navy Seals - no pieruńsko trudne, ale klimat jest.
Fire Force - zostanę tu na dłużej. Świetna giera!
[#2606] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#2607] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Szopinski78, post #2606

Po latach przerwy odpaliłem na chwilkę Fury of the Furries, ależ ta gra ma genialny amigowy klimacik.....
[#2608] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@betonumysłowy, post #2607

Fury of the furries to rewelacyjna gra cos na wzor lost vikings w obie gry bardzo daleko zaszedlem nie pamietam juz co i dlaczego sie wydarzylo ze obu nie przeszedlem
[#2609] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Epsilon 9, przygodówka zrobiona w AMOSie, ale całkiem dobrze wygląda i działa na 040.
[#2610] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem