@Tom3k,
post #1
Większość sprzętu trzymam na działce, najcenniejsze egzemplarze w domu, w szafie. Gdybym miał większe mieszkanie... ba gdybym miał w ogóle swoje mieszkanie, a nie mieszkał u teściowej i żony... to zrobiłbym sobie jeden pokój na tego typu rozrywkę.
W chwili obecnej, w sypialni mam półkę na PS3 i płyty z grami. Jakieś dwa lata temu dokręciłem sobie podwieszaną, dodatkową półkę na której stoi A1200, czyli retrokomputer z kolekcji, którego używam najczęściej.
Jak mnie nachodzi na zabawę C64 albo Atari czy coś innego, to po prostu wyciągam z szafy, otwieram piwo i po zabawie chowam na miejsce do szafy.
Przeważnie jednak przed męską imprezą na działce decyduję przy czym będziemy wspominać i tam właśnie podłączam sprzęt wyciągnięty z szafy, lub ten który magazynuję na działce.
Emulacja na PieCu zabiera dokładnie to co bawi w całym tym interesie. Tam można sobie coś na szybko pod emulatorem skopiować na dysk amigi, przetestować programowo itd., ale fun'u nie ma. Może mają go Ci, którzy po latach widzą na emulatorze swoją ulubioną grę, ale po jakimś czasie emulacja nie daje już wymaganego poziomu realizmu odtworzenia miłego nam wspomnienia.
Przy okazji sprawdzę nową funkcję Dropboxa :)

2013-08-26 17.39.39.jpg
Ostatnia aktualizacja: 27.08.2013 08:44:40 przez Duracel