@amigafan,
post #28
Rozumiem, że nie mając grexa dużo lepiej orientujesz się na temat jego obsługi niż osoba aktualnie go posiadająca, która twierdzi, że jednak nie jest obsługiwany.
Ty, nie majac go, tez. Widze ze poszedlbys w ogien za AOS4.
I tu jest pewna roznica - ja pojde za Amiga, ale nie za dziwnymi ludzmi, z pseudoamigami (z naklejka) i wirtualnym systemem. Moze kiedys naprawia swoj blad.
I gdybyś się zainteresował tematem to tu czekałaby cię małe zdziwienie - A4000T
Wytlumacz mi co znaczy to "T". Chetnie sie dowiem czym...wlasciwie tylko domyslam czym od "desktopa". Prosze.
trzeba wydać od 2500zł wzwyż (najczęściej na zagranicznych aukcjach doliczając koszty wysyłki ciężkiej i dużej obudowy).
Trzeba? Hmmm, dosc ciekawie. Ja wolalbym rozbudowac A12000 za pol ceny, lub kupic cos, co i tak dziala na A1200 z PPC. Tylko dlatego ze nie ma AOS4. Tak! Wlasnie nie ma dla Classica.
Czyli jest tutaj dokładnie jak ze znienawidzonymi przez ciebie nowymi Amigami - drogie i bardzo trudno dostępne.
Nowymi...z poprzedniej ery, ktore sa niedostepne bardziej niz antyczne A4000T :(
Czy ci się to podoba czy nie duże modele Amig to właśnie bardzo drogie biale kruki.
W takim razie bardzo mi przykro, ze jestem tylko zwyklym czlowiekiem, ktory ma tylko A1200 z PPC.
W ten sposób udowodniłem ci
Dopoki sam nie zrozumiesz, to niczego mi nie udowodniles. Ja nie wstydze sie tego ze jestem czlowiekiem omylnym. Tylko krowa nie zmienia zdania. I to nie bylo o Tobie, tylko ludowe powiedzenie. Czlowiek uczy sie przez cale zycie.
z zastrzeżeniem w #14, że piszesz tylko o popularnych modelach (czyli tylko o A500 i A1200),
Zastrzegam sobie, ze nie pisalem nic o A500. Jak to teraz w serialach jest modne - "prosze mi tutaj nic nie imputowac" :P
wedle tej logiki
...A1200/4000 wrzucilem do jednego worka. Ktorys z tych modeli i PPC, na pewno mozna kupic.
W ten sposób udowodniłem ci, że stosując tak niedorzeczne kryterium jak "amigą jest to, co jest łatwo dostępne" tylko się ośmieszasz bo to jest równoznaczne ze stwierdzeniem, że Amigą NIE JEST każdy model, którego nie można w tej chwili kupić.
Niczego mi nie udowdniles, poniewaz styl (takze psychologiczny), jest podobny do pewnej osoby z innego portalu. Zastanow sie nad tym.