@Olo,
post #127
Dziwisz się, że zamknęli się w getcie?
Najpierw musieli wysłuchiwać, że AOS4 nigdy nie powstanie, a Hyperion tylko pokazuje screenshoty robione w Photoshopie.
Potem, jak się pojawiły wersje beta to było gadanie, że nigdy tego nie ukończą.
Jak się pojawiła oficjalna wersja, to jest gadanie, że nigdy nie powstanie sprzęt.
Gadki, że system jest wirtualny, bo ktośtam nie może go odpalić u siebie (ja nie mogę u siebie odpalić Windowsa, Solarisa i MacOSX, a są to systemy jak najbardziej realne).
Na dodatek, jeśli ktoś czeka na sprzęt pod AOS4 to okazuje się być głupim naiwniakiem.
Każdy ma ograniczoną wytrzymałość. Na Execu powstał regulamin, który jest egzekwowany. Nie ma tam brednioseriali i wyzwisk. Jak ktoś złamie zasady to zostaje ukarany.
Dzięki temu można poczytać o AOS4 bez obawy, że zaraz ktoś będzie pisał o "wirtualnym systemie" czy o screenach z Photoshopa. Została zbudowana twierdza, w której amigowcy czekający na AOS4 mogą czuć się bezpiecznie.
Środowisko da się pogodzić, ale to nie jest łatwe. Na początek trzeba uciszyć krzykaczy. Na Execu działa regulamin. Tutaj jest on tylko "na papierze". Obrażanie oraz ośmieszanie innych są tutaj tolerowane i rzadko kiedy jakiś admin zareaguje.
Jeśli zabraknie pieniaczy to sądzę, że Exekowcy staną się mniej zgorzkniali i otworzą się. Stosunki sie wtedy ocieplą.
Pieniaczy nie ma aż tak wielu, ale to oni nakręcają atmosferę. Myślę, że dałoby się ich policzyć na palcach jednej ręki... no może dwóch. Nie, nie powiem kto to.
Tylko trzeba być konsekwentnym. Nie może być sytuacji w stylu "nie zbanuję go, bo piłem z nim piwo" czy "nie dam mu upomnienia, bo znam go z podstawówki".
Bardzo możliwe, że nie napiszę nic więcej w tym wątku. Całe te kłótnie mnie męczą. Zresztą i tak miałem wątpliwości czy warto cokolwiek pisać.
Ech... skasowaîo mi wszystkie przejôcia do nastëpnej linijki.
PS.
Jeôli banowanie za obraűanie innych forumowiczów to zamach na wolnoôę sîowa, to zakaz zabijania/kradzieűy jest zamachem na wolnoôę osobistâ, bo ktoô akurat chce coô ukraôę, a mu nie wolno.
Ostatnia modyfikacja: 23.03.07 17:34