[#181] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@orila, post #180

Mnie gdyby ktoś oszukał na OLX to mój maż by do niego pojechał i spuścił by mu zasłużony łomot w mojej okolicy wszyscy do mnie okazują szacunek ze względu na znaną postawę mojego męża.No chyba że to kobieta więc ja jej powyrywałabym wszystkie kudły na głowie i tyle w temacie.
[#182] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@barbaramazurek, post #181

No właśnie Pani Basiu, tyle w temacie. Zdrówka i trzymajcie się tam jakoś w tej Dąbrowie Górniczej.
[#183] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@barbaramazurek, post #181

Dołączam się do życzeń i zalecam leczenie zszarganych nerwów. Dodam, co zostało pominięte, to te fejkowe ogłoszenia mają podane fałszywe adresy. Domyślam się, że maż nie miałby pola do popisu i raczej nie mógłby się wykazać .... poza rozbojem na przypadkowych osobach.
[#184] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@orila, post #180

Może to nie fejk bo juz sprzedana.
[#185] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@JacK_Swidnik, post #184

Wczoraj po godzinie od wpisu na forum już tego ogłoszenia z OLX nie było. Albo ktoś to zgłosił - ewentualnie to ta sama osoba co zdjęcia z Allegro umieściła (wtedy problemu nie ma). Jeżeli nie było podanego numeru telefonu + "faktycznie pożyczone zdjęcia bo ze starej aukcji" to na 99% przekręt.
[#186] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@Adinfo, post #185

Toż to jawna ściema była... Nie wierzę, że w dzisiejszych czasach gdzie dostęp do internetu jest tak powszechny, ot z samej ciekawości nie wpiszesz choć jednego napisu z takiej karty - jak ją znajdziesz - w internety.
A historia normalnie, jak z poradnika dla początkującego "biżnesmana" :D
[#187] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@MariuszK, post #186

Widziałem wczoraj to ogłoszenie. Ciężko powiedzieć czy to ściema czy nie. Gdy wszedłem na nie to w opisie autor pisał że zmienił zdjęcie na własne bo został posadzony o oszustwo. Poza tym nie było w ogłoszeniu ani słowa o tym że autor nie wie co to jest czy coś takiego. Napisał że znalazł w piwnicy kupionego mieszkania i czeka na propozycje cenowe. Wiem że to nie znaczy że ogłoszenie było prawdziwe, ale nie popadajmy w paranoję za każdym razem gdy na portalach pojawiają się karty turbo.
[#188] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@nostrum666, post #187

Jeśli chcesz wystawić jakiś przedmiot, a nie wiesz czym on jest, to szukasz w tej niewiedzy zdjęć w internecie, czy robisz zdjęcie posiadanemu egzemplarzowi? Po drugie warto pisać, czy zdjęcie przedstawia twój przedmiot, czy jest to zdjęcie poglądowe/zapożyczone, nie tylko Amigowcy czepiają się takich rzeczy.
[#189] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@orila, post #180

A jaka była cena i konfig tej karty ?
w dzisiejszych czasach zrobienie zdjęcia nie jest najmniejszym problemem i może zająć mniej czasu niż szukanie w necie podobnego produktu.
A jak w dodatku cena w tej ofercie jest dużo niższa niż na aukcji na Allegro z której pochodzą zdjęcia ( okazyjna, niższa niż rynkowa ), to na 100% wałek, przecież jak dotarł do tej aukcji żeby ściągnąć zdjęcia to wie ile taki sprzęt jest warty.

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2020 12:50:35 przez UJP
[#190] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@UJP, post #189

niekoniecznie, ktoś po poludniu ma odebrać tą kartę z okolic chełma
podobno poszła za 4,5 tys bo tez chciałem kupić i bym dziś pojechał ale za mało oferowałem
[#191] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@JacK_Swidnik, post #190

4,5K PLN słuszną linię ma nasza władza
to co tam było ? MAX ? (PPC@330MHz/68060@75MHz/256MB 45ns i SCSI ) ? czy z Bvizją była ?

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2020 14:55:12 przez UJP
[#192] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@misiek2, post #183

Mąż odbiera osobiście a jeżeli wysyłka to adres zawsze jest weryfikowany mamy 3 znajomych kierowców co jeżdżą po Polsce.
[#193] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@barbaramazurek, post #192

Spuszczacie wp... w całej Polsce jak coś?
[#194] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@retrozygi, post #193

Obejrzyj na Netflixe film Irlandczyk mojemu mężowi bardzo podoba się działalność głównego aktora i stara się w miarę możliwości to realizować a to były komandos więc leszczy łatwo mu opanować.
[#195] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@barbaramazurek, post #194

Albo życie nie zmusiło Ciebie jeszcze do zweryfikowania poglądów, albo masz zbyt bujną wyobraźnię dotyczącą stosowania metod samo-osądu w kraju w którym idziesz siedzieć, bo zostawiając zamknięte okno złodziej był zmuszony wybić szybę i zrobił sobie kuku.

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2020 23:43:16 przez sanjyuubi
[#196] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@sanjyuubi, post #195

Co do oceny kraju takie są realia jak piszesz ,bujnej wyobraźni nie mam ,mąż już po 4 wyrokach bo przypadkiem znaleźli się policjanci w okolicy co nie przeszkadza mi by być z jego postawy dumną bo ma jaja nie orzeszki.Już nie będę pisała bo Moderator się zdenerwuje i nas zbanuje bo zaczynamy pisać nie na temat.
[#197] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@sanjyuubi, post #195

w kraju w którym idziesz siedzieć, bo zostawiając zamknięte okno złodziej był zmuszony wybić szybę

Hę? Złodziej zostawił zamknięte okno i był zmuszony wybić szybę? Czy też ktoś tu poległ na imiesłowie ("Będąc młodą lekarką przyszedł do mnie pacjent")?
[#198] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@barbaramazurek, post #196

A te wyroki to oczywiście za niewinność ?
[#199] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@recedent, post #197

Tak, bo jak się wychodzi, to się po sobie zamyka. Złodzieje też mogą mieć swoją etykietę, stąd trzymanie zamka w oknach niesie za sobą ryzyko zamknięcia ich przez złodzieja i konieczności wybicia szyby, a Ty idziesz siedzieć, ponieważ umożliwiłeś złodziejowi zamknięcie okna, co naraziło go na stały uszczerbek na zdrowiu. Coś jeszcze nie jest jasne?

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2020 12:20:23 przez sanjyuubi
[#200] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@sanjyuubi, post #199

Jak by powiedział mistrz Yoda; "Do zamknięcia zmierza wątek ten".

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2020 13:35:30 przez Stoopi
[#201] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@Stoopi, post #200

Jak każdy inny wątek tego typu.
[#202] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@barbaramazurek, post #196

Moja ciotka nazywa się Barbara Mazurek, ale nie ze śląskiego tylko z dolnośląskiego. Wujek rolnik, raczej spokojny. Te, Barbara, na pewno ze śląskiego jesteś?
[#203] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@amikoksu, post #202

Barbara bo barbórka to musi być sląsk.
[#204] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@retrozygi, post #203

Przestańcie karmić jakiegoś pato trolla.
[#205] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@Ralpheeck, post #204

Uwaga na:
https://www.olx.pl/oferta/amiga-1200-rozszerzenia-duzo-gier-CID99-IDDyObl.html#7210518c64

zdjęcia ukradzione:
https://aukro.cz/commodore-amiga-1200-superretropack-turbokarta-128mb-6959302440

prawdopodobieństwo oszustwa bliskie 99,99%

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2020 10:10:07 przez lopezpb

Dziwne, od razu po napisaniu tutaj okazała się sprzedana

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2020 10:13:00 przez lopezpb
[#206] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@lopezpb, post #205

100% wałek, amiga przeleżała 15 lat na strychu, a w środku aca 030 :)
[#207] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@lopezpb, post #205

Ty pacz, zdjęcia z pierwsze aukcji się zniknęły

Czyżby "sprzedawca" monitorował to forum?

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2020 10:54:12 przez Koyot1222
[#208] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@Koyot1222, post #207

Sprzedawca z Allegro. Ma parę śmieci za kilka dych, tylko nie spodobał mi się wpis na dole - Pod żadnym pozorem nie wpłacać przez Przelewy24!". O co chodzi?
[#209] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@Nightmare777, post #208

O prowizję, jak mniemam.
[#210] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@lopezpb, post #209

Za transakcję za 50 zł?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem