[#151] Re: ZERO Amig

@Daclaw, post #150

Mam powody aby przypuszczać, że da się w języku polskim formułować zdania tak, aby odróżnialne było orzeczenie o obiektywnej rzeczywistości i faktach od wyrażania osobistych, preferencji i subiektywnego gustu.

Jeśli efekt artystyczny nie zależy od użytych środków to ta osoba męczy się na darmo. Ale patrząc na liczbę wyświetleń i polubień filmu nie wydaje się tak być.

[#152] Re: ZERO Amig

@nogorg, post #151

Mam powody aby przypuszczać, że da się w języku polskim formułować zdania tak, aby odróżnialne było orzeczenie o obiektywnej rzeczywistości i faktach od wyrażania osobistych, preferencji i subiektywnego gustu.

Wypowiadam się jako pojedynczy "ja", więc moja wypowiedź jest moja. W innym przypadku, zacytuję.

W przytoczonym filmiku nie widzę efektu artystycznego. Ktoś się bawi w kserokopiarkę.
[#153] Re: ZERO Amig

@Daclaw, post #152

Acha. To tutaj jest nieporozumienie. Ja nie kwestionuję autorstwa wypowiedzi, a zwracam uwagę na przedmiot do którego się odnosi. W tym wypadku to, że czegoś nie dostrzegasz nie oznacza, że tam tego nie ma, a na pewno nie oznacza, że inni nie dostrzegają. Masz pełne prawo nie doceniać tego. Z tym, że wcześniej napisałeś "Efekt artystyczny jest całkowicie niezależny od...", a teraz piszesz, że po prostu go nie widzisz. To zasadnicza różnica.
[#154] Re: ZERO Amig

@nogorg, post #153

Ja prdlę...
EOT
[#155] Re: ZERO Amig

@nogorg, post #151

Jeśli efekt artystyczny nie zależy od użytych środków to ta osoba męczy się na darmo. Ale patrząc na liczbę wyświetleń i polubień filmu nie wydaje się tak być.

Czy aby nie oddalamy się trochę od tematu?

Po pierwsze - pojawiły się rozbieżności - które chyba zostały wyjaśnione (a może i nie?) odnośnie oceniania danych kreacji scenowych (dema / intra) w danej klasie, w ramach konkursów kontra ocenianie tychże produkcji czysto subiektywnie: "Demo / obraz / moduł / piosenka / film podoba się konkretnej osobie z takich czy innych względów".

Po drugie - jeżeli oceniamy coś pod względem techniki użytej - to wtedy na tym skupiamy swoją uwagę - np. "bardzo dobry obraz namalowany nogami", "bardzo udana kreacja za pomocą generatora losowego", "bardzo dobre demo w kategorii Amiga 500".
Możemy też połączyć to ze sobą: "gra (.................) jest najlepsza według ankiety czytelników (...................) za rok (.......)". "Demo (...................) wygrało konkurs na (..............) w roku (.....)."

A na sam koniec... nawiązując ściśle do tematu "Zero Amig" - dla aktywnych emulujących-Amigowców - oglądających produkcje z przeszłości - liczy się zapewne to, że mogą sobie to powspominać, przywołać miłe chwile - a istotnym jest, aby dany twór działał prawidłowo i płynnie, aby mogli mieć radość zbliżoną do tego co mogło by być na oryginale.
[#156] Re: ZERO Amig

@Nasedo, post #155

A na sam koniec... nawiązując ściśle do tematu "Zero Amig" - dla aktywnych emulujących-Amigowców - oglądających produkcje z przeszłości - liczy się zapewne to, że mogą sobie to powspominać, przywołać miłe chwile - a istotnym jest, aby dany twór działał prawidłowo i płynnie, aby mogli mieć radość zbliżoną do tego co mogło by być na oryginale.

O to właśnie chodzi. Jeśli idzie o styczność z samą estetyką dem/gier/muzyki/obrazków to sprzęt wcale nie jest nieodzowny. W 99% wypadków gdy chcę coś sobie obczaić jak wyglądało np.: w grze to sprawdzam na Youtube, bo jak np. inaczej sprawdzić jaka muzyczka grała na zakończenie gry bez przechodzenia jej? A grać nie mam ochoty. Tu nawet emulacja nie ma zastosowania.

Podsumowując (?) "You know auntie Val... Sometimes you can't go back. But you can visit."

Ostatnia aktualizacja: 01.03.2021 13:06:48 przez nogorg
[#157] Re: ZERO Amig

@kamilus, post #30

Chodzi Ci o klawisze A? Bo na klawiaturze - jako tako - napisu Amiga nie ma (przynajmniej na tych klawiaturach które mam).
Jedynie gdzie się znajduje się napis Amiga, to jest on na stacji dysków (1411, czyli czarnej wersji 1011).
[#158] Re: ZERO Amig

@Daclaw, post #97

tylko mieć jeszcze jeden komputer, inny.

Ooo!!! To! To!!!! Inny! Purystom przypominam, że na Pi można umieścić etykietkę "Intel Outside"

MSPANC
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem