@XTD, post #58
@wali7, post #61
@XTD, post #62
@ZbyniuR, post #41
Jedynym programem jakim regularnie odtwarzałem coś w 14bit był SongPlayer, (inne nie przypadły mi do gustu), I pamiętam że miał opcje włącz/wyłącz AHI. Z włączonym mogłem przestawiać sposób odtwarzania w AHI mając do wyboru kilka sposobów na 14bit i kilka na 8bit. Pomiędzy niektórymi nie słyszałem różnicy, a pomiędzy innymi słyszałem ale nie umiałbym określić na czym ta różnica polega, i która brzmi lepiej, ale jak dla mnie to i tak najlepiej brzmiało gdy AHI wyłączałem. :)
Która wersja Protrackera miała opcje odtwarzania sampli 14bit?
Bo jeśli dobrze zrozumiałem ktoś tu wcześniej o tym pisał, i przyznam że mnie to dziwi.
@XTD, post #62
Nie rozumiem jednak na czym polega te niby 10-bitowe lub 12-bitowe określenie poziomu szumów.Mierzysz szumy przetwornika 10-bitowego, szumy przetwornika 12-bitowego. Potem mierzysz szumy Pauli. Jak wypada gdzieś pomiędzy, to określiłeś odsłuchową "bitowość" Pauli w trybie 8+6.
@XTD, post #63
@Krashan, post #67
@Krashan, post #65
Mierzysz szumy przetwornika 10-bitowego, szumy przetwornika 12-bitowego. Potem mierzysz szumy Pauli. Jak wypada gdzieś pomiędzy, to określiłeś odsłuchową "bitowość" Pauli w trybie 8+6.
@XTD, post #69
@XTD, post #68
1. 16 bitowy dźwięk - po prostu. Dźwięk wyjściowy.
2. 8 bitów zrobione metodą wykoszenia młodszego bajtu.
3. 16 bitów, przy czym młodsze 8 bitów to wartości losowe.
4. 16 bitów, przy czym młodsze 8 bitów to wartośći przesunięte z poprzednich bajtów.
5. 16 bitów, przy czym młodsze 8 bitów to wypadkowa prawidłowej wartości młodszego bitu oraz wartości z poprzedniego bajtu (symulacja nierównego przesunięcia).
Kilka rzeczy mnie w sumie zaskoczyło. Spodziewałem się, że pkt. 3 i 4 będą brzmiały tak samo, a jednak pkt. 4 ma mniejsze szumy.
@rutra80, post #71
@XTD, post #74
@XTD, post #73
@XTD, post #76
@nogorg, post #64
Dowolna, która umożliwia odtworzenie równoległe dwóch sampli jednocześnie. I tu jest właśnie przykład takiego modułu, który podałem na pierwszej stronie wątku. Ale jak pisałem - najlepiej jak to potwierdzi (albo nie potwierdzi) ktoś kto ma Amigę na chodzie, bo w tym wypadku nie pokładam pełnego zaufania wobec WinUAE. Ale na WinUAE i PT2.x to działa.
@XTD, post #68
@pch, post #79
@Don_Adan, post #57
@XTD, post #68
@XTD, post #1
@Umpal, post #86
@Phibrizzo, post #87
@Umpal, post #86