[#67]
Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000
@alt_,
post #66
Jasne:
Po trudach i niepowodzeniach związanych z instalacją karty opartej na chipsecie F801, poszukiwałem alternatywy. Miałem w pudełku kartę SB Live Value, wersja CT3480 (inne karty na tym samym chipie, w tym Audigy 1, powinny działać bez problemu). Dzisiaj spróbuję dodać Audigy 1 Platinum i SB Live Gold z panelem i wbudowanym MIDI. Postaram się sprawdzić, czy działa, ponieważ sterownik zawiera driver do CAMD.
Aby zainstalować SB Live, potrzebujesz nowej wersji AHIusr 6.1, dostępnej w katalogu udostępnionym poniżej. AHI 6.1 nie posiada skryptu instalacyjnego, więc jedynym sposobem jest skopiowanie plików z katalogu "User" do "SYSTEM:". Kolejną potrzebną rzeczą jest nowsza wersja AHI.device, konkretnie 6.7. Należy tutaj nadpisać device skopiowany z wersji 6.1.
Ostatnia rzecz to nowsze drivery do SB Live/Audigy, napisane przez autora AHI, ale dziwnym trafem nie znajdujące się w żadnej wersji pakietu. Na oryginalnych driverach z wersji 6.1 SB Live nie działa. I to właściwie tyle. Zrestartuj system, i ciesz się dźwiękiem z Creative SB Live. Na pewno ten chipset jest o niebo lepszy od SB128. Była to ostatnia karta od Creative która ciagle odstawała od tanich kart dostępnych w tamtych czasach na rynku.
Przetestowałem powyższą konfiguracje z PPC engine do Amiga Amp 3 i SongPlayerem. Wszystko działa bez zarzutu.
Niestety, nie udało mi się zmusić do współpracy MPEGa.library dla PowerPC, ale prawdopodobnie nie działa ona na emulacji PowerUP Warp. Chciałbym jeszcze spróbować FLAC, ale nie jestem pewien, czy istnieje library dla PowerPC. Może tu być problem z powolnym transferem dużego pliku z dysku.
Katalog z plikami dla sblive
Ostatnia aktualizacja: 22.05.2024 18:26:52 przez sand