[#175]
Re: Uruchomienie Firebird PCI w Amidze 4000
@sand,
post #174
Podpiąłem tego SB CT4780 i wgrałem sterowniki które załączyłeś. No niby to działa... ale na takiej zasadzie, że wyda jakiś dźwięk, ale Wipeout i Sulaco (dwie rzeczy na których wszystko testuje) niestety się zawieszają. Problem mija, jak ustawię na unit 0 Paule, ale wtedy dźwięk nie idzie już z karty dźwiękowej, więc jak dla mnie to nie można uznać, że to działa..
Z dobrych wieści to zdoungradowałem ahi.device do wersji 4.18 (która jest zalecana w dokumentacji Sonnet'a i przez sterowniki do Prelude), bo wcześniej nie zwróciłem uwagi na to, że testowałem Amiblastera na wersji 6.0. Problem z cięciem w 3d, który występował jak ręką odjął, może jest niższy fps, ale sprzęt wyrabia, więc jak dla mnie rozwiązaniem jest użycie karty na Zorro.
Pozostały mi jeszcze dwa porty PCI i tu z powodzeniem podpiąłem kartę USB z chipsetem NECa i sieciówkę na Realteku i te dwie rzeczy działają elegancko. Więc taki konfig + FastATA jest dla mnie najlepszy (ewentualnie może podmianka BFG na TF4060 wchodzi w grę), jeszcze będę testował, ale wygląda, że wszystko działa.