[#61] Re: HxC Floppy Emulator

@strim, post #60

No faktycznie super sprawa
Dzięki, bardzo się przyda!
[#62] Re: HxC Floppy Emulator

@Dorian3d, post #55

Wiesz ja to widze nieco inaczej, ale mogę się mylić. W takim razie niech będzie zażarta dyskusja. Lepiej brzmi.

[#63] Re: HxC Floppy Emulator

@Ender, post #62

Aż się boję uruchomić przeglądarkę. Zadałem - wydawało mi się że niewinne -pytanie o sprzęt, żeby dowiedzieć się coś o parametrach, jak pracuje, etc. a tutaj taka dyskusja.

Cieszę się, ponieważ:
- dowiedziałem się jak to działa w praktyce - co było celem nr 1,
- a także wiem, że jest ktoś kto może mi to sprzedać,
- oraz, że są zdolni ludzie projektujący dla Amigi, w Polsce,
- następnie, że temat ma szansę na rozwinięcie (oprogramowanie).

Resztę pominę

[#64] Re: HxC Floppy Emulator

@stachu100, post #59

Ja też się ciesze.

[#65] Re: HxC Floppy Emulator

@Skotos, post #63

No i znowu jestem najgorszy :)
Bo powiedziałem prawdę

[#66] Re: HxC Floppy Emulator

@Dorian3d, post #65

Zacytuję Cię z komentarzy do mini wieży autorstwa Tomskiego:

Użytkownik Inco napisał: Ciekawie to wygląda, chociaż ja bym zrezygnował z jednego napędu.

Ty odpisałeś: To zrób tak i lepiej nie gadaj. Najlepiej jest kogoś krytykować

[#67] Re: HxC Floppy Emulator

@Skotos, post #63

a tutaj taka dyskusja.

Ale jakże owocna!
To co ja wyniosłem z tej dyskusji:
1) Wszystko co Ty napisałeś :D plus
2) Za 5-7tygodni będę mial 3 sztuki HCX Floppy Emulator na SD Tańczący banan Cena 250PLN/szt była dość wysoka jak na możliwości ale 99LN/szt to według mnie bardzo dobra cena.
3) Zaoszczędziłem 450PLN Tańczący banan
4) Kolega rafgc potwierdził że słów na wiatr nie rzuca. Takich ludzi szanuję i stawiam browara w realu przynajbliższej okazji. Szacunek. I przepraszam za zbyt osrty ton moich niektórych wypowiedzi.

Poza tym wszyscy mieli okazję się przekonać że co prawda czasami ponoszą nas trochę emocje, ale potrafimy prowadzić dość zażartą dyskusję nie przekraczając pewnych granic dobrego wychowania. I dlatego lubię PPA :D
[#68] Re: HxC Floppy Emulator

@pampers, post #66

On to zrobił sam
A lotharek
wziął gotowy projekt od autora
Już przestań cukrować temu lotharek

Ostatnia modyfikacja: 25.04.2010 22:01:24
[#69] Re: HxC Floppy Emulator

@Dorian3d, post #65

Nie jesteś.

A tak pytanie z innej beczki, wyszło, że kilka osób zna się bardzo dobrze na elektronice i robi to i owo dla amigi. Zapytam się, czy wspólnymi siłami nie dałoby się zaprojektowac karty turbo do CD32? Jak to miałoby wygladać , procesor 68060/50 mhz pełen lub ten 68060/75 mhz - golas. Do tego możliwość podłączenia karty CF jako dysku (gdyby jeszcze z przyzwoitym transferem - coś jak fast ata - to byłby szał, ale niekoniecznie), do tego ram max 256mb dla maruderów i to wszystko. Żadnych wyjść RGB (s-video w CD32 wystarczy), złącz serial, parallel itp. Powstałaby karta, która pozwalałaby pograć komfortowo w większość gier na klasyka. Stację dyskietek można wmontować w CD32, klawiaturę podłączyć taką od A4000, ewentualnie wyjście ps2 lub amigowe do gryzonia, bo przełączki mysz/pad nie zdają rezultatu.

A czy da się podmienić rom w CD32 na ten 3.9?

[#70] Re: HxC Floppy Emulator

@pampers, post #66

:)

Ostatnia modyfikacja: 25.04.2010 21:58:36
[#71] Re: HxC Floppy Emulator

@stachu100, post #67

Stachu ja naliczyłem już ze 100 browarów które masz postawić :)

Ostatnia modyfikacja: 25.04.2010 22:44:41
[#72] Re: HxC Floppy Emulator

@Dorian3d, post #68

Dorian - aha..jesli nazywasz wzieciem od autora gotowego projektu ogolnego zarysu pcb i prace nad wersja finalna przez okolo 4-5 miesiecy - jestem winny

edit - robienie 3 razy nowego projektu i zamianie nowych pcb za kazdym razem included..no do tego kilkanscie zarwanych nocy, dzieiastki przejechanych kilometrow....zreszta po co ci ja sie tlumacze.

kady, kto kiedy cos wypuscil, wie ile to kosztuje czasu, nerwow, pieniedzy

ps2. chciwle spedzone nad lutownica obok wkurwionej zony - BEZCENNE

Ostatnia modyfikacja: 25.04.2010 22:11:17
[#73] Re: HxC Floppy Emulator

@Dorian3d, post #71

Nie mam nic przeciwko!
Chociaż ja sam naliczyłem 10, no ale z matematyki nigdy nie byłem orłem
[#74] Re: HxC Floppy Emulator

@Ender, post #69

Nie wiem jak inni ale ja jestem o wieeeeeeeeele za cienki na coś takiego.
Poza tym z finansowego punktu widzenia ROI dla tego projektu to najgorszy koszmar księgowego
[#75] Re: HxC Floppy Emulator

@lotharek, post #72

Dobra koniec po prostu mi to jest nie potrzebne
Jak ktoś się poczuł urażony moimi wypowiedziami to przepraszam

[#76] Re: HxC Floppy Emulator

@lotharek, post #72

Pod wszystkim podpisuję się rękami i nogami :D

Kto nie przeżył czegoś takiego to nie wie co to znaczy.
Rozkład dnia:
6:30 - 8:00 pobudka do pracy i droga do pracy
8:00 - 16:00 Praca po przejechaniu 17km w czasie 1godziny w korkach. W pracy co najmniej 3 podwójne kawy, inaczej spanie na stojąco/siedząco
16:30 - 21:30 Powrót do domu i opieka nad dzieckiem/zakupy/mycie dziecka + położenie go spać
21:30 - 22:00 Dobrze by było coś zjeść w końcu
22:00 - 3:00 Praca dodatkowa
3:10 - 6:30 Sen
6:30 - 8:00 Pobudka.....

Jak coś się zjara to rzecz jasna mamy pretensje TYLKO do siebie...

I dlatego ja biorę tylę ile biorę; za 5PLN/godzinę to ja po prostu olewam temat.

Ostatnia modyfikacja: 25.04.2010 22:25:54
[#77] Re: HxC Floppy Emulator

@stachu100, post #67

Dorian3D

Ja nie rozliczam Lotharka za to że to nie jego autorski projekt, poza tym on go nie wziął, tylko dostał pozwolenie

stachu100

Nie wspomniałem nic o terminie 5-6 tygodni. Postaram się to zrobić w wolnym czasie, ale nie powiedziałem, że będzie tak prędko. Poza tym nie wiem, czemu zmieszałeś opcję zakupu samych części przy sztukach 5, gdzie wspomniałem o 99zł z opcją hurtową przy zamówieniu na 50sztuk. Nie będę robił hurtowego zamówienia specjalnie dla twoich 3 sztuk, bo nie mam po prostu tyle pieniędzy. Więc jeśli prototyp HxC jaki był niegdyś na stronie autora jest sprawny, to będziesz miał swoje 3 sztuki.

ender
jak powiesz skąd wziąć złącza do CD32, to może i znajdą się tacy co by taki wynalazek skonstruowali, poza tym złącze CD32 nie jest do końca jasno opisane, tzn są znaki zapytanie i nie wiadomo, czy są na nim sygnały potrzebne do przechwycenia kontroli przez procesor zewnętrzny

Ostatnia modyfikacja: 25.04.2010 22:36:29
[#78] Re: HxC Floppy Emulator

@rafgc, post #77

Nie jestem pewien, czy ktoś na forum nie wspominał kiedyś o złączu krawędziowym ( o takie chyba chodzi), które nadawałoby się do amigi, że ponoć wie, gdzie można nabyć.

Ludzie odezwijcie się, jeżeli kojarzycie takie posty.

[#79] Re: HxC Floppy Emulator

@rafgc, post #77

Cenę 99PLN wziąłem z Twojego postu nr. 7:
I jak kiedyś sobie liczyłem ile to będzie kosztować, gdybym chciał zrobić 5 sztuk, to cena była niższa niż 100zł, więc sam oceń.

Nie ma sprawy, mogę poczekać; mam nadzieję że przed wakacjami dasz radę.
I jak zrobisz 5 sztuk (lub nawet nieco więcej jeżeli chcesz) to 3 ja kupuję od razu a pozostałe 2 na pewno sprzedasz OK
[#80] Re: HxC Floppy Emulator

@stachu100, post #79

To ja bym się pisał na jeden z pozostałych dwóch ok, racja

[#81] Re: HxC Floppy Emulator

@frywolny_marian, post #80

rafgc:
A nie mówiłem że sprzedasz! :D

[#82] Re: HxC Floppy Emulator

@stachu100, post #76

Eee Stachu za dużo śpisz obiboku

[#83] Re: HxC Floppy Emulator

@stachu100, post #79

Coby taniej było mogę ze dwie pcb zamówić z tobą :P(resztę częsci mam)

[#84] Re: HxC Floppy Emulator

@pampers, post #82

Taki maraton to 1 max 2 dni tygodniowo :D
Gdybym chciał tak robić codziennie (w soboty i niedziele również pracuję od 7:30 do 21:30) to już dawno wąchałbym kwiatki od spodu.
[#85] Re: HxC Floppy Emulator

@Skotos, post #1

Kłóciliście się zemną że cena 250 jest ok., a teraz wszyscy chcą od rafgc kupić za 99 zł
No przecież 250 to dobra cena ?
I co wyszło szydło z worka nie kupiliście wcześniej bo było drogo proste jak budowa cepa.

[#86] Re: HxC Floppy Emulator

@Dorian3d, post #85

No prawie wszyscy, mój post nr. 67 :D
Cena 250PLN/szt była dość wysoka jak na możliwości ale 99LN/szt to według mnie bardzo dobra cena.
[#87] Re: HxC Floppy Emulator

@Dorian3d, post #85

>> Kłóciliście się zemną że cena 250 jest ok., a teraz wszyscy chcą od rafgc kupić za 99 zł
No przecież 250 to dobra cena ?

Mój post nr 36:

Odpowiada mi jego cena i jeśli jeszcze kiedyś będziesz go sprzedawał to chętnie sztukę wezmę, co nie znaczy, że nie ucieszy mnie wiadomość, że rafgc zrobił go i sprzedaje za połowę Twojej ceny.

Zrozum jedno - jestem skłonny zaakceptować cenę 250 zł bo:
- nie potrafię sam emulatora zrobić,
- nikt inny emulatora nie robi.

Ktoś emulator zrobi za pół ceny, pójdę do niego. Jeśli nie, pójdę do lotharka. Póki co, to on ma najniższą cenę, bo konkurencji nie widzę.

[#88] Re: HxC Floppy Emulator

@frywolny_marian, post #87

- nikt inny emulatora nie robi.

http://www.allegro.pl/item955363698_sd_card_floppy_emulator_rewelka_przedsprzedaz.html
i co ?

za parę tygodni on wstawi taki co czyta dms i adf

Ostatnia modyfikacja: 26.04.2010 11:06:11
[#89] Re: HxC Floppy Emulator

@Dorian3d, post #88

Jest konkurencja no to chyba dobrze :D
A ja kupię 3 sztuki od rafgc tak czy inaczej; ma najlepszą cenę
[#90] Re: HxC Floppy Emulator

@Dorian3d, post #88

Przecież to jest dokładnie ten sam emulator który sprzedaje lotharek, tylko w obudowie :P.

(więc nie wiem skąd informacja że będzie czytał bezpośrednio ADF i DMS, bez potrzeby konwersji)

Ostatnia modyfikacja: 26.04.2010 11:26:05
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem