[#30]
Re: Chciałbym zacząć swoją przygode, ale co dalej?
@Jan B.,
post #28
No to za dwie stówy można mieć A1200 z kickiem 3.1, mychę, dżoja, kabel RGB->EURO i dwa wiadra dyskietek.
Jeśli się spodoba, to za kolejne dwie stówy można dokupić osiem mega ramu i twardy dysk z zainstalowany już systemem w stylu AmigaSYS4. I monitor jakiś "klasyczny" do tego.
Ja nie rozumiem, po co te wojenki i podgryzania się. Człowiek zapytał o najbardziej przyjazną, podstawową konfigurację, w domyśle "klasyczną". A tu mu pchamy maki mini z emulatorem klasyka spod MOS-a. To jest bardzo fajne i zacne, ale dla kogoś, kto wcześniej pracował na "klasyku".
Wciskanie komuś, kto do tej pory znal tylko PC i Windę AROS-a, MorphOS-a i zabawy z emulatorami na maku z prockiem G4 uważam za nieporozumienie. Szczególnie, że za rozkosz korzystania z MorphOS musi zapłacić 150 ojro. Absolutnie nie jestem niechętny MOS-owi, maki uwielbiam, szczególnie do tych "mini" mam słabość, no ale... Ale to nie jest konfig na początek dla kogoś, kto Amigi nie zna. Zrazi się po kilku dniach. I uzna wszystkich miłośników "informatyki alternatywnej" za nawiedzonych oszołomów.
Z szacunkiem
Des