Wątek zamknięty
[#151] Re: Kilak pytań dotyczących Amigi

@fazior, post #145

fazior
Ty proponujesz mi WinUAE, czyli program dla Windows
Ja NIE korzystam z Windows. Czy jest taki emulator pod system Linux?
[#152] Re: Kilak pytań dotyczących Amigi

@fuckeneteritykinger, post #151

pas:). Dobranoc Państwu, znaczy ten tego eot z mojej strony:).

[#153] Re: Kilak pytań dotyczących Amigi

Fazior nie proponuje Ci WinUAE. WinUAE proponuje Ci kolega 1989.

Tak, istnieje UAE na Linuksa (google nie gryzie).

[#154] Re: Kilak pytań dotyczących Amigi

@recedent, post #153

Dodam, że jak miałem wątpliwą przyjemność korzystać z jakiegoś linuxowego UAE bodaj rok temu, to w porównaniu z WinUAE to była miękka kupa. Nie wiem, czy do tej pory coś się zmieniło.

[#155] Re: Kilak pytań dotyczących Amigi

To se odpal WinUAE pod Wine na linuxie ;)
Powinien zaskoczyc ;P

[#156] Re: MCMLXXIV Wojna Widłowa

@snajper, post #129

Grupa zdenerwowanych ludzi zmaleje, gdy ludzie z rzekomo urojonymi cechami, zaczną się wypowiadać rzeczowo, na temat oraz przestaną wmawiać sobie (wszystkim), że sprzęt o wydajności może pentium 200MHz MMX nadaję się do wszystkiego, obrażając się na każdego, kto powie inaczej. Nie jestem spięty, powiedziałem, że mnie śmieszą tacy ludzie, a obraz "denerwujących się ludzi" jest jak najbardziej prawidłowy. Oczywiście są fani i anty-fani, ale jako człowiek opanowany powinieneś ignorować zaczepki pseudo-amigowców a nie pogrążać się argumentami, które nie mają racji bytu wśród dzisiejszych standardów.

fuckeneteritykinger
Trochę się dziwię, że skoro podajesz się za komputerowego geniusza, zadajesz pytania na tematy, które powinieneś już dawno przerobić we własnym zakresie. Jak instalowałeś debiana w wieku 4 lat na PC, to nie powinieneś mieć problemu zainstalować debiana na amidze.

[#157] Re: MCMLXXIV Wojna Widłowa

@rafgc, post #156

:)Dalej odpowiadacie temu "komuś" :)

fantastyczne, hehe

Swoją drogą, savoir-vivre powinien na forach zaczynać się od nicka, a ten "ktoś" nie dość , że ma go z błędami, to jeszcze jest na tyle idiotyczny, że perfekcyjnie opisuje inteligencję rzeczonego "ktosia".

Wstyd po prostu.

[#158] Re: MCMLXXIV Wojna Widłowa

@rafgc, post #156

Bo dzis kazdy jest geniuszem, bo umie zainstalowac przygotowana przez kogos dystrybucje jakiegokolwiek systemu. Za duzej wiedzy to mimo wszystko nie wymaga. Troche wlasnego wkladu owszem. Ale geniuszem byc nie trzeba, w razie czego dzis mozna ratowac sie forami i internetem :P

A skladanie kompow, no sorry, ale dzisiejsze konstrukcje skladaja sie jak klocki lego. Bez uzycia sily trudno cos popsuc, a wszystko pasuje na ogol tylko w miejsce przeznaczone dla danego komponentu ;)

Odpal mi stara plyte z powiedzmy 486, P1 na pokladzie, z pomieszanymi zworkami, bez instrukcji, opierajac sie tylko na opisach ktore sa napisane na laminacie ;)
Ja w wieku 13lat podkrecalem swoj 1szy PC, zworkami. P1 150@180MHz ;)
Ale za geniusza sie nie uwazam, ba nawet za dobrego. Na sprzecie sie znam, z softem juz bywa gorzej :P

[#159] Re: MCMLXXIV Wojna Widłowa

@karaczan, post #158

Genialnie. Rozciągnijcie ten chory wątek w nieskończoność, a potem każcie nowemu forumowiczowi (i nie tylko) włączyć wyszukiwarkę na PPA, żeby wyszukał w tym bagnie konkretne informacje.

Gratuluję.
??:

Ostatnia modyfikacja: 15.06.2011 15:33:10
[#160] Re: Kilak pytań dotyczących Amigi

@1989, post #134

"Jodyzmem tu wylatujesz usmiech. Proponujesz zamiast PC inny PC, tylko nie z x86, a z PPC, do tego, relatywnie nie taki wcale tani, rewelacja, tylko jak niby na tym ma poznac Amige"?,
Hę? Ale założyciel wątku napisał przecież, że nie chodzi mu o "poznawanie Amigi", tylko o tani i prosty komputer do typowych, prostych zastosowań.

Pozdrawiam
Des

[#161] Re: MCMLXXIV Wojna Widłowa

@Mordimer, post #159

Hhehehe, tu duzo watkow rozwija sie w totalnie nie kontrolowane offtopy, chyba taki dziwny urok tego miejsca.

Dobra, EOT

;)

[#162] Re: Kilak pytań dotyczących Amigi

@fazior, post #145

Po co sie wdajesz z nim w dyskusje. Przeciez to dyletant.

[#163] Re: Kilak pytań dotyczących Amigi

@fazior, post #145

Wbij sobie w ta ciasna lepetynke

A Ty wbij sobie jezeli masz jeszcze gdzie wbic, ze Apple to Apple, a tu polecamy pytajacemu Amige i tylko ew. jako ciekawostke MOSa i AROSa - klony tylko samego systemu Amigi, nie Amigi. Takze ja mu najpierw proponuje zapoznac sie z WinUAE, dzieki czemu bedzie mniej wiecej wiedzial, co, jak z czym... ew. jego odpowiednikiem na innych systemach.

Spoko geniuszu, proponowales gosciowi skladanie kolejnego blaszaka z antycznych bebechow pod Arosa

jakbys geniuszu czytal ze zrozumieniem, to tam uzylem slowa moze, bo moze uzyc posiadanego PCx86, a moze sprobowac zlozyc nowego specjalnie pod AROSa za grosze - z 3D/mp3/divx/internet/email, a nawet FullHD.. i uzywac tak jakby po amigowemu :)

[#164] Re: Kilak pytań dotyczących Amigi

@AmiChris, post #162

Odezwal sie ten co zjadl wszystkie amigowe rozumy i patrzy na kazdego z gory

[#165] Re: Kilak pytań dotyczących Amigi

@Des, post #160

Ale założyciel wątku napisał przecież, że nie chodzi mu o "poznawanie Amigi", tylko o tani i prosty komputer do typowych, prostych zastosowań.

cyt. "Ostatnio zainteresowałem się komputerem Commodore Amiga.
Mam kilka pytań dotyczących tego produktu."

[#166] Re: Kilak pytań dotyczących Amigi

@karaczan, post #155

WinUAE pod Wine na linuxie

dokladnie :)

[#167] Re: MCMLXXIV Wojna Widłowa

@karaczan, post #161

Dzieje się tak dlatego, że moderator (czyli np. ja) nie ma narzędzia do podziału wątków na mniejsze i przenoszenia konkretnych postów do nowych osobnych wątków. Mam nadzieję, że od lipca będzie inaczej, wtedy wdrożona zostanie wersja strony, która posiada taką funkcjonalność (aktualnie mogę powiedzieć, że wykonałem praktycznie wszystko (nie licząć paru podstron) co było do zrobienia w części funkcjonalnej nowej wersji serwisu, pozostają testy, poprawki graficzne, drobne poprawki w funkcjonalności i uzupełnienia danych statycznych).

Co do tego wątku - zamykam go, a jeśli ktoś chce kontynuować go w temacie proszę o założenie kolejnego wątku.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem