Ja natomiast dziwię sie ludziom twojego pokroju wali7. wciąż się mnie czepiasz - gdyby nie ja to nie miałbyś o czym pisać.
Deklarujesz ję jako zwolennik Amigi a przecież tak naprawdę jak chcesz używać Pegaza to równie dobrze możesz sobie kupic Macintosha.
Masz tam wszystko co sobie zamarzysz:
- szybki procesor - nawet 2x G5 po 2GHz każdy
- szybką kartę graficzną
- niedrogi ram
- szybki dostęp do HDD, nieobciążający w dodatku procesora
A na dodatek masz jeszcze niejako w bonusie:
- szybki PPC
- brak hałasu (chyba zapomniałeś, że na 68060 też nie trzeba wiatraczka) -- gigabitową kartę sieciową (można powiedzieć "po co", ale nikt nie każe ci jej używać)
- dzwięk 16 bit
- USB (może sobie wali7 kupi kiedyś np. aparat cyfrowy, a może już nawet ma?)
- najszybszy slot AGP (warto porównać ceny i osiągi kart AGP i PCI)
- sloty PCI
- system pod PPC
-
do tego szybkie firewire
- nowy sprzęt na gwarancji
- .... naprawdę sporo tego
I wszystko to bardzo tanio w porównaniu z amigą czy pegazem i też jest system gratis + oprogramowanie niedostępne dla pegaza.
Oczywiście sprzęt jest nowy każdy program na tym pójdzie,
wali7 nie deklarował się przecież jako zwolennik starych gier.
O co więc chodzi wali7? Czemu tego sobie nie kupisz? Wiem, wiem, bo ty tak lubisz ludzi wkurzać i wmawiaćim jakieś swoje teorie, że pegaz=amiga.... OK, w porządku, masz do tego pełne prawo. Nie pisz że pegaz to amiga bo nie jest. Ja nie potrzebuje pegaza i nie szwędam się po forach ściśle pegazowych i nie piszę że szybszy jest 68k. to pegazowcy sa na forach amigowych i nie wiadomo po co i dlaczego agitują. Może dostają po 50zł za każdego zwerbowanego nowego nabywce pegaza albo inne nagrody?