@gx, post #88
@Duracel, post #86
A taz zupa wziela sie z niczego, sama sie
przyrzadzila w takie pyszne danie... No
ludzie kochani, przeciez wy sami sobie
przeczycie ta swoja "logika". Jak
mozna tak kategorycznie i z taka
zuchwala pewnoscia twierdzic, ze "Boga nie ma" i jednoczesnie przy
zachowaniu takich samych
standardow logiki wierzyc, ze
wszystko powstalo z niczego, a
"chemiczna zupa" przyrzadzila sie
sama.
@azazel44, post #90
@Duracel, post #97
@Duracel, post #97
@Andrzej Drozd, post #94
@gx, post #100
@Duracel, post #56
@Adam_K, post #105
@azazel44, post #95
@gx, post #100
@grg, post #106
@Andrzej Drozd, post #109
@mailman, post #1
@grg, post #106
@Adam_K, post #118
Ekspertem nie jestem.
Moja wiedza opiera się głównie na Piśmie Św., czyli Słowie Boga. Oraz na wiedzy czym te Słowo jest i jak je należy czytać, żeby je rozumieć.
Pytasz co przetrwa po śmierci? Przetrwa nieśmiertelna dusza.
Jak będzie wyglądać reszta, możemy jedyne wnioskować z tego, jak wyglądał Jezus po zmartwychwstaniu.
Miał ciało przemienione, ale pozwalające na rozpoznanie go przez apostołów i uczniów. Ciało te nie będzie podlegać prawom fizyki, bo będzie stało ponad materią. O tym również świadczy opis tego, co robił Jezus po zmartwychwstaniu. Jak najbardziej miał On świadomość tego, co było przed jego śmiercią, więc i my będziemy mieli.
Co do Superfroga i rzeczy, które są na tym świecie dobre i przyjemne - wszystkie one pochodzą od Boga - albo dlatego, że zostały stworzone przez Niego bezpośrednio, albo dlatego, że dał komuś z ludzi natchnienie do tego, żeby na coś wpadł i tym udoskonalił świat, uprzyjemnił życie. Skoro więc Bóg potrafił wymyśleć dobre rzeczy tu, a ziemii, to będzie też potrafił wymyślać rzeczy dobre w niebie. Bóg jest nieskończony, Jego dobre pomysły również. Może przedstawiłem to prosto, ale ja nie jestem teologiem, tylko prostym człowiekiem.
Chcesz dokumentacji?
Odpowiadają oni w swych książkach, na szereg zarzutów i pytań, które zostały postawione w tym wątku przez tych, którzy mienią się ateistami.
Nie chcesz, możesz oszukiwać się dalej.
Tak czy siak życzę wszystkiego dobrego.