[#481] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dorian3d, post #480

Tak czy inaczej 1000PLN za ten komplecik to tyle co nic. Gratulacje.
[#482] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@stachu100, post #481

OK
ogólnie to i tak większość sprzedam na allegro, bo mi nie potrzeba tyle tego.

Ostatnia aktualizacja: 15.12.2012 15:53:06 przez Dorian3d
[#483] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dorian3d, post #482

[#484] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@mccnex, post #470

Apollo 1240
Opłaca się ja kupić??
[#485] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Skiba, post #484

Na handel nie, dla siebie tak jeśli: masz towerkę i nie potrzebujesz więcej niż 32MB Fastu, zawsze można wlutować druga podstawkę i Fastu będzie 64MB.
Podobny Blizzard 040 poszedł ostatnio za 1200zł.

Pozdrawiam
[#486] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@RadoslawF, post #485

Dla siebie chce ale mam kanapke, wiec pewnie bedzie piekarnik:(
[#487] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Skiba, post #486

e 130

Ostatnia aktualizacja: 15.12.2012 20:10:01 przez Dorian3d
[#488] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dorian3d, post #487

Brat wyhaczył rok temu Amige 4000T za 50zł, facet na szrocie się nie znał i powiedział coś w stylu "dawaj Pan 50zł za to pudło bo mi zawadza już któryś dziesiąty dzień"
[#489] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@R_J_MacReady, post #488

No tak to jest jak ludzie się nie znają .
Ja za swojego Viper 30 dałem 50 zł, co ciekawe człowiek od którego to kupiłem zaproponował mi 1 mb do amigi 600 pod klapkę za 70 zł. Nie pytałem się go czemu to chce drożej od vipera, wziąłem obie :)
[#490] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@R_J_MacReady, post #488

W jakiej konfiguracji była/jest Amiga 4000T, którą brat wyhaczył na szrocie? :)
[#491] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@RadoslawF, post #485

Po pierwsze nie przerobisz apollo 130 na 60 a  Blizzard. Tak po drugie apollo 40 ma problem ze starymi grami i jak na apollo przystało, każde się wiesza. Miałem tych kart sporo z 40 są problemy ale z 60 już mniej

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2012 10:44:55 przez Dorian3d
[#492] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@dominiqr, post #490

Wprowadziłem w błąd, było to 70zł.
Amiga z 060 w środku, miała też karty rozszerzeń, wiem że Picasso, karta dźwiękowa, sieciowa.
Obudowa była w dobrym stanie, jedynie jednej zaślepki brakowało, dokoptował ją sobie.
link
jak będę u niego z wizytą to strzelę fotki.
[#493] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dorian3d, post #491

Trochę grałem na apollo 40 m.in. Dune 2, seria Ishar, Monkey Island, Settlers, AB 3D, AB 3D 2, Indiana Jones Fate of Atlantis, Dungeon Master 2 i nie zaliczyłem zwiechy. Nie miałem innych kart być może na innych jest mniej zwiech.
[#494] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@R_J_MacReady, post #492

70 zł to przepłacił
[#495] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dorian3d, post #494

Zazdrościsz, że za 70 pln dostał taki konfig? Jak już ktoś wcześniej napisał na tym forum okazje się zdarzają tylko trzeba być w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze ;)
To chyba Twój text, który napisałeś po nabyciu Blizzarda 060, A1200 w towerce.
We wrześniu nabyłem Apollo 1240/33MHz i 16MB Ram za 50 pln od kolegi, któremu karta leżała w szafie. Jakiś miesiąc temu dostałem za free od zupełnie mi nieznajomej osoby prawie 80 dysków DD - znalazłem się w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze :-p

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2012 12:09:24 przez dominiqr
[#496] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@wuk, post #493

To chyba zasługa układu mach 131 w Apollo bo też gry, nawet te najstarsze, nie sprawiają problemów.
[#497] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@dominiqr, post #495

Otóż to.

Ja na pchlim targu, gumtree a nawet allegro jakoś wyrwałem okazję z czego miałem dużą satysfakcję.
[#498] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Hubez, post #497

Nasz znajomy Handlarzyna oraz mądrala wystawił perełki po okazyjnej cenie
link
Naprawdę żal mi tego człowieka, no ale cóż, nie każdy musi być idealny :D

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2012 15:04:09 przez superbonio
[#499] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@superbonio, post #498

Ale dlaczego żal ty też jesteś handlarzem komputerowym wszędzie Cię pełno , a teraz sprzedajesz w stanie krytycznym Amigę 4000 za sporo przesadzoną cenę pomysł
[#500] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@marcin1982, post #499

Może i znajdą się osoby z którymi Ten obywatel nie jest JESZCZE pokłócony, na każdym prawie forum jest zbanowany, no i chyba o czymś to świadczy.
To że wszędzie mnie pełno to oczywiście zasługa tego że nie mam co robić z wolnym czasem.
Co do mojej Amigi 4000, to jeżeli stan byłby krytyczny to bym jej nie sprzedawał tylko wyrzucił, a że mam sporo sprzętu i jest mi on nie potrzebny to go sprzedaje cena nie jest na pewno przesadzona. Dodam że ostatnio na Amibayu poszła sama płyta do wspomnianej amigi też naprawiana po wylanej baterii i za grubo ponad tysiąc. Ja natomiast sprzedaje sprzęt z GWARANCJĄ i stanem faktycznym oraz BEZ ŚCIEMY.
[#501] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@superbonio, post #500

Gdybym miał kasę to bym ją adoptował
[#502] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #501

Mnie też zawsze marzyła się 4000-ka, ale na marzeniach się skończyło.
[#503] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@superbonio, post #498

Nieładnie jest podpier... kogoś z kim się interesy nie udały (nie wnikam kto zawinił), proszę spojrzeć na komentarze....

Po drugie, w sławnym zagłębiu "używek z zachodu" uzyskujesz sprzęt za grosze , a nie że masz go pełno i jest zbędny...

...więc najpierw zamiast wytykać kogoś, że jest handlarzyną, radzę spojrzeć wpierw na siebie....
[#504] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@R_J_MacReady, post #503

Komentarze mówią same za siebie, wystarczy sobie je poczytać. Chyba za niewinność nie banuje się nikogo na forum. Nie chodzi tutaj o moje interesy z nim, bo nawet nie chciałbym ubić muchy w WC z nim.
Po drugie, w sławnym zagłębiu "używek z zachodu" uzyskujesz sprzęt za grosze , a nie że masz go pełno i jest zbędny...

Niestety nie trafne spostrzeżenie, wystawki mnie nie interesują gdyż nic tam ciekawego nie ma poza starymi meblami oraz rupieciami.
Jeżeli nie wierzysz że posiadam full sprzętu Amigowego oraz nie tylko, to zapraszam do obejrzenia mojej kolekcji. Pokażę też tobie F-ry oraz rachunki szczególnie za sprzęt Amigowy i zobaczymy czy są tam wspomniane przez Ciebie "Grosze". To że np. dla ciebie 1000zł. jest groszem, to dla mnie i dla innych na pewno nie.
[#505] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@superbonio, post #500

Zgadzam się, cena nie jest przesadzona, praktycznie w sam raz. I warta uwagi.
A i zawsze można komuś podesłać płytę do prawie-pełnej reanimacji i też będzie fanie ;)
[#506] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@superbonio, post #498

Haa! 100PLN za 20 dyskietek?! I jakie uzasadnienie, że niby HD-ki się kaszanią w Amidze a DD nie? No ciekawe. Facet chyba zwariował. Dobrze, że aktualnie ma baniaka, bo już by tu pluł jadem...
[#507] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@mccnex, post #506

Fakt cena z kosmosu, ale z drugiej strony jego graty - jego prawo. Ty jako potencjalny kupujący możesz wyrazić swoją dezaprobatę ... nie kupując. Inna sprawa, że mamy parę osób które z miesiąca na miesiąc powolutku windują sztucznie cenę na allegro, ale to też wina kupujących że zgadzają się na takie kwiatki poprzez kupowanie. Gdyby np. takich dyskietek nie sprzedał przez rok, to może obniżyłby cenę do np. 90 zł
[#508] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@mccnex, post #506

Co powiedzie natomiast na samo pudełko po dyskietkach za prawie 35 zł ?
[#509] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@posylus, post #508

Mieszkam aktualnie w okolicach Gorzowa i przejezdzalem kiedyś obok Stilonu, a wiem że ludzie z tych okolic są sentymentalni, więc dla niektórych może to być niezła pamiątka z byłego miejsca pracy wielu gorzowian.

PS. Żart oczywiście

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2012 10:48:14 przez glichtanski
[#510] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@posylus, post #508

Stilon to fabryka z Mojego miasta Stilon jest potęga i Basta
link
link
link

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2012 14:05:46 przez Dorian3d
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem