[#541] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#542] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#543] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#544] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#545] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#546] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#547] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#548] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#549] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#550] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#551] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#552] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#553] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#554] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@stachu100, post #526

Czy w środku jest 040 czy 060 można się przekonać dopiero po wybebeszeniu. A z tego co kojarzę to i tak 060 jest w wersji EC...
Efekty są liczone nie przez CPU tylko przez dedykowane hardware. Dlatego procek może być słabiutki.

Na "tabliczce znamionowej" wyszczególnione powinno być czy ma DV i czy jest (o ile mnie pamięć nie myli) "rendering acceleration" (czyli właśnie 060-ka).
A co do efektów - tam w sumie nie ma żadnego układu, który by wspomagał efekty - poza kompresją.
[#555] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#556] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@RadoslawF, post #1

Zwłaszcza, że na pytania o inne sprzedawane przedmioty odpowiada natychmiast
[#557] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@_arti, post #556

Już jest 304 zeta :) Za komputer o niewiadomym stanie :)
Tak działa wiara, ludzie licytujący wierzą że działa
[#558] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@kjb666, post #557

Ja mam tylko nadzieje, ze zaden kretyn nie kupi amigowych gier w cenie po 110zl od naszego zabanowanego kolegi
(bo jesli kupi, to do polowy 2013r Ishar 3 bedzie w cenie Wiedzmina 3 na PS3)

Wielka szkoda, ze talent i pomyslowosc amigowcow ujawnia sie tylko w trakcie handlu klasyka na alledrogo, a nie przy tworzeniu nowego softu dla niego... ;)
[#559] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@selur, post #558

Od pewnego czasu walczę na alledrogo o jakąś sensowną przyjaciółkę by powrócić do korzeni amigownia. Chyba powoli dam sobie spokój z wiarą w to, że można ją kupić za sensowne pieniądze (A600/1200) bez spotykania "fiutów", którzy celowo podbijają cenę. No cóż... Taki urok serwisów aukcyjnych, "koników", i takie prawa handlu :D. Szkoda, że czasem jest to po prostu oszustwo.
[#560] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@kjb666, post #557

Znam ten ból... sam kiedyś wydałem blisko 500 za nie sprawną a1200 z niesprawnym oprzyrządowaniem.
I już omijam takie aukcje szerokim łukiem (no chyba że coś na części potrzebuję, ale nie za każde pieniądze)
[#561] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@amper, post #559

Spróbuj dać ogłoszenie na PPA lub zobacz Amibay. Nie staraj się kupić na siłę. Cierpliwość naprawdę popłaca(węcej zostaje w kieszeni).
[#562] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Tomski, post #561

Jestem cierpliwy aż do bólu :). Już mam dojście do sprzętu także nie widzę dna problemu :D.
[#563] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Tomski, post #561

"Nie staraj się kupić na siłę. Cierpliwość naprawdę popłaca"

O wlasnie! OK
Dodam, ze w zeszlym roku (2012) nabylem sprawna A600 za 100zl, podczas gdy krzykacze twierdzili, ze prawa rynku sa jedne i za mniej niz 200zl nie da sie kupic.
Warto olac naganiaczy z PPA i szukac dalej OK
[#564] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@amper, post #559

A ktoś przystawia ci pistolet do głowy żebyś coś kupił poprzez znane serwisy aukcyjne?
[#565] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Tom Rain, post #560

A mnie dziwi, że za sprzęt określony jako "nie znam stanu, sprzedaję jako niesprawny" albo "nie mam jak sprawdzić" (czyli prawie zawsze ewidentnie zrąbany) ludzie licytują po parę stówek.

Kupiłem ostatnio A1200 z niewielką CF i dodatkami za 400,- to też chyba za drogo, ale przynajmniej działa. Może jestem właśnie tym czymś co brzydko określa Amper ;) ale nie mogłem już dłużej czekać, póki żonka patrzyła na moje fanaberie życzliwym, aczkolwiek zdziwionym okiem.

Ostatnio obserwowałem licytację starej mydelniczki C64, niesprawdzonej, bez zasilacza, z paskudnymi zdjęciami, gdzie 7 gości licytowało ponad 2 stówki a obok działająca podobna mydelniczka schodziła za ledwie 40zł. Może była wypełniona prochami? ;)
.
[#566] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@rePeter, post #565

bo jak mowi przyslowie "Tylko Polacy to tacy idioci"

Bylo glosno jakis czas temu i jak widac branza handlu nie ma znaczenia, poki idioci beda kupowac puty handlarze beda sprzedawac - Spowiedź handlarza
[#567] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@selur, post #566

Tak, czasami postępowanie ludzi jest co najmniej niemądre, nieraz patrze na aukcje
i zastanawiam się czy umyka mi coś, jakaś informacja która usprawiedliwia wysoką cenę
licytowanego przedmiotu. Natomiast to nie jest tylko przywara polaków, odnoszę się do:
"Tylko Polacy to tacy idioci"

Mieszkam w angli i teraz panuje tu szał pał na lalki monster high, moja żona
obserwuje aukcje i ceny nieraz wielokrotnie przewyższają cenę lalek w sklepie
które są dostępne cały czas i można je też kupić przez internet. Jak to
wytłumaczyć, lenistwo, głupota... nie mam pojęcia. Czasami po prostu
ludzie są jak stado baranów, a może to mit że na aukcji zawsze taniej.

Rozumiem że mieszkając w Polsce narzeka się na Polaków, tak było i ze mną.
Teraz, gdy mieszkam poza granicami naszego kraju, nauczyłem się jednego
zachód potrafi się dobrze zareklamować i ukrywać swoje wady. A ludzie
wszędzie są tacy sami - są idioci i są mądrzy.
[#568] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@stachu100, post #564

Nikt mi nic do głowy nie przystawia. Długo nie śledziłem cen sprzętu, osprzętu do Amigi. Pamiętam tylko jak w 1999 roku kupowałem Apollo1240/40 - nową - za 1100 zł wyszła mi z ratami. BlizzardyIV chodziły z ramem za 350zł a swoją A4k zamieniłem na A1200 z BPPC175MHz. S3 kupiłem za 430 od Metala z eFunzine, z resztą handlowało się Amigami i nie raz jeździłem po Polsce by sobie coś dokupić do A1200 jednak najbardziej...żal mi mojej A3k w desktopie. Teraz to wszystko jakaś choroba. Nawet wtedy sprzęt był o wiele tańszy niż obecnie i nie był tak sztucznie windowany do góry - chodzi mi o popularne serwisy aukcyjne. Nie będę się rozpisywał na ten temat bo nie mam na to najwyraźniej ochoty. Ostatnio na tablicy znalazłem ciekawe ogłoszenie - A500 z 1mega za 130 zł w mojej okolicy. Traf chciał, że było to ogłoszenie z listopada 2012.
[#569] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Radek_Cz, post #567

Zgadzam się. Przyznam się, że też zdarza mi się zaryzykować z zakupem gratów do amigi, ale wyznaczam sobie granicę, której nie przekroczę. Generalnie brakuje możliwości kupienia nowego klasyka, a AINC nic z tym nie robi.
[#570] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Radek_Cz, post #567

Rozumiem że mieszkając w Polsce narzeka się na Polaków, tak było i ze mną.
Teraz, gdy mieszkam poza granicami naszego kraju, nauczyłem się jednego
zachód potrafi się dobrze zareklamować i ukrywać swoje wady. A ludzie
wszędzie są tacy sami - są idioci i są mądrzy.

Brawo za te słowa. W mojej Ojczyźnie wiele spraw i zachowań mnie irytuje, ale najbardziej żałosne i poniżej krytyki są kompleksy i swoisty sadomasochizm, czy wręcz o ironio - Polonofobia, wyglądająca jak plucie w pędzącym pociągu przez okno, pod wiatr.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem