[#691] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@selur, post #689

jak my nie bedziemy sprzedawac amig za krocie, to pozdychacie z glodu wiec cieszcie sie, ze w ogole robimy wam laske

No, jakby "laske" robili, to pewnie niektórzy by się poważnie zastanowili
[#692] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Duracel, post #691

Dorzucę swoje trzy grosze (chociaż pewnie ktoś inny o tym już wspominał nie raz) - jeśli ktoś wystawia sprawdzoną, sprawną Amigę za milion dolarów - OK - nie widzę w tym nic nazdwyczajnego. Znajdzie się kupiec, to obaj będą zadowoleni. Ale jeśli ktoś wystawia wyciągnięty ze strychu szrot i nie jest w stanie nawet podłączyć go do gniazdka celem podstawowego sprawdzenia i chce za to nie wiadomo jakich pieniędzy twierdząc, że to antyk/unikat i "ten, co pod brzuchem konia" wie co jeszcze, to jest to imho, coś nie tak już.

PS: fajna, niesprawdzona klawiaturka jest w dziale "Giełda" za 300PLN
[#693] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@_arti, post #692

No to ja dodam 3 grosze. Kupiłem kartę Pamięć zorro Ram. Widzę taniocha kupuje.
Za chwilę sprzedający wystawia Kolejną
myślę może ma dwie. Ale tu już licytacja mija pewien czas i co "karta uległa udzkodzeniu" ?
Dobra mniejsza z tym. Zapłaciłem i poczekałem parę dni. Wysłałem maila czy wysłał kartę może dojdzie przed sobotą. Odpisał że tak. Ok. Czekam. W wigilę poniedziałek podjechałem na pocztę główna. Nic do mnie nie ma. Napisałem do sprzedającego żeby podał numer nadania przesyłki to sprawdzę w necie może gdzieś utkneła przed świętami. Opisał że nie ma go tam skąd wysłał paczkę? I nie ma numeru obecnie . Ok. Czekam po nowym roku piszę dalej o numer. Odpisał że jestem natrętny że jak będzie miał czas to to sprawdzi. Mija kolejny tydzień nic. Obecnie mija miesiąc a ja dalej nie mogę doprosić się ani karty ani numeru nadania. W miedzy czasie kombinuje z jakimiś dziwnymi mailami z allegro o dopłatę? Podobno chciał mi kasę zwrócić. Nic takiego z sprzedającym nie ustaliłem. Wypisuje że "A, że paczki nadal nie ma no to tak się już zdarza. Czasami się mści wykorzystywanie czyiś błędów" O co chodzi ?
Rozumiem że człowiek ma prawo się pomylić ale można napisać że coś nie teges. A nie pisać że paczkę wysłał itd. Wiem że są to małe pieniądze ale nie odpuszczę dla zasady.
Obecnie w trakcie korespondencji nie wytrzymałem i napisałem że jest oszustem. To odpisał że jestem złodziejem ?? Pachnie zniesławieniem. Napisałem że jest oszustem bo ile można się prosić o głupi numer nadania ? I tylko wymówki że nie ma go na miejscu że nie będzie angażował innych. ??
A no oczywiście sprzedający jest użytkownikiem naszego portalu.

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2013 19:44:50 przez Dark_luke
[#694] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #693

Przyznam, że ja też jak kupuję coś do klasyka to ciągle w strachu, czy mnie ktoś nie wystawi. Kiedyś tak nie byłó, a teraz nie wiem czy sprawne a cena jak za sprawne. Czasem człowiek się skusi, ale to wtedy moja wina.
[#695] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@_arti, post #692

Tutaj też rodzynek.
Facet za swoją głupotę, którą ujawnił w opisie aukcji powinien rozpędzić się w kierunku najbliższej ściany (i to nie z płyty g-k tylko z betonowej wzmacnianej grubymi drutami, żeby nie pękła) przybierając przy tym pozycję koziorożca walczącego o prawo do samicy i pier....ąć w nią łbem, po czym udać się w kierunku ul. Poznańskiej 15 w Gnieźnie (zakład psychiatryczny) celem leczenia.

Sorry, zawrzało we mnie. Takich kretynów powinni właśnie tam zamykać.

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2013 20:19:41 przez dominiqr

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2013 20:20:21 przez dominiqr
[#696] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@dominiqr, post #695

Ten jest leszy. Zdjęcia robione w deszczu gratulacje.
[#697] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #693

Czlowieku TO NA CO CZEKASZ?

Opisz w osobnym watku cala sytuacje i podaj nam jego dane, zeby kazdy z PPA wiedzial kto tu jest oszustem.
Jak kazdy przemilczy takie moim zdaniem wazne incydenty, to te waly beda sie ciagnac w nieskonczonosc a pozniej jeszcze przyjdzie karaluch_med i powie, ze FRAJER sie zali na PPA, bo chcial kupic tanio a przeciez kazdy wie, ze tanio to oznacza oszustwo i ze kupujacy jest oszustem.

No rany ludzie co z wami?
Wala was w d... na kazdym kroku i nikt nie potrafi wskazac palcem kto was wali?
[#698] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@selur, post #697

Pana Dark_luke`a wali w d... niejaki Nexus_24 z Knurowa.
Haaaallloooo... Nexus_24... jesteś tutaj na ppa?
[#699] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@dominiqr, post #698

A Nexus_24 to ......
[#700] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#701] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#702] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Duracel, post #671

Jeżeli taka cena będzie na każdej stacji to znaczy, że w danym momencie taka jest wartość rynkowa benzyny.
Naprawdę nie rozumiesz popytu i podaży???
[#703] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#704] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#705] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#706] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#707] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#708] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@lekarz_med, post #702

Jeżeli taka cena będzie na każdej stacji to znaczy, że w danym momencie taka jest wartość rynkowa benzyny.
Naprawdę nie rozumiesz popytu i podaży???

Chłopie, po co się upierasz i dalej udajesz mądrale kiedy wychodzisz na głupca?

My rozumiemy czym jest podaż i popyt więc przestań wałkować tę kwestię w kółko, natomiast do Ciebie nie dociera, że są sprzedawcy, konsorcja, którzy są cwanymi naciągaczami, i że są międzypaństwowe instytucje handlowe, pilnujące aby faktycznie działał mechanizm podaży, popytu i zdrowej konkurencji, a nie cwaniactwa, pazerności i układów.

Instytucje te nakładają olbrzymie kary na takich oszustów. Zatem albo jednak coś nie teges z Tobą w zakresie rozumowania i pojmowania, albo udajesz niedowład umysłowy z czystej przekory.

Już Cię widzę, jak jutro jedziesz na stację, patrzysz na cenę, a tam 15zł za litr i mówisz sobie że to prawo rynku, prawo popytu i podaży i nie doszukujesz się tam żadnej zmowy rafinerii czy hurtowników. Normalnie aż żal mi Ciebie :)

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2013 22:02:08 przez Duracel
[#709] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#710] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#711] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#712] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#713] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #699

Zgadnie ktoś ?
[#714] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #713

Wydedukowałem że Benedykt wystawił kartę za 3,50 (bo się pomylił), Ty ją kupiłeś bo po prostu wisiała aukcja za niską cenę.

Reszta to sprawa między Wami i allegro ;)
[#715] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#716] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@kjb666, post #714

A za błędy trzeba płacić
[#717] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #713

Nietrudno zgadnąć kto ostatnio sprzedaje grę Szalter...
No no...
[#718] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@stachu100, post #717

no i wątek wyciszony jeśli oszustem okazał się jeden z adminów
Benedeykt brawo
[#719] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@_arti, post #692

To jest niezłe. Cena wydawała się kusząca, ale jak przeczytałem opis to "scenka" opadła. Gratuluje pomysłowości sprzedającemuOK Po uruchomieniu na mrozie to już na pewno ten sprzęt nie zadziała
[#720] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@kjb666, post #714

Sprawa jest do wygrania przez kupującego, bo pamiętam parę lat temu, że ktoś wygrał na aukcji samochód za jakieś kilkanaście czy kilkadziesiąt złotych. Sprzedający chciał się wycofać, sprawa trafiła do sądu i gościu który wygrał aukcję dostał auto za swoją wylicytowaną cenę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem