[#721] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@glichtanski, post #719

Pisałem o tym kilka wątków wyżej :-p
[#722] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@dominiqr, post #721

W tym natłoku wymiany poglądów jakoś pominąłem twój wpis
[#723] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@glichtanski, post #722

A3000 /klik/ - kto pierwszy ?
[#724] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Robii_k, post #723

Wziąłbym ale wypompowałem się już w tym miesiącu na sprzęt retro.
Od kilku miesięcy przeznaczam kilka stówek na tego typu rzeczy. W styczniu koniec, w lutym już ustalone kolejne zakupy.

Tak BTW - Wy też macie w swoim miesięcznym budżecie jakieś siano na tego typu rzeczy?
[#725] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@dominiqr, post #724

A jakże :D Miesięcznie parę złotych przelewam na "konto Amigowe" :)
[#726] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@PrzemasIII, post #725

No i stało się. Kliknąłem Kup Teraz. Za podobną cenę sprzedałem swoją poprzednią Amigę 3000, chociaż moja miała Retinę BLT Z3 i poprawiony SCSI.
[#727] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Tom Rain, post #716

Co do wystawionej omyłkowo aukcji, to nie jest tak do końca. Tylko pieniądze trzeba oczywiście zwrócić, ale w przypadku odmowy wydania towaru i wyjaśnienia sprawy kupującemu, w razie założenia sprawy przez kupującego, sprzedający i tak może wygrać. Gdzieś to było opisane, w razie czego niech się prawnik wypowie. Co innego w przypadku aukcji która trwa kilka dni bez ceny minimalnej, w tedy sprzedający nie ma odwrotu, musi sprzedać za cenę końcową.
[#728] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@PrzemasIII, post #725

Poszła i chyba do forumowicza: G........i.
Miłej zabawy.
Może i gotówka by się znalazła, jednak już miejsca w mieszkaniu brak.
[#729] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Robii_k, post #723

Cholera. Obudzilem sie 10 minut za pozno...
[#730] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@glichtanski, post #726

Teraz widać jakim budżetem miesięcznie dysponujesz na retro sprzęt ;)

A tak poważnie - Gratuluję!
Ładna A3000 z klawiaturką bez "umlautów" i osprzętem.
[#731] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@glichtanski, post #726

Bardzo ładny komputer, gratuluję OK

Na marginesie trzeba dodać, że ten sprzedawca ma bardzo uczciwe ceny, a sprzedaje tam widzę jeszcze bardzo ładną CDTV w komplecie z czarnym monitorem.

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2013 12:13:06 przez Duracel
[#732] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@glichtanski, post #726

Gratulacje!!!
Jak już będziesz ją miał ślina, to wrzuć do galerii zdjęcia środka Amisi, z zewnątrz zadbana ciekawe jak w środku.
[#733] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Robii_k, post #732

Gdyby tylko A3000 miała AGAtę... to już bym ją łyknął :)

Tak BTW - Wy też macie w swoim miesięcznym budżecie jakieś siano na tego typu rzeczy?

Też tak miałem do niedawna, teraz próbuję stworzyć jedną machinę do wszystkiego (co prawie mi się udało, wysprzedaję sprzęt Amigowy inny niż A1200 i zbieram na przeróbkę Apolla1240 przez Staszka) resztę sprzętu pomalutku sprzedaję. Część już trafiła na Allegro.

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2013 12:36:02 przez R_J_MacReady
[#734] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Duracel, post #731

Zastanawiałem się właśnie nad CDTV ale pojawiła się Amiga 3000
[#735] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@R_J_MacReady, post #733

Gdyby tylko A3000 miała AGAtę... to już bym ją łyknął

Dokładnie, tylko to mnie hamuje przed kupnem :)

Swoją drogą dlaczego nikt nie zrobił żadnej karty rozszerzeń z kośćmi AGA do A3000 i tym bardziej do A600? Czy teoretycznie jest to projekt niemożliwy do zrealizowania?
[#736] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Duracel, post #731

Też ładna i cena wydaje się odpowiednia jak za kpl.
Sprzedawca ma też C128D z monitorem /klik/, a jak sobie przypominam ktoś z forum chciał takiego kupić.
[#737] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Robii_k, post #736

niedługo wystawiam swoją CDTV, z 4MB Ramu, kontrolerem dysku SCSI, cały komplet a sama jednostka w pięknym stanie wizualnym.
[#738] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Robii_k, post #736

Ja kiedyś polowałem na C128D ale w plastikowej obudowie. Z rączką do noszenia. Nie żebym chciał to gdzieś targać ze sobą ;)
[#739] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@glichtanski, post #734

A kupiłem ją od carriona :)
[#740] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@glichtanski, post #738

Mi bardziej odpowiada ta bardziej klasyczna wersja obudowy, czyli z wzoru C-64.
[#741] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Robii_k, post #732

mogę wam wrzucić fotki - tą Amigę sprzedałem jakieś pół roku temu właśnie temu kto ją teraz na allegro wystawił i sprzedał :)
Amiga 3000 była kupiona z UK...

a zresztą, oto fotki:

http://electrique.pl/a3000/1.jpg
http://electrique.pl/a3000/2.jpg
....
http://electrique.pl/a3000/15.jpg

zmieniajcie ręcznie cyferki od 1.jpg do 15.jpg

tu bateria:
http://electrique.pl/a3000/8.jpg

to już wiesz co kupiłeś - sprzęt ode mnie, czyli oszusta-handlarza , który amigi trzyma na strychu, buahaha ;) dziękuję Wam za przyczepienie mi etykietki bo ośmieliłem się sprzedać inną a3000 z "dziurami" w obudowie, która u mnie była OK, a u kogoś się popsuła bo ktoś kiedyś wyjął z niej baterię, ale nie do końca wyczyścił, ale oczywiście mnie się oberwało.

acha - w tej z allegro bateria została oczywiście usunięta - ale niestety już zaczynała korodować. Oby też tam nic nie było.

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2013 13:35:52 przez highend

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2013 13:40:51 przez highend
[#742] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@highend, post #741

Dzięki za fotki, a czy oprócz kickstartu wymieniałeś coś wcześniej? SCSI? Buster? Czy jest tam stacja dyskietek HD?
[#743] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@glichtanski, post #742

nic w niej nie wymieniałem - kupiłem taki zestaw w UK i taki sam sprzedałem. Ten co Tobie sprzedał troszkę go uszczuplił i wsadził jak widzę Niemieckie "handbuchy" ;). Baterię usunął, ale lepiej tam to poczyść jeszcze. Ami była w ostatniej wersji (tej najlepszej) - zatem zakup bardzo dobry. Buster/SCSI nie pamiętam, ale chyba był najnowszy wsadzony.
[#744] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@highend, post #743

[#745] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Duracel, post #720

Najzabawniejsze jest to że jakiś czas temu sam narzekał że został oszukany.
W jednym z maili sam proponował żeby złożyć sprawę na policji. A teraz nazwał mnie złodziejem.
To nie jest normalne.
Wystawia dysk w dziale giełda ludzie bierzcie okazja. I tak go wam nie wyśle bo wystawił przez pomyłkę.

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2013 16:53:28 przez Dark_luke
[#746] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #745

Ktoś to ładnie ujął:
"Kali kraść krowa - to dobrze! Kaliemu kraść krowa - o to bardzo źle!".
[#747] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@stachu100, post #746

Proszę a teraz bezszczelnie wystawia kartę którą kupiłem na allegro w dziale giełda.
No i jak to o nim świadczy. Teraz się nie wymiga że ją wysłał i paczka zaginęła.
W ogóle jej nie wysłał i teraz ja sprzedaje ponownie.
[#748] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #747

Benek, dla tego marnego ćwierć srebrnika????
Warto było zostać kolejnym oszustem z Allegro?
[#749] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@stachu100, post #748

Widocznie dla niego warto.
Jest oszustem i tyle. Gratuluje portalowi takiego redaktora.
Do tej pory nie jeździłem SACP i jeśli nie wyśle mi tej karty specjalnie przyjadę i narobię mu siary.

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2013 17:47:28 przez Dark_luke
[#750] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #749

Czy można prosić o przedstawienie tego całego zajścia z Twojej strony raz jeszcze?
Wydaje mi się że ktoś mieszał w moderacji i niestety nie wiadomo o co chodzi...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem