[#811] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@GumBoy, post #810

Dajcie już Artiemu spokój, to w porządku chłopak. Wywinął głupi numer za małolata zanim zdążył się zastanowić nad konsekwencjami, a potem żałował utraconej reputacji dla zyskania paru głupich PLN. Z pełną wiedzą o tym przekręcie i niejednokrotnie wysyłałem mu później różne rzeczy do naprawy lub upgrade'u i za każdym razem w 100% solidnie się wywiązywał. Ludzie potrafią wyciągać w nioski i się zmieniać - w tym na lepsze.

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2013 11:51:14 przez mccnex
[#812] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@mccnex, post #811

Każdy kiedyś coś miał za paznokciami, grunt to żeby w ogóle dojrzeć do pewnych rzeczy na zasadzie empatii.
Jak mawiał Antyfanes "Największa satysfakcja w życiu, to świadomość, że nikogo się nie skrzywdziło"
[#813] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Duracel, post #812

mądre
[#814] Re: Ceny na Allegro, część 3.
Drogo chce pomysł
http://allegro.pl/amiga-500-plus-i2960627195.html
[#815] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#816] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #814

Ważne, że obudowa biała bądź szara, klawisze nie pożółknięte... Nie ważne czy bebechy są sprawne, dlatego cena taka wysoka - wielu deklaruje się opisem, w którym pisze "kolekcjonerska" albo "gratka dla kolekcjonera". Dosyć często po otwarciu obudowy widać nie masy kurzu a ślady po płynie niewiadomego pochodzenia. Aaaa, i dioda czerwona :D. Z pasji wielu ludzi uczynić możliwość zarobkowania i nabijania w butelkę.

ps. wszystkich jako OT.

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2013 14:42:44 przez amper
[#817] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Duracel, post #812

Jak mawiał Antyfanes "Największa satysfakcja w życiu, to świadomość, że nikogo się nie skrzywdziło"

IMHO. Nie da się.

"Jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził". Ja bym się bardziej tego trzymał.
[#818] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@amper, post #816

Cena w zasadzie była by ok, gdyby była w oryginalnej obudowie pomysł Pół biedy jeszcze, gdyby była od innej A500+ pomysł
Drogo, bo w tej cenie, to można kupić lepszy okaz pomysł
[#819] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #818

Skąd podejrzenie że obudowa nie jest oryginalna ?
Pod koniec produkcji A500 wkładano do nich niewykorzystane płyty od pluskwy, sprzedający zobaczył różnicę w cenach między pięćsetką a pluskwą więc chce ją sprzedać jako pluskwę.

Znawcą od pięćsetek nie jestem ale zdaje się w tych pięćsetkach z płytami pluskwy nie montowali baterii a może i zegarów. Może ktoś to potwierdzić ? Była by możliwość ustalenie co jest co.

Pozdrawiam
[#820] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #814

http://allegro.pl/commodore-amiga-500-a500-sprawna-dziala-zobacz-i2976489417.html

O Boże! Ma naruszone plomby i pożółkniętą klawiaturę ! Ale i normalną cenę. Szkoda, że bez zasilacza i reszty no ale też "kolekcjoner" także .

ps. dlaczego nasze posty są OT?

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2013 14:58:11 przez amper
[#821] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@RadoslawF, post #819

A nie jest przełożona z innej Amigi? pomysł
[#822] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #814

ze 130zł może i warte
[#823] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@RadoslawF, post #819

Przecież on tą Amigę wystawia od przeszło 6 miesięcy non stop.
Był(jest) użytkownikiem PPA i był o tym wątek.
Płyty 500+ z 0,5MB bez zegara i baterii to normalna rzecz w późniejszych 500.
Wystarczy wstawić 1 układ przelutować parę zworek i dołożyć pamięci i będzie 1MB na płycie jak w prawdziwej 500+.
[#824] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@RadoslawF, post #819

W A500 montowali PCB A500+, ale bez 1MB oraz Super Denise, czyli OCS, a nie ECS. Zwykła A500, tylko że z nowszą rewizją płyty gł.
[#825] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@flops, post #824

Ja mam płytę pluski w obudowie A500 ale z SuperFatAgnusem i Super Denise. Sprawdzałem wiele razy i wszystko się zgadza z ECS.
[#826] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#827] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#828] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#829] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#830] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#831] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#832] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#833] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #793

a czemu nie wystawiles mu negatywa skoro oszukuje? (pytam serio, na allegro kupilem kiedys cos raz, i nie wiem czy maja taki mechanizm jak ebay gdzie sprzedajacy nie moze wystawic negatywa jak zaplacisz za towar)
[#834] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@R_J_MacReady, post #832

Ale się chlew tu zrobił. Ten post to całkowity śmietnik. Wygląda jak polemika na GG.
Panowie i Panie (jeśli są) proszę o jakieś merytoryczne wypowiedzi. Odpowiedzi prywatne są denne, jedno krótkie zdanko i ot cały komentaż.
Proponuję zamknąć cały wątek i powinien być nowy np. Produkty z Allegro. Ceny są zawsze jakie są, czy niskie czy wysokie kogo to obchodzi.

Konflikty personalne powinny zostać przeniesione do rzeźni z nowym tyt. np. "Stanek vs Bąbel - próba wyłudzenia"

A tak mamy co mamy, "mud & shit" w wątku....
[#835] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Valwit, post #833

Bo chciałem tego uniknąć.
[#836] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#837] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #835

ale czemu? zeby innych oszukal? gdyby kots mu wczesniej wystawil to i sam bys widzial ze istnieje ryzyko.
a o pozew bym sie nie bal, benek jak zwykle mocny w gebie, ale jak przyjdzie co do czego to o ile koledzy nie pomoga to bedzie cichutko siedzial. tym bardziej ze jakos nie wierze zeby swoja dzialanosc handlowa mial stosownie zalegalizowana.
[#838] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#839] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Valwit, post #837

Chciałem to załatwić w sposób cywilizowany jak to inni sugerowali dogadać się. Ale widzę że się nie da. Będzie się upierał przy swoim że ją wysłał. Dopiero po miesiącu napisał że się pomylił że zgubił numer nadania itd. Poza tym nie chcę mieć pierwszego negatywa bo do tej pory zawsze się dogadywałem i ze sprzedającymi i z kupującymi. A było tego 396 i właśnie z tym 397 są problemy. Ale widzę że to taki typ człowieka lepiej iść na udry. Poza tym jak on został oszukany to z lamentu stworzył nowy wątek aby wylać żale. No nic chyba tak zrobię aby ostrzec innych.
[#840] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #839

zerknij na forum allegro moze, bo imo benek nie powinine miec prawa wystawic ci negatywa. zaplaciles, a on nie wyslal. do tego sprzedaje ten sam towar, i sciemnia ze wyslal. próba wyłudzenia dopłaty tez dochodzi do tego. i wszytsko za 5 litrow benzyny. ludzka glupota niegdy nie przestanie mnie zadziwiac :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem