[#961] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@mccnex, post #960

Ja kiedyś wysyłałem Atari lub C64, koszt wysyłki dałem 30zł. Kupujący stwierdził że za dużo, odpisałem mu że odeślę resztę z wysyłki.
Wysłałem jako wartość i na warunkach szczególnych (ostrożnie), zapłaciłem równe 30 zeta
[#962] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@kjb666, post #961

A ja zwróciłem kiedyś różnicę za wysyłkę. Na ogół trafiam z kosztami, ale tam nie byłem pewien, bo niewymiarowe było (chyba). Nie pamiętam co to było, ale kupujący był w pozytywnym szoku, to miłe być docenionym (chyba w komentarzach) za uczciwość. Muszę poszukać.
[#963] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@mccnex, post #953

dziękuję
[#964] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Skiba, post #955

Daj spokój te Dune to gniot. Wydanie ponowione z ponowionego to jak podróba
[#965] Re: Ceny na Allegro, część 3.
Ktoś się chce pozbyć za prawie 1000zł pomysł
http://allegro.pl/minimig-ver-1-1-ob-crystal-sd1gb-zasilacz-mysz-i2971088898.html
[#966] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #965

Dla mnie realna wartość takiego Minimiga to jakieś 400-500zł.
[#967] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #965

Tego nawet obudową nazwać nie można. Nie pojmuję jak można nie zakotwiczać portów choćby do jakiejś metalowej obudowy przez stosowne kołki. Po czasie potrzebne będzie odświeżanie lutów bo wsio popęka.
[#968] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #965

Cena niższa niż sklepowa ale chętnych brak.
Można za niższą cenę do podobnej lub nawet lepszej konfiguracji doprowadzić zwykłą A600. Bez ryzyka finansowego bo Amigi i osprzęt do nich zyskuje na wartości w odróżnieniu od wszelakich neoAmig gdzie ceny na rynku wtórnym mocno spadają.

Pozdrawiam
[#969] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@RadoslawF, post #968

Niższa, bo używana? pomysł
[#970] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@RadoslawF, post #968

Ja Minimiga uważam mimo wszystko za Amigę, bo wyznacznikiem tego jest dla mnie programowa kompatybilność i precyzyjnie, ściśle określone, wąskie przeznaczenie (żadne uniwersalne urządzenie do bycia Amigą, Atari, PeCetem i sokowirówką) urządzenie mające być konkretnie Amigą)

Jego główny problem polega na tym, że zalety jakimi są:
- małe gabaryty
- stosunkowo młoda elektronika (niska awaryjność)
- łatwość obsługi

...nie uzasadniają takiej ceny, tym bardziej, że ma również istotne wady

- brak obudowy stylistycznie zbliżonej do klasycznych Amig (co dało by jej większe poczucie przynależności do rodziny Amigi)
- brak FFD, HD i systemu
- brak możliwości odpalania tytułów pod AGA (eksperymenty to nie wszystko)
- brak (z tego co się orientuję) perspektywy uzyskania wydajności Amigi 060
[#971] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Duracel, post #966

Tak, zgadza się, tyle mniej więcej wynosi koszt części i płytki (przy 2 MB ramu jeszcze obudowa).
[#972] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@amper, post #967

Złącza są przylutowane do płytki w miejscach nie tylko połączeń elektrycznych, ale także "mas". W wielu starych komputerach złącza joysticka były o wiele gorzej zamocowane i jakoś się nie urywały (np. Atari 800XL). Jedynym problemem tej obudowy jest to, że płytka się kurzy. Ogólnie konstrukcja płytki jest mocno niewygodna jeżeli chodzi o projektowanie obudowy do niej...
[#973] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@gorzyga, post #972

To nie chodzi o częstość wyjmowania i wkładania ( ) a o nieszczęśliwe wypadki. Zahaczenie nogą o kabel itp. Miejmy nadzieję, że u posiadaczy minimiga nie leży on często na podłodze. Co innego z pecetami. Nawet mnie zdarzało się raz niechcący wyrwać kabel z portu vga ale na szczęście nie był przykręcony do niego. Ale oczywiście masz rację. Teraz jakość wykonania połączeń lutowanych a także konstrukcja portów są o niebo lepsze. A miałem okazję naprawy pewnego lapka. Nieszczęsna dziewoja prawie wyrwała kabel vga z gniazda na płycie bo zaczepiła nogą za wiszący kabel. Nie pomogło nic...nawet przelutowanie nowego portu. Mniejsza z tym co to było :).

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2013 14:26:12 przez amper
[#974] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #965

superbonio ? Porównajcie lokalizację w Allegro z danymi na mapie amigowców i jego danymi w profilu. I nie za prawie 1000 zł tylko za 750zł, a to jest różnica.

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2013 16:33:13 przez glichtanski
[#975] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #965

Zwracam sie z oficjalna prosba do administracji, by wszystkie posty Parallaxa zaczynajace sie od "http//" byly zamieniane na linki
[#976] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@_arti, post #975

Albo niech dostaje ostrzeżenia i sam poprawnie linkuje
[#977] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@glichtanski, post #976

Zbanować go OK
[#978] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #977

Dokładnie, zlewa nasze grzeczne prośby, to go przykrócić.
[#979] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Ender, post #978

Ile jest warte? pomysł
allegro.pl/amiga-1200-unikalna-okazja-skrzynia-z-drewna-i2976289664.html
To od nas chyba w galerii jest to, albo się mylę pomysł
[#980] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Ender, post #978

A nie widzicie, że on to robi celowo i tylko go karmicie?
[#981] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#982] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@GumBoy, post #980

Mylisz się w zupełności, nie celowo, wyjaśniłem wyżej pomysł
I nie offtopujcie, tylko dyskutujmyOK

Jak jest tylko jedno takie eleganckie pudło, to ile może być warte? pomysł

E: #981 GumBoy: Nie, znowu się mylisz pomysł Masz już 1149 pomysł

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2013 20:04:53 przez parallax
[#983] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #982

Ostrzeżenie za brak prawidłowego linkowania. Po to jest BBCode na portalu, aby go stosować. Zalecam stosować się do tego.

Pewna część postów została przeniesiona do innego wątku.
[#984] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@mailman, post #983

No dobra, niech Ci będzie mailmanku pomysł

Link z posta 979
Czy to pomoże w ożywieniu dyskusji? Zobaczymy pomysł
[#985] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #984

Te pudełka były wystawiane wiele wiele razy.
Zależało mi na pudełku do 500. Pisałem do gościa miał pomyśleć i takie też dać ale widzę że olał sprawę i dalej trzaska tylko do 1200.
[#986] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #985

Czy ta karta WiFi zadziała na sterownikach PRISM z A1200?

PCMCIA
[#987] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Tomski, post #986

Manual od Prism2 "mówi", że Elsa AirLancer MC-11 jest na liście błogosławionych przez w/w sterownik.

Teraz pewnie sępy po kartę się zlecą zaskakując przy tym sprzedawcę, że karta warta jest 100 pln ;)
... i tym oto sposobem sami sztucznie zawyżamy ceny na Alledrogo.

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2013 22:05:43 przez dominiqr

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2013 22:06:07 przez dominiqr
[#988] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@dominiqr, post #987

Czy ta obudowa jest oryginalna?pomysł
http://tnij.org/uda2
Te chyba nie miały czerwonej diody? pomysł
Hęę? pomysł
[#989] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@dominiqr, post #987

Przeglądałem ten manual, dałem szukanie Airlancer, i nie znajdywałem tej karty. Gdy wpisałem Elsa to od razu znalazła się i sądzę, że mylisz się. Jest napisane, że pracuje(patrzę na piecu i mam poprzestawiane trochę plus krzaczki i staje się to mało czytelne). Chyba zaryzykuję te parę złoty i sprawdzę...
[#990] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@parallax, post #988

Na jednym ze zdjęć dioda od Floppy tak jakby świeci na pomarańczowo,ale na wcześniejszym widać że jest zielona. Czerwona dioda jest chyba dolutowana przez użytkownika. Według opisu na BBOAH, wczesne wersje miały czerwoną diodę power i zieloną diodę floppy, późniejsze miały zieloną diodę power i pomarańczową floppy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem