[#878]
Re: Ceny na Allegro, część 3.
@Dark_luke,
post #843
Założyłem spór na allegro zobaczymy jak to działa.
Działa beznadziejnie, tzn. m.w. jak spór tutaj tyle, że gorzej, bo wgląd w dyskusję i wywalanie kawy na ławę mają tylko strony sporu i Allegro :>
A już pisałem jakiś czas temu swoją historię związaną ze sporem z oszustką. Allegro ma regulamin, ale można z pełną odpowiedzialnością stwierdzić, że egzekwują ten regulamin tylko w punktach w których mają jakiś konkretny zysk. Reszta to mowa trawa i teksty o "pełnym wsparciu prawnym" i ewentualnemu "udostępnieniu informacji Policji".
Efekt był taki, że dostałem negatywa z tekstem, że jestem chory bo kupiłem coś co chciałem naprawić i że nie tędy droga :] Kupiłem dwie konsole PS3 z usterką opisaną i znaną jako YLOD. Po odebraniu okazało się, że obydwie konsole są złożone z kompletnie wszystkich uszkodzonych podzespołów. Pani tłumaczyła się, że się na tym nie zna, a konsole od kogoś tam dostała, ale w opisie jak byk było napisane YLOD, a w innych jej aukcjach wystawiane były inne konsole i podzespoły do nich.
Odnalazłem panią bodaj na NK a tam na zdjęciach konsole PS3 i X360 w szafeczce pod telewizorem i jakiś Pan łysawy... ale Pani się nie zna :> No może i się nie znała, ale jej cwany mężulek zapewne znał się doskonale i wykorzystał manewr na konto na biedną, nieświadomą białogłowę :)
Oczywiście zanim spór założyłem i wystawiłem negatyw chciałem domagać się zwrotu pieniędzy za mijający się z prawdą opis, ale to wszystko co gwarantuje Allegro, to tylko iluzja i tworzenie pozorów. Oni są mistrzami w wysyłaniu pocztowych ponagleń o 11zł zalegającej wpłaty, albo w akcentowaniu niepodważalności swoich decyzji przy abstrakcyjnym kasowaniu ich zdaniem "nielegalnych przedmiotów" jak np. kasety z Italo-Disco z hologramami z lat 90. Żadne wyjaśnienia ich wtedy nie interesują, żadne próby wysłania dowodów na legalność. Moderator na pytanie skąd wnioski, że to pirackie kasety napisał, że "kierował się swoją intuicją". Nie pomogło odwoływanie się wyżej i wystawianie kolejny raz z dokładniejszym opisem, bo dostałem ostrzeżenie, że jeszcze raz to zrobię i zbanują konto. Po prostu cwane państwo w państwie na którym żerują oszuści, którzy często są lepiej chronieni od uczciwego, detalicznego sprzedawcy, ponieważ oni płacą większe prowizje i sa bardziej opłacalni dla Allegro.
Ostatnia aktualizacja: 26.01.2013 11:52:21 przez Duracel