[#901] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #900

Bez jaj :). Czyli co? Jakiś link do tego...
[#902] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@amper, post #901

Własnie szukam ale coś wyszukiwarka działa do postów od stycznia 2012 a wcześniejszych swoich nie mogę odnaleźć.
[#903] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #902

No to sobie chociaż przypomnij nieco i opisz :). Patrząc na komentarze i ocenę nie dostrzegłem nieprawidłowości. Przed moim strzałem poszła płyta A600 z 37.300 od tej samej osoby. Nie wiem w czym mógłby być problem w naprawie taśmy klawiatury?
[#904] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@amper, post #903

Po pierwsze sprzedający-kupujący ma dwa konta. I dlatego nic nie zauważysz. I to jest nagminne.
Naprawiałeś kiedyś taką taśmę? Ja przez 600 i te cholerne taśmy pozbyłem się tego g#%#%.

Ostatnia aktualizacja: 26.01.2013 15:31:36 przez Dark_luke
[#905] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #904

Mnie się udało ale zawsze pozostaje inna możliwość podpięcia tegoż ustrojstwa. Dam radę. Jak się nie uda to będę kombinować. Robiłem już kilka interfejsów do A1200 wg. pomysłu Banana, który to ładnie opisał. Użyłem sobie interfejsu z A500 ale jeśli to nie przejdzie to będę się posiłkować czymś innym. Wziąłem to pod uwagę gdy strzelałem.
[#906] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@amper, post #905

Dla mnie jest to nie wiarygodny sprzedający i już.
[#907] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #906

No w porządku :). Dla niektórych to aż 112zł a dla mnie możliwość zrobienia fajnej maszynki do Amigowania. Miałem taką samą w 96 roku do 4ch mod i była przednia zabawa :). Zobaczymy co z tego wyniknie. Jak do tej pory nie mam złych praktyk z allegrohandlarzynami. Może przyszedł czas .
[#908] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@amper, post #907

Dasz radę.
A tu 8MB+14MHz od Blizzarda do A500/klik/, szkoda że pewnie niesprawna.
[#909] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Robii_k, post #908

Co z tego jak cena i tak poleci do góry OK
[#910] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #909

A poleci, to pewne bo taki to kolekcjonerski rarytas, że ho ho!
[#911] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@mccnex, post #881

Trochę to leci bananową republiką, bo gdyby w Polsce było prawo rzeczywiście chroniące obywateli, to albo Allegro bardziej by się przejmowało oszustami albo już dawno zakończyłoby swoją działalność pod ilością kar i odszkodowań jakie musieliby wybulić za oszustwa jakich dokonano za ich pośrednictwem.

Bo to jest problem dotyczący praktycznie wszystkich dziedzin w Polsce. Jak słucham pieprzenia, że w sklepach sprzedają dzieciakom alkohol i nikt sobie nic z tego nie robi, albo że firma wędliniarska, albo inny sklep wprowadza na rynek przeterminowane produkty, albo jakieś wręcz niejadalne i sanepidy i inne instytucje nie potrafią z tym nic zrobić, to nasuwa się prosty wniosek - wszyscy robią w swoje gniazdo i mają to gdzieś nie pojmując, że szkodzą sami sobie.

Tego naprawdę nie rozumiem, bo sądzę, że jest w Polsce duży procent ludzi uczciwych, którzy chcieli by to wszystko zmienić. Wystarczyło by przecież zarejestrować proceder sprzedaży alkoholu przez taki sklep, zamknąć sklep z olbrzymią karą, żeby nie mogli działalności na nowo otworzyć, nagłośnić sprawę i na 100% w ciągu tygodnia we wszystkich sklepach takie praktyki by się skończyły. To samo kluby nocne, wspomniani producenci mięsa i wędlin, czy choćby portale aukcyjne.

Co do braku pomocy ze strony Allegro w mojej historii i sukcesie w Waszych przypadkach... no cóż, trafiłem na babę, od tamtej pory sprawdzam co jakiś czas czy coś wystawia i nie widzę działalności. Być może mieliście bardziej ewidentne przypadki, może mieliście większy obrót na Allegro itd.

Amiga 600 ta z drugiego linka śliczna co dobrze uwidocznił sprzedający na fotkach. Też na nią zerkałem, ale nie mam funduszy na takie wydatki. Ostatnio kupiłem SIO2SD w obudowie do Atari i MOH Warfare z GROMem na PS3 więc budżet na ten miesiąc wyczerpany na własne przyjemności :)
[#912] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#913] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#914] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#915] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Allegro, część 3.
[#916] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Hellena, post #915

CDTV
Sprzedający pisze w mailu, że nie wie czy wszystko na 100% działa, więc lepiej uważać z zakupem.
[#917] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Skiba, post #916

W opisie o tym ani słowa. Stan techniczny ocenia na bardzo dobry ?
[#918] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #917

Pytałem o to czy wszystko działa, cd, klawa fdd itd, pisze, że musiałby podłączyć i sprawdzić, wole nie kupować.
[#919] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Skiba, post #918

Znaczy wycofałeś się z aukcji widzę ?
[#920] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #919

Tak. Bo jeśli nie wiadomo czy działa, to po co kupować?
[#921] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Skiba, post #920

A to, o co chodzi? A500 z klawiszem C= /klik/ za 420zł?
[#922] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Skiba, post #920

A ja bym kupił. Z tym że mam już jedną CDTV i troszkę mnie to hamuje...
[#923] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Robii_k, post #921

To taka specjalna wersja A500 dla ludzi którzy nie maja co z pieniędzmi robić
[#924] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@R_J_MacReady, post #922

Ładna jest, ale nie wiem czy warto
[#925] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Skiba, post #924

Trochę osprzętu jest...
[#926] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Skiba, post #924

Ta też piękna, tylko szkoda, że rewizja 4.1:(
[#927] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Skiba, post #926

A co w tym złego ?
[#928] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #927

Czytałem już o różnicach, z działaniem kart turbo, scandoublerow wewnętrznych na port wideo. Jest trochę tego, sam indi nie wchodzi do tej płyty, trzeba przelutować kondki.
[#929] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Skiba, post #928

A2000 jest piękna, pierwsza DUŻA Amiga. Na SACP widziałem ładny egzemplarz. Bezcenne
[#930] Re: Ceny na Allegro, część 3.

@Dark_luke, post #900

Założyłeś już sprawę w centrum sporów?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem