[#911]
Re: Ceny na Allegro, część 3.
@mccnex,
post #881
Trochę to leci bananową republiką, bo gdyby w Polsce było prawo rzeczywiście chroniące obywateli, to albo Allegro bardziej by się przejmowało oszustami albo już dawno zakończyłoby swoją działalność pod ilością kar i odszkodowań jakie musieliby wybulić za oszustwa jakich dokonano za ich pośrednictwem.
Bo to jest problem dotyczący praktycznie wszystkich dziedzin w Polsce. Jak słucham pieprzenia, że w sklepach sprzedają dzieciakom alkohol i nikt sobie nic z tego nie robi, albo że firma wędliniarska, albo inny sklep wprowadza na rynek przeterminowane produkty, albo jakieś wręcz niejadalne i sanepidy i inne instytucje nie potrafią z tym nic zrobić, to nasuwa się prosty wniosek - wszyscy robią w swoje gniazdo i mają to gdzieś nie pojmując, że szkodzą sami sobie.
Tego naprawdę nie rozumiem, bo sądzę, że jest w Polsce duży procent ludzi uczciwych, którzy chcieli by to wszystko zmienić. Wystarczyło by przecież zarejestrować proceder sprzedaży alkoholu przez taki sklep, zamknąć sklep z olbrzymią karą, żeby nie mogli działalności na nowo otworzyć, nagłośnić sprawę i na 100% w ciągu tygodnia we wszystkich sklepach takie praktyki by się skończyły. To samo kluby nocne, wspomniani producenci mięsa i wędlin, czy choćby portale aukcyjne.
Co do braku pomocy ze strony Allegro w mojej historii i sukcesie w Waszych przypadkach... no cóż, trafiłem na babę, od tamtej pory sprawdzam co jakiś czas czy coś wystawia i nie widzę działalności. Być może mieliście bardziej ewidentne przypadki, może mieliście większy obrót na Allegro itd.
Amiga 600 ta z drugiego linka śliczna co dobrze uwidocznił sprzedający na fotkach. Też na nią zerkałem, ale nie mam funduszy na takie wydatki. Ostatnio kupiłem SIO2SD w obudowie do Atari i MOH Warfare z GROMem na PS3 więc budżet na ten miesiąc wyczerpany na własne przyjemności :)