Wszystkie wklejone obrazki mają przeciętną grafikę.
Robbo (1989) - piękna gra, gram do dzisiaj w kolejne części na emulatorze Atari. Kiedyś ubolewałem że na C64 jest tylko pierwsza część.
Spy vs Spy (1984) - fajna gierka, trochę w nią pograłem na Atari, przeciętna grafika
Tomhawk, pierwszy raz zobaczyłem przed chwilą na YT, przeciętna grafika.
Fighter Pilot, pierwszy raz zobaczyłem przed chwilą na YT, przeciętna grafika.
Seafox, pierwszy raz zobaczyłem przed chwilą na YT, przeciętna grafika.
Seawolf II, pierwszy raz zobaczyłem przed chwilą na YT, przeciętna grafika.
Pong - świetna gra, pierwszy raz zagrałem na takim automacie, na dworcu w Katowicach, grafika jedyna w swoim rodzaju.

Arkanoid II - świetna gra! Grafika przeciętna.
Amaurote, pierwszy raz zobaczyłem przed chwilą na YT. Nawet podoba mi się grafika, nie szkodzi że jest czarnobiała. Z pewną niepewnością,
jednak dopisujemy do listy.
Mr. Do - świetna i kultowa gra, przeciętna grafika.
Montezuma's Revenge - WIELKI HIT! Przeciętna grafika.
Collosus Chess - świetna gra, przeciętna grafika.
Archon - fajna gra, przeciętna grafika.
Conflict in Vietnam - pierwszy raz zobaczyłem przed chwilą na YT, słabiutka grafika.
Eastern Front 1941 - pierwszy raz zobaczyłem przed chwilą na YT, przeciętna grafika.
MULE - pierwszy raz zobaczyłem przed chwilą na YT, graficzna porażka.
IK+ - kultowa gra! Grafika przeciętna.
Karateka - przeciętna grafika.
Aktualnie na liście gier z dobrą grafiką mamy cztery pozycje:
Zybex
Ninja Commando
Draconus
Amaurote
W co grałeś w latach 80, bo chyba w nic. Frogger był tak popularny, że powstała 2 część, to była gra w którą robiliśmy sobie zawody. River Raid i Galaxian to były gry jakie miał wtedy każdy.
Grałem w dużo rzeczy w drugiej połowie lat 80-tych. Głównie na automatach (w salonach gier) i na Atari u kolegi w podstawówce. No właśnie przeważnie w Boulder Dasha, Robbo i River Raid.

Jednak Froggera nie miał, tą grę znam z automatów. Frogger 1 na wszystkie platformy jest fajny, ale dwójka to porażka. Jeśli chodzi o C64, to mi się podoba tak naprawdę tylko Frogger 93 - https://www.youtube.com/watch?v=sgBaw2MJuEA
Jednak nic nie przebije wersji MAME - https://www.youtube.com/watch?v=HSLDom9tK7M
River Raid i Galaxian to niesamowite hity! Na Atari River Raid jest rzeczywiście lepszy, bardziej "sterylny", a w tego typu przeciętnej grafice to pomaga.
Z tej listy wywaliłbym Ninja Commando, nudna gra, Draconus też jest w sumie nudny, ma fajną czołówkę i muzykę, znam bardziej wciągające platformówki.
Z tej listy nie wyrzucimy Ninja Commando i Draconusa, poniewaz to jest lista gier z dobrą grafiką, a nie lista najlepszych gier i hitów. Bo jest wiele platformówek z przeciętną grafiką, które wyprzedzają Ninja Commando 3x. Jednak to jest lista gier z dobrą grafiką i mamy aktualnie cztery pozycje.