[#271] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@ZbyniuR, post #270

No tak, ale czasami ma rację.

Ostatnia aktualizacja: 21.05.2023 07:11:13 przez amikoksu
1
[#272] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@amikoksu, post #271

Swoją drogą, to na tym nagraniu z posta 269 to też nie są wszyscy zdrowi na umyśle.
1
[#273] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@amikoksu, post #272

Nie kliknąłem i nie zamierzam. A że ma trochę racji, cóż, nawet popsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje dobrą godzinę, ale to za mało by na nim polegać.
[#274] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@ZbyniuR, post #273

Lepiej nie polegać na ludzikach zza szkiełka. No i nie klikaj, nie psuj sobie nerwów.

Ostatnia aktualizacja: 21.05.2023 08:32:37 przez amikoksu
[#275] Re: AmiParty 28 - obecny status

@Zetar, post #30

Ostatnia aktualizacja: 21.05.2023 22:30:51 przez niebuszewo
[#276] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@ZbyniuR, post #273

nawet popsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje dobrą godzinę

czyli popsuty zegar działa lepiej niż późniący się / śpieszący. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
[#277] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@snajper, post #276

Śmiała teza. Jednak myślę że przybliżona choć nieprecyzyjna informacja o godzinie jest bardziej użyteczna niż taka która zwykle różni sie o wiele godzin od prawdy, w dodatku nie wiemy kiedy bardziej a kiedy mniej. :)

@amikoksu - Dzięki za zrozumienie. Też myślę że gdybym obejrzał jakieś denerwujące mnie treści to by mi sie zachciało w komentarzach prostować jakieś krzywe prawdy, i wdawać w dyskusje z niereformowalnymi fanami Maksia. Po co mi to? Jako swój własny lekarz, psycholog i doradca odradzam to sobie. ;)
[#278] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@ZbyniuR, post #277

Rosyjscy dezerterzy i ochotnicy w tym byli jeńcy utworzyli proUkraińskie bojówki "Wolna Rosja" i atakują Rosyjskie placówki, nawołując do obalenia reżimu Putina.

A Holandia i Dania przekażą Ukrainie kilkadziesiąt F16, ich piloci już sie szkolą w Polsce, co ma potrwać 4 miesiące. Stratedzy już sie zastanawiają jak to wpłynie na pole walki.

A słyszeliście o tym że Ruscy chcą od nas odszkodowanie za 2WŚ i żądają byśmy im oddali Ziemię? Co za szmaty.
[#279] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@ZbyniuR, post #278

Tu jest więcej o tych Rosyjskich buntownikach chcących obalić ich niszczącą kraj władzę.
[#280] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@ZbyniuR, post #279

A tu tak.
[#281] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@selur, post #1

"Seryjny Samobojca" nawiedza Rosje.
Prawdopodobnie to ten sam samobojca, co mordowal polskich politykow po "katastrofie" smolenskiej w 2010 roku ok, racja

2
[#282] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@selur, post #281

urraaaa, na ruskich! bije, boksuje Pupin trzęsie portkami jak małpa z Pitfalla!

[#283] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@snajper, post #282

Nie wytrzymałem. Obejrzałem może z pierwsze 2 minuty i wyłaczyłem. Takie zero jedynkowe myślenie i vlogi tego typu są szkodliwe i są poniekąd nawoływaniem do wojny, jej gloryfikacją oraz podsycaniem prowojennych nastrojów. Żenujące gó$#^no od ludzi oceniających sytuację z wygodnego fotela daleko od konfliktu. Ta prowojenna narracja robi się chora, podobnie jak roszczeniowa postawa ukraińskiego aktorzyny. A ten vloger jak chce to niech sam łapie za karabin do spółki z tobą snajper i romantyczną pieśnią "uraa na ruskich" na ustach. Życzę przyjemnych wrażeń siedząc w okopach ze szczurami. Ja chcę pokoju, spokoju, dobrobytu i owocnej ludzkiej współpracy bez względu na kolor skóry czy wyznawaną religię. Historia niczego nas nie nauczyła jako ludzkość. Niby technologicznie przemy do przodu ale mentalnie nadal średniowiecze wyłazi nam z butów.

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2023 20:21:43 przez uroboric_tom
3
[#284] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@uroboric_tom, post #283

Czy taki wątek to nie polityka? Zamknąć.
[#285] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@uroboric_tom, post #283

Akurat średniowiecze w porównaniu z dzisiejszymi czasami stanowiło epokę światłą i może poszczycić się dziełami prawa, sztuki czy kultury którym współcześnie nie jesteśmy w stanie nawet dorównać.

Zadziwia mnie myślenie, że mając smartfona ludzie już nie będą się mordowali, kradli, czy napadali.
To czy masz w ręku oszczep czy laptopa przecież nic nie zmienia jeśli chodzi o ludzką naturę czy mentalność.

A jeśli chodzi o Rosję to proponuję poczytać prof. Andrzeja Nowaka np. "Wojna i Dziedzictwo" tak by mieć nieco pojęcie czym się stało to państwo po Jelcynie. Eseje prof. Nowaka z przed kilkunastu lat na temat Rosji aktualne w 100% dzisiaj... polecam.

A najlepiej być zdrowym i bogatym niż takim chorym i biednym. Można tak chcieć, ale co z takiego chcenia jak się nic nie robi w tym kierunku...
[#286] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@Dopuser, post #285

[#287] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@ZorrO, post #286

Nawet dzieciakom nie odpuszczają:
1
[#288] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@selur, post #1

W ramach ciekawostki.

W Odessie byl zalozony serwer Quake 3.
Od kilku nie jest dostepny. Ich strona inrernetowa rownierz.
[#289] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@Phibrizzo, post #288

Ruskie znowu wszczynają wojnę światową. Ciekawe na czyje zlecenie?
[#290] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@koczis, post #289

Zlecenie o utrzymywanie konfliktu poszło od kapitału z Wall Street. I nie do Rosji ale do ukraińskich kryminalistów (polityków i oligarchów) i baranów z Brukseli.
1
[#291] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@uroboric_tom, post #290

Lepiej tak nie pisz, bo zaraz cię okrzykną płaskoziemcą, ruską onucą, putinowcem, antysemitą, homofobem, rasistą, faszystą i że głosisz teorie spiskowe i mowe nienawiści.

Nie można mieć prawa własnego zdania. Trzeba gadać jak idzie główna linia propagandy.

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2025 12:18:49 przez amikoksu
1
[#292] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@amikoksu, post #291

No ale sam się wpisuje w tę narrację. Przecież gdyby Ukraina się poddała Rosyjskim warunkom pokoju to wojna by się skończyła. Tylko, że Rosyjskie gwarancje bezpieczeństwa są niewiarygodne ze względu na operację wojskową, która złamała poprzednie gwarancje. Rosja się nie cofnie, a Ukraina się nie podda. Konflikt będzie trwał również z innych powodów takich jak konflikt w Gazie no i jeszcze superkorporacje potrzebują pola do testowania robotyki i nieludzkiej inteligencji. Rozwój jest najważniejszy i na to idą ogromne środki. Wyścig o dominację w tej przestrzeni trwa. Kto to zatrzyma? Powiedz coś nie tak to wpadniesz pod ciężarówkę (dotyczy polityków), wojskowych zawsze można wysłać na szkolenie do Ukrainy skąd albo nie wrócą, albo będą śpiewać jak inni.
[#293] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@koczis, post #292

Nie wiem jak jest i jak by było, bo nie mam szklanej kuli. Nawet nie śledzę w ogóle tego co się tam dzieje, bo dla mnie nie ma to sensu. Nie czytam i nie słucham portali informacyjnych, tv. Ale wiem jaka jest stygmatyzacja jak ktoś ma inne zdanie.
[#294] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@amikoksu, post #293

Nie wiem jak jest i jak by było, bo nie mam szklanej kuli. Nawet nie śledzę w ogóle tego co się tam dzieje, bo dla mnie nie ma to sensu. Nie czytam i nie słucham portali informacyjnych, tv. Ale wiem jaka jest stygmatyzacja jak ktoś ma inne zdanie

Ja tam trochę śledzę niedorozwój rządzących tym burdelem, by mieć czas na reakcję w postaci zaopatrzenia się w papier toaletowy, bo nie mam zamiaru się szarpać z desperatami. Haha
[#295] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@uroboric_tom, post #290

A zlecenie na wywolanie tego konfliktu w formie pelnowymiarowej to od kogo poszlo?
Od P., ktory ma manie wielkosci.
Rynki finansowe w Ameryce bardzo szybko sie dostosowuja do zmian na swiecie.
A kazda wojna to zysk dla przynajmniej jednej strony, bo inaczej nie byloby wojen.
Wiec nie dziwne, ze rynki chca zarobic tez na tej wojnie.
P. chce zajumac ziemie, glownie przez to, ze sa tam bogate zloza surowcow.
Byc moze ma racje, i wojny beda teraz prowadzone o kontrole nad surowcami, ktorych na Ziemi jest ograniczona ilosc.
A nowe technologie wymagaja coraz wiecej rzadkich surowcow.
Co widac po sporze USA-Chiny o metale ziem rzadkich.
Byc moze kosmiczne gornictwo bedzie rozwiazaniem tego problemu.
Ale wedlug mnie to najwczesniej za parenascie lat, tak zeby bylo to oplacalne finansowo i mozliwe technicznie.
[#296] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@Don_Adan, post #295

Byc moze kosmiczne gornictwo bedzie rozwiazaniem tego problemu.
Ale wedlug mnie to najwczesniej za parenascie lat, tak zeby bylo to oplacalne finansowo i mozliwe technicznie.

Smiech
Normalnie skecz tego cwierc wiecza.
Chlopie my sie z tego kawalka skaly i za 150 lat nie ruszymy z taka technologia jaka mamy, a Ty mowiszo parenastu.
Od po wojny nic kompletnie w tej materii sie nie zmienilo. Nawet Musk dalej kultywuje te same napedy robiac co chwile smietnik
na orbicie powodujac to ze sie przez niego nie przebijemy (pewien czlowiek nawet oglosil taka teorie).

Ostatnia aktualizacja: 26.09.2025 13:24:20 przez Phibrizzo
[#297] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@Phibrizzo, post #296

Zbigniew Brzeziński nie żyje, ale jego słowa są aktualne.
https://www.youtube.com/watch?v=48eU9tMbnqg
1
[#298] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@Phibrizzo, post #296

Tylko to juz sie dzieje (platyna):

link

Swiat i technika zmienia sie bardzo szybko.
Wiec to moze byc juz za parenascie lat.
Myslisz, ze po co Chinczycy i Amerykanie chca leciec na Ksiezyc?
Zeby tam wydobywac surowce, ktorych jest malo na Ziemi typu Hel-3.
Na pewno na poczatku nie bedzie to jak w grze Millenium 2.2.
Ale SpaceX Muska robi olbrzymie postepy.
Tak szybko tworza/testuja/rozwalaja nowe statki, ze to moze byc kwestia paru lat, kiedy odpowiedni statek wydobywczy moze byc zbudowany.
Pewnie bazowany na jakiejs nowej wersji SpaceShipa.
Na razie to Ksiezyc I Mars sa celem, ale potem na pewno kosmiczne gornictwo bedzie priorytem.
Ewentualnie kolonizacja Marsa.
[#299] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@Don_Adan, post #298

Wszystko rozbija sie o wzgledy ekonomiczne.
Wydobywanie i transport surowcow musiby byc kosztowac tyle co bilet na autobus a nie miliony dolarow.
Zrobisz kilka kursow tam i spowrotem i okaze sie nagle ze nastepnego nie bedzie bo sie skonczyly zasoby na Ziemi zeby to zrobic.
Glownym problemem jest grawitacja z ktora jak narazie nie wygralismy.
I tak mozemy sie cieszyc ze jest taka a nie inna. Bo gdyby byla troche wieksza to nawet papierowego samolocika bys sobie nie puscil.
Grawitacja jest jedynym hamulcem obecnie ktorego nie mozemy przezwycierzyc.
Pokonanie jej kosztuje bardzo duzo energii.
Musk moze chce dobrze ale zabiera sie od tego od dupy strony. Widac nigdy nie ogladal filmow S-F.
Gdyby ogladal to by wiedzial ze zamiast puszczac jakies statki na Marsa to by najpierw zbudowal baze wypadowa na orbicie puszczajac male jednostki a nie od razu z grubej rury.
[#300] Re: Ruskie znowu wszczynaja wojne swiatowa

@Phibrizzo, post #299

Z tego co mi wiadomo to człowieka na księżycu jeszcze nie było i długo nie będzie. Problem z zabójczym promieniowaniem. Jedyne rozwiązanie to autonomiczne roboty. Stąd to parcie w SI jak i robotykę. Wyścig trwa.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem