Wątek zamknięty
[#1] Posty z wątku o grze Jump
...

Ostatnia aktualizacja: 13.07.2024 08:37:03 przez mailman
[#2] Re: Jump! (Amiga Yoomp)
cytując klasyka z Chłopaki nie płaczą "nie wydaje mnie sie"
[#3] Re: Jump! (Amiga Yoomp)
Chyba trzeba będzie zrobić jakiś zbiorowy pozew, bo inaczej nic z tego nie będzie.
Ma ktos doświadczenie w tego typu sprawach?
5
[#4] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Ralpheeck, post #3

Tak, prawnicy.
4
[#5] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Ralpheeck, post #3

Ludzie, co wy? Opamietajcie sie!
4
[#6] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Phibrizzo, post #5

Chyba kpisz, ktoś inny powinien się opamiętać - najwyższa pora.

Planowany termin wysyłki: wiosna 2022r.

Ja, jak pisałem wcześniej, daję czas na załatwienie sprawy do końca czerwca, potem trzeba działać jak napisano powyżej.

Ostatnia aktualizacja: 11.06.2024 08:56:09 przez Jacques
8
[#7] Re: Jump! (Amiga Yoomp)
A to nie dostał nagrody za najlepszą grę na pixel hell 2024???
3
[#8] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@RokiS, post #7

Znaczy, że jak? Przerobił grę na historię o kulce która skakała w kolejce do bram Pixel Hell'u?
2
[#9] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Madman, post #8

Dooobre
[#10] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mikecios, post #9

chyba se jaja robicie z tym sądem ?
na kolege Amigowca !
4
[#11] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@HOŁDYS, post #10

Nie ma kolegów jeśli chodzi o kasę.
2
[#12] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@HOŁDYS, post #10

sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie...

wiem że hazard jest nielegalny ale może by stworzyć ankietę w której wyrazimy przez nasze głosy opinię co wyjdzie prędzej Jump! czy Yoomp!

Ostatnia aktualizacja: 11.06.2024 17:23:11 przez RokiS
[#13] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@RokiS, post #12

...czy może UniTHOR.
2
[#14] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@RokiS, post #12

dac mu atari!!!
[#15] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@juen, post #14

Za fajne (i protoplasta Amigi)
[#16] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@juen, post #14

eee za co chcecie mnie karać!!!

to może być taka mała konkurencja Polska vs Anglia
kto pierwszy wyda ten lepszy język

Ostatnia aktualizacja: 11.06.2024 19:48:22 przez RokiS
[#17] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Ralpheeck, post #3

Ja mam (jako poszkodowany w podobnej sprawie). Przyznam, że nie chciałbym być w skórze Kefira gdy ruszy machina windykacyjna. Gdy każdy założy sprawę (nie jest to za specjalnie trudne) i wybierze innego komornika do wykonania wyroku, to oprócz kwoty długu każdy zdejmie z niego także swoją opłatę za przeprowadzone czynności (parokrotnie to przekraczy wartość niedostarczonego produktu). Na jego miejscu wolałbym po prostu oddać kasę jeżeli ktoś o to prosi.

To że nie loguje się na ppa nie znaczy, że wyparował. Żyje, bo jest nadal aktywny w internecie.

Być może za sprawą stoi jakaś prywatna tragedia, bo przecież ta gra była praktycznie gotowa na jesieni 2022 (widziałem ją live w Krakowie, w parze z Unithorem). Hazard, alkoholizm, ciężka choroba, albo zwykłe przewalenie kasy i nie ma za co jej teraz wydać i głupio się przyznać. Chowanie głowy w piasek jednak nie rozwiąże problemu, a zapowiada się, że niedługo dojdzie do zaognienia sprawy. Przykre.
[#18] Re: Jump! (Amiga Yoomp)
KEEFIR! KEEEEEEEEFIR!!!! Gdzie jesteś?! Odezwij się, bo armia komorników już się niecierpliwi w blokach startowych...
5
[#19] Re: Jump! (Amiga Yoomp)
Super, ciesze sie ze wrociles do zdrowia.
Ja jednak poprosze o zwrot, i sobie zwyczajnie daruje Twoja gre.
Dzieki za wyrozumialosc. Tez prosze o uszanowanie mojej decyzji i nie wchodzenie w dyskusje.
Jak potrzebujesz email i order number to pm.
17
[#20] Re: Jump! (Amiga Yoomp)
Ta gra to nie mój temat, ale mimowolnie byłem świadkiem dyskusji.
Jeśli miałeś ptoblemy zdrowotne to oczywiście życzę zdrowia.

Natomiast piszesz, że w tym czasie poświęciłeś tyle czasu na przygotowanie okładki. Np. tydzień na samą tylko korespondencję na poprawienie pierwszego projektu; projektowanie kolejnych układów kafelków; napisanie dodatkowej funkcji do edytora...

A pomimo takiego zaangażowania w projekt, przez tyle miesięcy nie znalazłeś czasu aby jednym tylko zdaniem ugasić ten pożar, który poniekąd spowodowany był właśnie Twoim milczeniem.

Teraz niemal zamykasz wszystkim usta stwierdzeniem:
Nie mam zamiaru więcej tego komentować ani wchodzić w jakiekolwiek dyskusje.

Jak dla osoby z boku, wygląda to tak sobie. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
19
[#21] Re: Jump! (Amiga Yoomp)
Bez wchodzenia w dyskusję...
Poproszę zwrot moich pieniędzy. Wiadomość PW z numerem konta wysłałem ci 15.03.24 o 17.42.
12
[#22] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@prz, post #20

Dokładnie. To on odleciał i jeszcze bezczelnie pisze o 'poważnym traktowaniu'...
11
[#23] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@prz, post #20

A pomimo takiego zaangażowania w projekt, przez tyle miesięcy nie znalazłeś czasu aby jednym tylko zdaniem ugasić ten pożar, który poniekąd spowodowany był właśnie Twoim milczeniem.

Sprawa już była przeze mnie wyjaśniana i nie mam zamiaru ciągle się powtarzać. Nie widzę żadnego sensu żeby co miesiąc robić kopiuj-wklej jednej i tej samej informacji na forum ppa. Nie wiem co takiego nowego wniesie do sprawy powtarzanie co chwilę tego samego? Odezwałem się w momencie kiedy mam do pokazania postęp prac nad grą. Wklejanie co miesiąc identycznych postów "dlaczego jeszcze nie ma gry" uważam za pozbawione jakiegokolwiek sensu.
3
[#24] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Kefir_Union, post #23

Tak tylko wez pod uwagę ze ludzie ci wpłacili za prawie ukończona gre kilka lat temu…maja prawo byc wkur..l

Ja po podobnej akcji jak twoja gra wycofałem sie z finalizacji preorderow

A zdrowka oczywiscie zycze
15
[#25] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Kefir_Union, post #23

Wklejanie co miesiąc identycznych postów "dlaczego jeszcze nie ma gry" uważam za pozbawione jakiegokolwiek sensu.

Może Ty tak uważasz.

Ale inaczej mogą czuć się ci, którzy kasę zapłacili, wiele miesięcy szerze Ci kibicowali i gdy termin odbioru tego za co zapłacili zaczął coraz bardziej mocno się odwlekać, nie dostawali miesiącami żadnej informacji zwrotnej od tego, który tę kasę przyjął. A to jemu powinno najbardziej zależeć na tym, aby być wobec kupujących fair.

A teraz na dodatek sam piszesz, że tak naprawdę >świadomie< trzymałeś ich miesiącami bez jakiejkolwiek informacji, pomimo tego, że widzisz jaką ten brak informacji wywołał burzę bo:
nie mam zamiaru ciągle się powtarzać. Nie widzę żadnego sensu żeby co miesiąc robić kopiuj-wklej jednej i tej samej informacji na forum ppa. Nie wiem co takiego nowego wniesie do sprawy powtarzanie co chwilę tego samego

No właśnie wniesie dużo, jeżeli do tego za co wzięło się pieniądze, podchodzi się poważnie.
11
[#26] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@prz, post #25

Sprawa już była przeze mnie wyjaśniana i nie mam zamiaru ciągle się powtarzać. Nie widzę żadnego sensu żeby co miesiąc robić kopiuj-wklej jednej i tej s.....

Jeden raz jakbys napisal zwykle "przepraszam". Nawet dzisiaj. Potrafisz zj$#%@c kogos kto zaprojektowal obudowe i ci nie odpowiada, ale samemu nawet glupie "sorry chlopaki" ci przez gardlo nie przechodzi? To jeszcze chyba my mamy cie przeprosic za to ze ten watek?
Swietny PR ma ta Maszyneria.
Tak jak powiedzialem, czekalem do konca czerwca, wyslalem ci email z prozba o zwrot.
12
[#27] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Kefir_Union, post #23

A wykonanie zwrotów pieniędzy osobom, które wpłaciły 100% i o to wnoszą po 2 latach od terminu w wyniku niedoczekania się produktu też uważasz za pozbawione sensu, czy odpowiedź na to pytanie jest zbyt niewygodna?
Ty masz naszą kasę, my nie mamy ani gry, ani rzetelnej informacji, ani widocznego żadnego poczucia obowiązku z Twojej strony.
Niezły tupet tak po prawdzie bije z tych dzisiejszych wypowiedzi, a wpis na EAB odczytuję jako tylko grę na czas, bo od ubiegłej jesieni nie dałeś żadnych przesłanek by myśleć inaczej.
9
[#28] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Kefir_Union, post #23

Zdrowia. OK
3
[#29] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Kefir_Union, post #23

Chciałbym wypowiedzieć się w tej sprawie. Drogi Kolego Kefir_Union, mam po pierwsze nadzieję, że nie obrażasz się na rodzimy Portal Amigowy. Nie każdy może rozumieć Pana problemy zdrowotne. To są Pana osobiste sprawy.

Natomiast kwestia gry nie jest już sprawą osobistą, bowiem jest to umowa pomiędzy producentem a klientem. Dlatego gorąco zachęcam do informowania swoich klientów w sposób elokwentny.

Jak już uporasz się z problemami i wydasz tak wyczekiwaną produkcję po wypuszczonym już demie, to na pewno w dniu premiery będzie potrzebnych kilka słów wytłumaczenia, po to, by pozostać w dobrych stosunkach.

Tymczasem bardzo Panu dziękuję za odezwanie się. Znaczy to dla mnie bardzo wiele.

Jeżeli czyta Pan moje słowa (a na to liczę), to prosiłbym informować osoby zainteresowane Pana grą np. co miesiąc, chociażby w postaci krótkiej informacji "co słychać", tak jak teraz. Nawet jak sprawy posuwają się powoli i postęp jest niewielki.

Ja należę do osób cierpliwych i mimo obsuwy jestem zainteresowany kupnem Pana gry.
[#30] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@prz, post #25

teraz na dodatek sam piszesz, że tak naprawdę >świadomie< trzymałeś ich miesiącami bez jakiejkolwiek informacji,

Jakich informacji? Jakie to informacje miałem na temat projektu i trzymałem je w tajemnicy?
Zastanawiasz się czasem zanim coś napiszesz?
4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem