Wątek zamknięty
[#151] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@_tBn_, post #147

Ale jak chcesz doprowadzić do tego? Bo najpierw doszło do zaprzestania odpowiedzi przez Kefira... to co teraz? Czy po wyrażeniu 2500, albo 5000 publicznych oskarżeń o oszustwo Kefir grę skończy, a chcącym zwrotu odda pieniądze? Naprawdę tak uważasz? Bo moim zdaniem skasuje konto na PPA.
Może też co bardziej zaciekłych "oskarżycieli" pozwać o oszczerstwo. Oczywiście część z nich, ta mniejsza, bo tylko ci którzy zapłacili mogą pozwać o oszustwo. Pozostali nie mają o co pozywać. I będą dwie sprawy w sądzie. Niezależne. Na pewno wszyscy na tym skorzystają. Na pewno.
3
[#152] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@brain030, post #150

Sztuczna inteligencja mi nie odpowie, bo nie ma wiedzy na ten temat. Ale ty wiesz, więc pytam.
Zresztą to pytanie retoryczne, bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że gry nie kupiłeś. Nie będąc więc poszkodowanym po prostu trollujesz.
1
[#153] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #151

Pierwszy chyba tu zajrzy sędzia Mailman i sąd 24-godzinny stworzy taką ławę oskarżonych jakiej świat nie widział. Tylko musi przeczytać najpierw 60-kilku stronnicowe akta sprawy...
1
[#154] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@tukinem, post #153

2h temu napisałem do niego z prośbą o interwencję.
O niczym innym nie marzę w kontekście tego wątku, gdyż "dyskusja" do niczego nie prowadzi. Stała się po prostu publicznym linczem.
1
[#155] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #148

A jak autor gry jej nie ukończy w ciągu następnych kliku lat to na pewno wtedy odda kasę? Z odsetkami? Skąd ta pewność?
Czy może cały czas będzie dalej kończył grę, dzięki czemu "nie musi" oddawać kasy nawet dla tych którzy tego się domagają już teraz?

Tak swoją drogą po zwrocie kasy można by np. kupić jakąś inną amigową gotową już grę, czy cokolwiek innego...
2
[#156] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #152

Mechanizm preorderu to bardzo drażliwy temat. W świecie gamingowym preordery są znienawidzone przez bardziej świadomych graczy, bo są polem do paskudnych nadużyć dokonywanych przez wydawców.
Tutaj też pewnie dolewa to oliwy do ognia.
1
[#157] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #152

Chcesz zobaczyć fakturę, abym mógł łaskawie za Twoją zgodą pisać w tym temacie ? To była odpowiedź ironiczna, bo już dałem do zrozumienia, że to nie Twoja sprawa. Jesteś bardzo mało domyślny i wg. mnie sam ciągniesz tą zadymę próbując za wszelką cenę udowodnić swoje racje strasząc i wymyślając rzeczy, o których nic nie wiesz.
[#158] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@brain030, post #157

Oj, a ty znowu wyskakujesz z tym swoim trollingiem. Chcesz udowodnić? Tak, to pokaż fakturę.
Może być na brata
1
[#159] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Aniol, post #156

Wiem, że preorder jest drażliwy.... i niebezpieczny dla zleceniobiorcy. Dlatego ja nigdy nie przyjmuję wpłat przed skończeniem pracy.
1
[#160] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #158

Mam prawie 60 lat, możesz też domniemywać, że chodzi o syna ;)

Serio mam nadzieję, że Moderacja zrobi z Tobą porządek ...

Ostatnia aktualizacja: 13.07.2024 01:01:52 przez brain030
[#161] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Dopuser, post #155

Ja nie wiem co będzie za kilka lat. Ja tylko wzywam do zaprzestania hejtu, bo on do rozwiązania problemu nie doprowadzi. Jedynie hejterzy będą mieć trochę fanu.
Mam nadzieję, że strony się dogadają, że gra zostanie wydana, ze obrażeni dostaną swoją, a gra będzie na tyle super, że odniesie sukces i obrażeni się "odobrażą". Nie uważasz, że to byłoby najlepsze rozwiązanie dla wszystkich?
A co do odsetek, to wierzę, że zainteresowani się dogadają.
[#162] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@brain030, post #160

Naprawdę uważasz, że piszę coś złego? Czy wezwanie do zaprzestania hejtu i dogadania się wymagają moderacji jest złe?
Czy publiczne obrażanie Kefira jest dobre? Czemu ma służyć?
Bo moim zdaniem to ty powinieneś obawiać się reakcji moderacji.
[#163] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #154

Wątek o powstawaniu Magazynu Hexmage miał 115 stron w 4 lata. Tu chyba padnie rekord chociaż oba powstały w tym samym roku, ale licznik bije w zawrotnym tempie...
1
[#164] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@tukinem, post #163

Mam nadzieję, że wątek zniknie. PPA nie powinno być miejscem hejtu.
1
[#165] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #164

Też nie przesadzaj. Ta dzisiejsza nowomowa. „ hejt” „ mowa nienawiści” tym knebluje się dzisiaj wszystkich którym coś się śmie nie podobać.
4
[#166] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Aniol, post #165

Ależ można wyrażać swoje niezadowolenie. Ale chyba wystarczy raz to zrobić, a nie tworzyć wątek na prawie 2000 postów.
1
[#167] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #164

Jakiego hejtu ? Nie można już wyrazić swojego zdania ? Może jeszcze lincz, pomyje i mieszanie z błotem ?

Niestety, wzywasz do dogadania się z osobą, która nie chce się dogadać (już latami), więc jest to mówienie o niczym, nakręcanie wątku i niepotrzebnych emocji. Gdyby nie Twoje posty dyskusja byłaby znacznie krótsza, przemyśl to.
8
[#168] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@brain030, post #167

Zastanów się, co Ci z tej dyskusji. Sam napisałeś, że autor gry nie chce się dogadać. W takim razie proponuję, aby poszkodowani którzy kupili grę wybrali się do UOKiKu, lub wymyślili inny sposób aby odzyskać swoje pieniądze. Dalsza dyskusja i przegadywanie jak widać nic nie poskutkuje.
1
[#169] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #166

Po prawdzie, to przepychanka zajęła tyle miejsca a nie narzekania na Kefira.
Peace OK
1
[#170] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@brain030, post #167

Po przeglądnięciu wątku nie sądzę aby to szybko się skończyło...
Tu chodziło o zaprzestanie publicznego hejtu. Niech ci, którzy zapłacili doprowadzą do pomyślnego rozwiązania sprawy,
A ci którzy nie zapłacili mogą w tym czasie iść np. na ryby.
I będzie z pożytkiem dla wszystkich.
Za wyjątkiem ryb .
2
[#171] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #151

Aleś się uczepił tego oszustwa. Wskaż gdzie napisałem o takowym. Mnie się nie podoba jego zachowanie i publicznie wyrażam dezaprobatę. Po liczbie kciuków pod poprzednimi postami widzę, że nie jestem odosobniony. Może da to Kefirowi do myślenia, wymusi jakąś autorefleksję, może dotrze do niego, że nie wypada tak robić. A może nie. Może ma nas gdzieś? Przynajmniej nie jestem pasywny i nie udaję, że nic się nie stało..
[#172] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Aniol, post #169

Też to zauważyłem.
Cel osiągnięty
1
[#173] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@_tBn_, post #171

Nie sądzę aby takie działanie miało mieć jakiekolwiek pozytywne efekty. Ja tu widzę jedynie wzajemne nakręcanie się.
Czasami lepiej nic nie robić, niż robić źle.
Nie uważasz, że celem powinno być rozwiązanie sprawy? Najlepiej tak, aby każdy coś zyskał?

Ostatnia aktualizacja: 13.07.2024 01:36:11 przez wali7
[#174] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #173

Tak, chciałbym żeby każdy był zadowolony.
[#175] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@_tBn_, post #174

No to przynajmniej w tym się zgadzamy.
[#176] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #175

Co proponujesz zatem osobom, które zrezygnowały. Droga sądowa o niewywiązanie się z umowy?
[#177] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Don_Adan, post #89

Jedyny chyba pozytyw z tej "dyskusji" przynajmniej dla mnie jest taki, ze pozwala wyrobic sobie opinie o uzytkownikach portalu PPA.
1
[#178] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@_tBn_, post #176

Dogadanie się z Kefirem. O to się zazwyczaj robi bez rzucania oskarżeń, bo nie pomagają w negocjacjach.
[#179] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #112

Ja zapłaciłem pytałem się autora kiedy gra będzie
Odpisał :
[#180] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #178

A ja bym proponował wyznaczyć jedną spokojną osobę która podejmie się komunikacji z Kefirem w imieniu reszty. Najlepiej aby to była osoba która zapłaciła za grę.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem