@Kefir_Union, post #30
@Jacques, post #27
czy odpowiedź na to pytanie jest zbyt niewygodna?
ani rzetelnej informacji, ani widocznego żadnego poczucia obowiązku z Twojej strony.
wpis na EAB odczytuję jako tylko grę na czas
@Kefir_Union, post #32
@Kefir_Union, post #32
Właśnie z powodu takiego jadu nie czytałem wątku przez kilka miesięcy i od tego momentu czytać znowu nie zamierzam. Mam wyłączone powiadomienia i nie będę szargać sobie jeszcze bardziej zdrowia czytaniem głupich, złośliwych i obelżywych wypowiedzi na mój temat.
Naprawdę są łatwiejsze sposoby naciągania ludzi niż robienie przez dwa lata silnika gry w asemblerze na retro komputer Amiga 1200. Nie mieści mi się w głowie jak można insynuować takie bzdury!
@Kefir_Union, post #32
@Kefir_Union, post #30
@Kefir_Union, post #32
@Dorian3d, post #39
@zorkadar, post #40
@_DiskDoctor_, post #41
klient ma na odstąpienie od umowy zawartej na odległość do (z pamięci) 14 dni od momentu wejścia w posiadanie towaru
W przypadku preorderów nie jest to zwykła umowa sprzedaży więc należy się odwołać do regulaminu zbiórki.
Ponadto, zasada 14 dni dotyczy zasadniczo konsumentów, czyli osób nabywających towar od firmy.
@_DiskDoctor_, post #41
W przypadku preorderów nie jest to zwykła umowa sprzedażyMylisz zakup w przedsprzedaży z crowdfundingiem.
więc należy się odwołać do regulaminu zbiórki.Jakiej zbiórki?...
@Krashan, post #43
@Krashan, post #43
Mylisz zakup w przedsprzedaży z crowdfundingiem.
Jakiej zbiórki?...
@_DiskDoctor_, post #45
@KM_Ender, post #46
@KM_Ender, post #46
@KM_Ender, post #46
@_arti, post #49
@Dorian3d, post #50
@_DiskDoctor_, post #45
Bez znaczenia.
Nie zgadzam się - czym innym są zbiórki crowdfundingowe a czym innym przedsprzedaż. W crowdfundingu ryzyko jest określone w regulaminach poszczególnych zbieraczek (kickstarter, wspieram), ale to ryzyko też jest w ramach pewnych norm: nie możesz uznać, że skoro to crowdfunding to wykonawca może olać i nic nie robić. Są już pierwsze wyroki sądowe za nadużycia w zbiórkach (na razie w USA).
No ale tu mamy drugą formę przedsprzedaż, którą nie wiem dlaczego wrzuca się do jednego wora z crowdfundingiem. Przedsprzedaż jest de facto umową kupna-sprzedaży, niesie za sobą też określone konsekwencje skarbowe/podatkowe. Brak wywiązania się sprzedającego z dostarczenia towaru w określonym terminie/stanie jest podstawą do rozwiązania tej umowy i zwrotu środków. Tu nie ma specjalnej filozofii, jakby się komuś chciało szarpać, to wyciągnie tę kasę bez problemu, większy problem będzie miał Wykonawca nie odpowiadający na maile/zapytania kupujących.
@brain030, post #52
@Dorian3d, post #53
Ja porobię grafike gry zrobię zbiórkę.
@rbej1977, post #44
Chyba tylko najwięksi optymiści i naiwniacy wierzą że ta gra kiedykolwiek się ukaże. A nawet jakby jakimś cudem się udało, to jedyne na co Kefir zasługuje po tym co odwala, to niekupowanie gry, tylko ściągnięcie pirata z netu. Może to go nauczy odrobiny pokory i szacunku.
@mastaszek, post #56
@karolb, post #57
układanie tych poziomów to musiała być syzyfowa praca....Czemu syzyfowa, raz ułożył i są.
@brain030, post #52