[#631] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@Jacques, post #629

Też się spodziewam że za 5 miesięcy pojawi się wpis o kolejnych 3-4 miesiącach. Na razie gość daje sobie czas na przeprowadzenie zbiórki kasy na obudowy do A500.
[#632] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@Kefir_Union, post #631

Fajny ten Phil, "slot" na zbieranie ma zawsze wolny.
1
[#633] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@Kefir_Union, post #627

Przepraszam. To ja sprowokowałem tą wypowiedź. Zadałem pytanie bez większej nadziei. Chciałem sprawdzić czy odpowie.

Niby nic, ale nadzieja umiera ostatnia.
[#634] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@wilkwcieniu, post #633

Ciekawe jak nasz wspaniały Phil działa w naszej sprawie szeroki uśmiech
na https://www.indiegogo.com/projects/new-compatible-keycaps-for-amiga-classics-2#/updates/all
Jest update z 21.07.2021 ale nadal brak konkretnych informacji.
To jest jakiś obłęd z Nim cały czas informuje nas,że czeka w kolejce oczekujących.
To musi być naprawdę przeogromna ta kolejka,że przez kilka lat jeszcze się nie skończyła.
[#635] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@skofrant, post #634

Szczególnie że wszystko działa już w miarę normalnie...

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2021 11:57:53 przez PrzemasIII
[#636] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@PrzemasIII, post #635

Szczególnie że wszystko działa już w miarę normalnie...

Ale w jego głowie nie...
[#637] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@skofrant, post #634

.

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2021 22:14:04 przez Mir3k
[#638] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@skofrant, post #634

To w PRL nawet tak nie było hehehe
[#639] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@Kulamario, post #638

Witam.
To jak przedpłaty na malucha albo książeczka mieszkaniowa w PRL.
Pozdrawiam.
[#640] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@ted, post #639

Witam.
To jak przedpłaty na malucha albo książeczka mieszkaniowa w PRL.
Pozdrawiam.

No to czekamy na upadek systemu i denominacje
[#641] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@ted, post #639

3 lata temu udało mi się zrealizować książeczkę mieszkaniową z 1977 roku,łącznie z premią 😁😁😁.
Wracając do klawiszy,to myślę,że najlepszym sposobem będzie opisywanie zasitniałej sytuacji na wszystkich możliwych zagranicznych forach amigowych.
Bijąc pianę tutaj nic nie osiągnięcie.Tu każdy wie,że to oszustwo.
1
[#642] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@ak47, post #641

3 lata temu udało mi się zrealizować książeczkę mieszkaniową z 1977 roku,łącznie z premią 😁😁😁.

Ale Ty tak poważnie? Dało się za to kupić krzesło lub stół?
[#643] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@skofrant, post #634

To jest jakiś obłęd z Nim cały czas informuje nas,że czeka w kolejce oczekujących.

[#644] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@ak47, post #641

3 lata temu udało mi się zrealizować książeczkę mieszkaniową z 1977 roku,łącznie z premią

Dostałeś M3 z garażem jako premią?
[#645] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@skofrant, post #634

To było w 2019 a jest 2021 !!!!
[#646] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@Dorian3d, post #645

Ponad miesiąc minął od ostatniego wpisu na wątku - jakeś wieści z frontu?
[#647] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@mkdevil666, post #646

Nie mamy pańskich klawiszy i co nam pan zrobi ...
3
[#648] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@KM_Ender, post #647

Mam pytanie, zamówiłem w sumie 3 zestawy, w tym jeden CD32. Z tego co widzę to te CD32 są dostępne, czy rzeczywiście tak jest? I z jednej strony rozumiem, że miało to iśc grupową paczką, ale moze w tym przypadku dałoby radę coś z tym zrobić?
[#649] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@mkdevil666, post #646

Ja widziałem na FB ogłoszenia sklepów amigowych o PREORDERZE na nowe obudowy. Teraz sklepy bawią się w hazard?
[#650] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@Jacques, post #649

Kij z tym wszystkim, ja czekam tylko na klawisze do kompletu cd32 i nie mam zamiaru wchodzić więcej z tymi ludźmi w nawet najmniejsze interesy.
1
[#651] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@Jacques, post #649

Jeden z moich zaprzyjaźnionych sklepów ma mieć obudowy w lutym bądź w styczniu i to jest raczej pewne że będzie miał
Acha prosiłem właściciela sklepu by podpytał się o klawisze
Taka odpowiedź dostał
No confirmed dates yet
[#652] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@WojT_GL, post #1

Za chwilę minie dwa miesiące od mojego ostatniego pytania - czy daleko jeszcze do rozpoczęcia rozsyłania klawiszy?
[#653] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@mkdevil666, post #652

Spoko, mnie jakiś tydzień temu z hakiem Amiga Marcel z grupy FB Commodore Amiga wyzwał od głupków, a następnie zablokował możliwość pisania, jak na kolejne wyjaśnienie o "czekaniu na slot produkcyjny" (bez ETA slotu choćby, rzecz jasna) skomentowałem, że mam dosyć czekania na mityczny slot, a żaden sklep amigowy nie powinien z nimi robić interesów aż się nie wywiążą z zobowiązań zbiórkowych.
Jego obraźliwy komentarz zgłosiłem do FB (przyznali mi rację i usunęli), to skończyło się odreagowaniem w postaci całkowitego bana (rzekomo za zgłoszenie do FB, ale jak zaangażowany w projekt moderator obraża ludzi za komentarz który mu nie pasuje to jest OK)?
Fajna grupa i społeczność, ale moderacja to skandal.

Congratulations Commodore Amiga FB group on your moderator, congratulations Amiga Marcel, you're class act to call other user stupid, disable writing possibility and ban just because I doubted your endless "slot" explanation without ETA even of production. Pathetic.

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2021 08:47:54 przez Jacques
4
[#654] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@Jacques, post #653

Może się orientujecie czy on w ogóle ma jakieś projekty czy wręcz gotowe formy do wtryskarek na klawisze? Oraz jakieś konkretne umowy na produkcję, czy po prostu żyje z odsetek od tej gotówki, zainwestował w Amber Gold(taki kiepski dowcip), albo Bitcoina i nawet jak odda z odsetkami jest sporo do przodu?
[#655] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@pgru2, post #654

Może się orientujecie czy on w ogóle ma jakieś projekty czy wręcz gotowe formy do wtryskarek na klawisze?

Jakas partia klawiszy już była, część ludzi ludzi (nawet na PPA), dostało, więc formy są, chociaż z tego co pamiętam było trochę narzekań na jakość tych klawiszy.
[#656] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@vojo, post #655

Tak ale to 2 zbiórka miały być za 3 miesiące ale Phil to pajac.
Napisał by prawdę np :( rozwaliłem kasę )
A nie kłamie
najgorsza prawda jest lepsza od najlepszego kłamstwa
Ale to jest pajac i kłamczuch .
3
[#657] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@vojo, post #655

Dziękuję za odpowiedź. To niestety trochę podważa sens jednego mojego projektu , bo "w każdej chwili" może zalać rynek(i dziwię się, że nie potrafi zlecić produkcji mając formy, tak plastik jest najdroższy w historii, ale to raczej ułamek kosztów) i nie wiem czy on tym projektem nie "wyssał zdolności" nabywczej Amigowców. Chociaż może się mylę i część z Was ma jeszcze sporo środków na jakieś ciekawe projekty...
[#658] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@pgru2, post #657

Zależy... co masz na myśli mówiąc o sensie "jednego mojego projektu" Czyżbyś robił przymiarki do produkcji klawiszy? Bo prawdę powiedziawszy, to ja bym się nie spodziewał po Phillu wolnego slotu produkcyjnego - w tym roku, w przyszłym roku, w 2023 i 24 również... w koncu mamy covid, kryzys energetyczny, powodzie, pożary serverowni, a jak już to wszystko minie.. to zatopią wszyskie kontenerowce a partyzanci będą wysadzać tory kolejowe, a po tym wszyskim chiny nawiedzi 10 plag egipskich. Więc prędzej doczekamy się pierwszej bazy na Marsie niż klawiszy made in Phill.

Ja już z resztą zaprzestałem zaglądać co miesiąc na stronę kampanii. Znudziło mnie czytanie updejtów... że ciągle oczekuje na slot i że klawiszę będą na pewno.

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2021 22:03:38 przez newguru
2
[#659] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@newguru, post #658

Biedny ten Phil. Tyle katastrof ma na głowie a to tylko kawałek plastiku... Dalem się nabrać. Szkoda, CD32 bundle fajnie się zapowiadał.
[#660] Re: [zbiórka] nowe klawisze do Amigi - indiegogo - kolejna partia

@PrzemasIII, post #659

Jak już wczęsniej napisałem w tym wątku - mi to się wydaje, że poprostu jedzie po kosztach i czeka. Czeka, aż w fabryce 'x' zwolni się miejsce (gdzie aktualnie będą mieli luz, ktoś zmniejszy zamówienie, zrezygnuje, etc.) wtedy się wstrzeli - Ju Lang zadzwoni i powie: "możemy ci teraz klepnąć klawisze".
Na chwilę obecną, czytając newsy że tu i ówdzie planuje się przestoje w różnych fabrykach, spowodowane problemami z dostawami i produkcją w chinach, idę o zakład że kolejka jest zapchana sporo do przodu, a o wolnym slocie dla Philla można zapomnieć.
Nikt mi nie wmówi, że chińczycy są takimi zacofanymi troglodytami, żeby produkcja odbywała się bez planowania, harmonogramów, żeby Phill nie wiedział kiedy wrzucą na linie jego plastik do klepicha. Tam jest większa organizacja pracy niż gdzie kolwiek indziej.

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2021 22:47:41 przez newguru
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem